Leuk fotomoment na je bruiloft: trashing your dress!

Leuk fotomoment na je bruiloft: trashing your dress!

De grote dag is voorbij, alle decoratie is opgeborgen en de trouwlocatie is weer zo goed als leeg. Een bijzondere dag vol mooie herinneringen! Maar wat ga je doen met je trouwjurk? Je kan ‘m laten reinigen bij de stomerij en weer terughangen in de kast, maar je kan er ook een heel gave ‘trashing the dress’ fotoshoot mee houden! Je trouwjurk bewust vernielen klinkt misschien als een horrorverhaal, maar deze originele trend is maakt een enorme opmars op Pinterest! Fotografe Merette Kuijt hield daarom een ‘trash the dress-shoot’ in Hotel Downtown in Mexico City. Perfect om je te laten inspireren!

Trashing the dress

Nog een laatste keer extra foto’s mogen nemen in je trouwjurk, welke bruid droomt daar niet van? ‘Dat kan spontaner!’ Dat dacht fotograaf John Michael Cooper, toen hij in 2001 kwam met een ‘trash the wedding dress’ fotoshoot. Sindsdien is het idee overgewaaid naar Europa en wordt het overal op Pinterest, YouTube en trouwblogs gedeeld.

Het idee erachter is dat je helemaal zo los kan gaan met je trouwjurk als je zelf wilt en niet meer voorzichtig hoeft te doen met dat ‘ie vies wordt. Eigenlijk dus alles wat je op de grote dag zelf niet durfde te doen. En geloof ons: dit is een ervaring om nooit meer te vergeten!

Zo trash je een dress

Maar hoe kan je nu je jurk perfect trashen? Eigenlijk op welke manier dan ook. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het gebruiken voor de fotoshoot. Spring bijvoorbeeld springen in een zwembad of zee (erg leuk voor op jullie huwelijksreis!). Ga paardrijden, paintballen of rondhollen in een bos. Elk idee is goed zolang het past bij je persoonlijkheid. Nog een ander idee? Een taart- of verfgevecht kan ook heel gaaf uitpakken op foto’s, vooral als er verschillende kleuren worden gebruikt. Ben jij een echt feestbeest? Dan is een shoot met rode wijn of confetti iets voor jou!

Met wie op de foto?

Deze shoot is natuurlijk een perfecte kans om nog wat romantische foto’s met je kersverse echtgenoot te maken, maar misschien wil hij liever zijn pak voor na de bruiloft bewaren. Hij kan hiervoor een ander setje aandoen, maar je kan de shoot ook met iemand anders houden. Heb je namelijk al eens aan je getrouwde BFF’s gevraagd wat zij met hun trouwjurk willen doen? Een gezamenlijke trashing is natuurlijk nog leuker!

Je kan je natuurlijk ook laten vuilmaken door je kinderen of bruidsmeisjes. Of waarom geef je je huisdier niet de hoofdrol? Laat bijvoorbeeld je hondje met de pootjes in verf staan en over je heen lopen. Dat geeft je niet alleen een hoop leuke foto’s maar ook een tof aandenken.

Wil je toch liever nog even wachten met het trashen van jouw dure trouwjurk? Dat kan! Deze shoot kan je maanden of zelfs jaren na de trouwdag nog organiseren. Doe dit dan ook alleen als je zeker weet dat je dit echt wilt. Want eenmaal een jurk getrashed is, is er geen weg meer terug!

Wat met de trouwjurk?

Spreek goed af met je fotograaf hoe je de jurk wil trashen. Begin liefst rustig en eindig met een knaller, zodat je kan genieten van het hele proces. Is de jurk helemaal onherkenbaar? Dan kan je bewaren als aandenken!

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of… Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Early Bird tickets are on sale now!

Credits
Fotografie // Merette Kuijt Fotografie

Deel dit bericht: