9 stijlvolle ideeën voor de zitplaatsen op je ceremonie

9 stijlvolle ideeën voor de zitplaatsen op je ceremonie

Op je bruiloft kan je bijna alles persoonlijk stylen, maar met één onderdeel maak je gelijk een goeie indruk op je gasten: hun zitplaatsen op de ceremonie! Er is zoveel meer mogelijk dan de standaard setting. Herschik bijvoorbeeld de stoelen in verschillende vormen zoals halve cirkelsof gebruik alternatieven voor een zitplaats: van picknickkleden tot hooibalen! Wij hebben een aantal verrassende zitplaatsideeën voor je uitgezocht.

1. Een poef

Wie zegt dat je per se stoelen moet hebben voor een ceremonie? Waarom geen leuke poef? Ze zijn in allerlei stijlen, kleuren en designs te verkrijgen en zorgen voor een comfortabele en relaxte ceremonie. En ze zijn ook heel leuk om te mixen & matchen! Zo komt jullie kleurenpalet pas echt mooi naar voren.

2. Picknick

Heb jij een country of bohemian wedding en houden jullie van een informele sfeer? Dan zijn picknickkleden of Perzische tapijten een tof alternatief voor stoelen. Style ze met wat comfy kussens, champagne flessen en wat snacks; zo hebben jullie gasten wat te doen tijdens het wachten voor de ceremonie!

3. Houten paletten

Deze zitplaatsen zijn perfect voor de echte DIY bruidsparen! Van houten paletten kan je niet alleen hele mooie zitplaatsen maken, je kunt ze ook verven of combineren met bloemen, kleden en andere decoratie. Leef je uit! Maar vergeet ze vooraf niet even goed te schuren.

4. Mismatched stoelen

Dat wij van mismatched houden, dat steken we niet onder banken of stoelen (see what we did there?) Ga op een vintage hunt en verzamel diverse stoelen bij elkaar om deze voor bruiloft met elkaar te combineren. Dit creëert een bijzonder effect en je kan er ook persoonlijke elementen in verwerken, zoals stoelen van je opa of oma!

5. Love seats

Staan er vooral stelletjes op jullie gastenlijst? Hoe leuk is het dan om voor het altaar verschillende love seats te zetten! Een bruiloft is ook voor hen super romantisch en niets is fijner dan tegen je geliefde aankruipen tijdens een emotionele ceremonie. Misschien raken ze wel geïnspireerd!

6. Natuurelementen

Heb je een buitenceremonie? Gebruik kleine boomstronkjes als zitplaatsen en verwerk zo natuurlijke elementen in je ceremonie! Een onverwachte maar toch sfeervolle setting, die ook voor kinderen perfect als zitplaats dient.

7. Hooibalen

Hooibalen als zitplaatsen zijn de perfecte manier om je ceremonie outdoor te laten aanvoelen! Om het voor de gasten wat comfortabeler te maken, kan je wat kleden erover heen leggen en voila, perfect ceremonie setting!

8. Kleurtjes

Hello summer wedding, we love some colour! Hebben jullie nog wat verf liggen in de schuur of wil je tenminste één tof DIY project in je bruiloftvoorbereidingen hebben? Dan is een pop of colour in je ceremonie the way to go! Ga op zoek naar stoelen of banken die je kan opknappen en geef deze de kleuren uit jullie bruiloft palet.

9. Accessoires

Je kan zitplaatsen op je ceremonie setting heel minimalistisch houden, maar je kan je ook helemaal uitleven met accessoires. Van kussen, lantaarns, bloemen, kleden tot twinkle lights en nog veel meer! Ga eens samen zitten voor een zoektocht op Pinterest en kijk welke decoraties perfect bij jullie stijl passen.

Op zoek naar meer trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of kom gezellig langs op de volgende beurs editie: 2 + 3 februari, Horta Antwerpen. 16 + 17 februari, Gashouder Amsterdam. Ticket kopen? Nu early bird actie!

Credits
Fotografie // Martijn Roos + Bruidsreporter

Deel dit bericht: