Trouwpak tips voor een buitenland wedding

Trouwpak tips voor een buitenland wedding

Jullie hebben besloten om in het buitenland te trouwen, super gaaf! Dan hebben jullie waarschijnlijk ook al gemerkt dat je met een aantal aspecten rekening moet houden. Dit is natuurlijk ook het geval als het om jouw trouwpak gaat. Denk bijvoorbeeld aan: hoe krijg ik mijn outfit zonder kreuk op locatie? En, hoe zorg ik ervoor dat ik het niet te warm krijg in een driedelig pak? Wij zetten in deze blog vijf tips voor een buitenland wedding op een rij.

Tip 1: kies de juiste stof wanneer je gaat reizen met je trouwpak

Kreukels

Allereerst wil je natuurlijk strak in pak bij het altaar verschijnen zonder al te veel kreukels in de stof. Kies daarom voor een stof met een open weving, zoals een hopsack. Deze stof is door de grove structuur vooral geschikt voor het jasje, waardoor je perfect een combinatie trouwoutfit kunt dragen. Met een combinatie outfit kies je voor twee verschillende, uiteraard wel bijpassende, kleuren en stoffen in je trouwpak. Voer je je trouwpak liever in dezelfde stoffen uit? Ga dan voor tropical wool of een travelstof. Deze stoffen staan bekend om hun kreukbestendigheid en door de open weving zijn ze erg luchtig. Dit is ideaal als de temperaturen stijgen!

Temperatuur

En dat brengt ons bij het tweede belangrijke punt met betrekking tot de stof; je wilt namelijk niet wegsmelten in je trouwpak als je voor een zonnige locatie hebt gekozen. Wij adviseren daarom een luchtige stof te kiezen, zoals linnen. Je denkt hierbij misschien direct aan de kreukels, maar zie dit juist als een charme. Een goede stomerij op locatie doet trouwens ook wonderen! Wanneer je voor een mooie middenweg wilt gaan, kies dan voor een blend van bijvoorbeeld een hele dunne wolsoort met linnen. Je hebt dan de look and feel van een zomers pak, terwijl de stof nog wel een licht briesje doorlaat. Ook verminder je de kleurgevoeligheid van de stof.

Fotograaf: Studio Phylicia


Tip 2: let goed op de pasvorm van jouw trouwpak

Wanneer jij letterlijk strak in pak voor het altaar staat bij hoge temperaturen, is dit niet erg comfortabel. Daarom kan je voor een buitenland wedding beter kiezen voor een iets lossere fit. Door de ruimte tussen de stof en je huid kan er een briesje tussenkomen om een beetje af te koelen. Bovendien is een lossere fit hartstikke trendy! Ben je bang dat het te casual oogt? Dat hoeft niet! Een ervaren tailor kan jouw trouwpak zo aanmeten dat het slank oogt, comfortabel zit en ook nog in lijn is met de laatste trends.

Fotograaf: Wianda Bongen Photography

Tip 3: pas de kleur van jouw trouwpak aan op jouw uiterlijke kenmerken en de setting

Op de grote dag is het belangrijk dat het trouwpak is afgestemd op setting van jullie buitenland bruiloft én dat je er op je best uitziet. Laat je daarom altijd adviseren met betrekking tot kleur van de stof. Specialisten zullen ervoor zorgen dat deze bij jouw oog-, haar- en huidskleur past. Zo weet je zeker dat de kleur van het trouwpak jouw sterke punten accentueert. Bovendien kan de kleur van de stof afgestemd worden op het thema, de omgeving en de outfit van jouw partner. Zorg dat de adviseur op de hoogte is van deze details. Hij of zij kan daar vervolgens rekening mee houden en jou optimaal helpen bij de zoektocht naar jouw perfecte trouwpak voor jullie bruiloft in het buitenland.

Tip 4: met de juiste styling zorg je voor een feestelijk geheel

Met een driedelig trouwpak kan jij je onderscheiden als bruidegom, maar is dat wel zo’n goed idee als jij op een tropische locatie trouwt? Wanneer je bang bent dat dit te warm is, kun je ook kiezen voor een tweedelig pak. Als de temperaturen oplopen, kun je ervoor kiezen om extra accessoires toe te voegen aan je tweedelige pak zoals bretels. Wanneer jij je jasje uitdoet, heb je alsnog een unieke outfit om je als bruidegom te onderscheiden. Bovendien is een vest-pantalon combinatie, dus zonder jasje, ook ontzettend feestelijk. Combineer dit met een strikje, en je geeft zowel stylish als comfortabel het jawoord!

Fotograaf: Sabka Wedding Films & Photos

Tip 5: zo neem jij je trouwpak kreukvrij mee op reis

Last but not least; je wilt dat jouw trouwpak netjes en compleet aankomt op locatie. Het is daarom essentieel dat je jouw trouwpak op de juiste manier in je koffer meeneemt. We adviseren altijd om je trouwpak als handbagage mee te nemen, en niet in het ruim om de kreuk te minimaliseren. Sommige vliegtuigmaatschappijen kunnen jouw trouwpak uithangen bij de piloot. Bel gerust voorafgaand aan jouw reis de vliegtuigmaatschappij om dit te overleggen. Ten slotte, is het aan te raden je te laten informeren door locals over een goede stomerij in de buurt. Just in case…

Kom langs op de Engaged trouwbeurs in Amsterdam op 23 en 24 oktober 2021 en maak kennis met de trouwpakken van Michael & Giso.

Fotograaf header: Wianda Bongen Photography

Deel dit bericht: