7 must-have foto’s voor jullie trouwalbum

7 must-have foto’s voor jullie trouwalbum

Hey bride-and-groom-to-be! Op dit moment zit je natuurlijk met de grote dag in je hoofd maar ook na het feest wil je natuurlijk blijven genieten. Daar dient het trouwalbum natuurlijk voor. Heb je je trouwfotograaf al geboekt? Top! Deze 7 soorten foto’s zijn -naast de klassiekers – onmisbaar voor jullie trouwalbum!

1. De voorbereiding

De bruid die in de make-up zit en voor het eerst haar jurk aantrekt of de bruidegom die zijn stropdas strikt en nog snel een drankje drinkt met zijn beste maten; het zijn allemaal speciale én emotionele momenten voor de ceremonie. Binnen enkele minuten geven jullie elkaar het ja-woord, en die spanning is zo leuk om achteraf nog eens te zien! Vraag de fotograaf dus zeker al foto’s te maken voor de ceremonie.

2. Foto’s van de bruidegom

In klassieke trouwalbums zie je vooral veel foto’s van de bruid en meestal maar enkele van de bruidegom. Zonde eigenlijk, want zowel bride én groom staan die dag centraal. (oké de bruid ietsje meer, maar toch). Zorg dus dat ook hij voldoende cameratijd krijgt met jullie trouwfotograaf.

3. First looks van het bruidspaar en gasten

Die eerste blik van de bruidegom als hij zijn aanstaande ziet, of de verraste gezichten van de vader van de bruid, … de emotie spat vaak van het beeld! Moedig je fotograaf aan om emoties tijdens het begin van de ceremonie goed in beeld te brengen, je zal er geen spijt van hebben!

4. Details, details & details

It’s all about the details! Vraag aan jullie trouwfotograaf of ze hier ook aandacht aan willen schenken. Geloof ons: in details verbergt zich de schoonheid. De verse bloemen op de cake, de oorbellen van de bruid, het menukaartje, het vlinderdasje van de bruidegom, … stuk voor stuk prachtig!

5. Reacties bij de geloften en speeches

Op een bruiloft is de ceremonie het moment suprême, en verwacht je maar aan een lach en een traan bij de geloften en speeches. Je zal ze de avond zelf misschien niet meteen opmerken, maar net daarom wil je ze achteraf kunnen zien! Laat de fotograaf zowel jullie reacties als die van de gasten vastleggen en zorg voor een blijvende herinnering.

6. De eerste dans

De eerste dans als getrouwd stel is altijd een hoogtepunt en je kan het zo gek maken als jullie zelf willen. Logisch toch dat je dit ook goed op beeld wilt?

7. Het feestje

De oom die zijn dansskills bovenhaalt, een bridesmaid die op tafel springt, de bruidegom die met z’n oma slowt, … de meest spontane en memorabele momenten op een trouw gebeuren altijd op het feest. Geef je fotograaf hier vrijgeleide, je kiest achteraf welke foto’s het daglicht mogen zien.

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of… Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now!

Credits
Fotografie // Damien Milan Photography

Deel dit bericht: