Wat moet je weten vóór je een trouwjurk gaat passen?

Wat moet je weten vóór je een trouwjurk gaat passen?

Het vinden van de perfecte trouwjurk is een echte opgave en neemt meestal meerdere bezoekjes aan een boetiek in beslag. Tenzij je dé jurk al vindt bij het eerste pasmoment, dat kan natuurlijk ook. Toch ben je beter voorbereid. Er zijn zóveel verschillende jurken en er komt ook heel wat bij kijken. Van research, ondergoed tot je budget: jij en je consultant zullen veel efficiënter kunnen zoeken naar je droomjurk als je rekening houdt met de volgende zaken.

Doe thuis research voor je trouwjurk.

Ga eens lekker een middag/avond met een kopje thee op de bank zitten en begint te pinnen op Pinterest! Kijk goed naar welke vormen, designs, stoffen en neklijnen je mooi vindt en maak hier verschillende moodboards voor. Laat die bij je afspraak zien aan de consultant, zo weet zij meteen welke jurken ze voor jou uit het rek moet pakken. Nu hoef jij enkel nog te passen en te checken of de realiteit matcht met je visie.

Ga met een open mind passen

Nadat je je research hebt gedaan, weet je wat je mooi vindt en wat je wilt proberen. Maar geen enkele bruid weet precies wat allemaal mogelijk is, wat bij haar lichaam staat en welke stijl ze uiteindelijk koopt! Ga dus met een open mind je afspraak in en laat je overweldigen met al het moois. Wie weet vind je je een jurk die je in eerste instantie niet had gekozen!

Stel het budget vast van je hele look

Voordat je gaat passen bij een boetiek, moet je het budget vastgesteld hebben voor de volledige bridal look. Dus niet alleen je jurk, maar ook de sluier, accessoires en lingerie. Vergeet ook niet eventueel aanpassingen aan de jurk!

Als al deze kosten in het budget zijn verweven, kan de consultant je gerichter helpen en wordt je niet opeens verliefd op een jurk die ver boven je budget zit!

Neem slechts enkele mensen mee, niet je hele entourage

Het is natuurlijk super fijn om trouwjurken te gaan passen met al je vriendinnen, bridesmaids en familie, maar dit is niet het juiste moment om echt iedereen uit te nodigen. Bij bridal boutiques zijn meestal entourages van maximaal 7 personen toegestaan, omdat het anders te druk wordt en er ook andere bruiden een afspraak hebben om haar hun rustig te kunnen vinden.

En daarnaast kunnen te veel meningen over jouw trouwjurk overweldigend voelen. Dus neem alleen echt je allerbeste vriendin(nen) en familieleden mee, zodat jij die droomjurk op een relaxte manier kan vinden!

Doe het juiste ondergoed aan.

Terwijl je jurken aan het passen bent, is het verstandig om de lingerie aan te hebben die je op je trouwdag wilt dragen! Zo kan je niet alleen kijken of je je hierin zelfverzekerd voelt, maar ook of deze goed zit onder de jurk.

Draag minimalistische make-up.

Doe de ochtend van je afspraak minimalistische make-up op, zodat je er niet alleen verzorgd uitziet maar ook geen vlekken afgeeft op de dure trouwjurken. Je wilt echt niet betalen voor een jurk die je niet mooi vindt.

Eet en drink vooraf genoeg!

Shoppen voor je trouwjurk is een echte workout en tijdens een afspraak mag je niet eten en drinken in een jurk, dus doe dit vooraf zeker genoeg! Net zoals bij je vrijgezellenfeest begin je dus beter met een goed bodempje.

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of… Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now!

Credits
Fotografie // Liselore Stap

Deel dit bericht: