4 dingen waar je op moet letten als je een trouwfotograaf kiest

4 dingen waar je op moet letten als je een trouwfotograaf kiest

Naast de locatie en trouwjurk is ook de trouwfotograaf van groot belang. Foto’s kunnen maak één keer worden gemaakt en je zal ze in de toekomst nog heel vaak herbekijken. Je hebt dus een perfecte fotograaf nodig. Maar hoe vind je die? Waar moet je op letten? En welke afspraken maak je best vooraf? Met onze tips & tricks vind je zo de perfecte trouwfotograaf!

1. De perfecte match

Voordat je gaat zoeken naar een toffe trouwfotograaf binnen jullie budget, is het handig om vooraf eerst een moodboard te maken. Zo heb je alvast een duidelijk beeld welke stijl jullie willen en dat maakt het een stuk gemakkelijker om uit al die fotografen een top 10 te maken. Van daaruit kan je dan gaan selecteren en contacteren.

Kijk echter niet enkel naar de stijl, maar ook naar hoe de fotograaf al koppels heeft gefotografeerd. Elke fotograaf heeft namelijk zijn eigen manier van foto’s maken en zal die ook gebruiken op jouw trouw. Wil je een innige zoen in zwart-wit of een romantisch plaatje op een veld van bloemen? Stem het met elkaar af en blijf dicht bij je eigen comfortzone!

Heb je een top 10 gemaakt met welke fotografen aan jullie wensen voldoen? Helemaal top! Nu is het tijd om te kijken of ze ook echt bij matchen. Een fotograaf is de hele dag bij jullie en legt intieme momenten vast. Het is dus niet onbelangrijk dat je een klik voelt met die persoon; geloof ons: dat zie je in de foto’s.

Je kan erachter komen of het klikt in een kennismakingsgesprek. Spreek bijvoorbeeld samen af in een koffietentje en bespreek rustig alle details van de grote dag terwijl je elkaar leert kennen.

2. Goede afspraken

Om misverstanden te voorkomen op jullie trouwdag, moet je samen met de fotograaf goede afspraken maken over het draaiboek. Zo zijn ze overal van op de hoogte en weten jullie wat jullie moeten verwachten. Geef de fotograaf ook het nummer van de ceremoniemeester. Dan kunnen zij indien nodig ook met elkaar afstemmen.

Weten jullie al met wie jullie zeker op de foto’s willen staan? Maak een lijstje voor de fotograaf en zorg dat bijvoorbeeld een bridesmaid of familielid hen kan helpen met het herkennen van mensen. Dit scheelt een hoop tijd en geeft jullie de ruimte om ongestoord te genieten.

3. Vooraf testen

Heb je een trouwfotograaf gevonden? Super! Maar misschien is het geen idee om eens te checken hoe alles eruit gaat zien, nee? Dat kan je doen met een prewedding- of loveshoot. Op die manier kan je je meteen een beeld vormen van de stijl van de fotograaf én heb je allerlei leuke foto’s voor je save the date of voor op de socials. Tevreden? Meteen boeken voor de bruiloft!

4. De trouwfotograaf boeken

Om alles nog even officieel te maken, zet je best alle afspraken even op papier. Bespreek ook het budget en eventuele bijkomende kosten. Zo vermijd je achteraf verrassingen.

Bespreek ook even wanneer de fotograaf aanwezig zal zijn, welke momenten zullen worden gefotografeerd en hoe de foto’s zullen aangeleverd worden. Het enige wat je dan nog moet doen? Er stralend uitzieN.

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of… Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Early Bird tickets are on sale now!

Credits
Fotografie // Angela Bloemsaat

Deel dit bericht: