7 tips voor de jurken van je bruidsmeiden

7 tips voor de jurken van je bruidsmeiden

Het vinden van de perfecte jurk voor de bruidsmeiden is en blijft een pittige taak. Je moet niet alleen rekening houden met het thema & de stijl van de bruiloft, maar ook met de karakters van jouw vriendinnen en je eigen smaak en voorkeur. Alles voor het perfecte totaalplaatje van de bridalsquad! Daarom hebben voor jou een aantal cruciale tips opgesteld die jou gaan helpen met het uitkiezen van de bridesmaids dresses. Go look!

1. De nieuwste trend: mismatched jurken

Een bridalsquad met verschillende jurken met ieder een eigen kleur of print; je zou denken dat het te druk wordt. Het tegendeel is waar! Mismatched jurken zijn dé nieuwe trend voor het volgende trouwseizoen. Laat iedere bridesmaid haar eigen stijl dragen en zorg alleen dat de kleuren bij elkaar aansluiten. Zo is iedereen comfortabel én ogen ze toch als een echte squad.

2. Verschillende lengtes

Kort, midi, enkel of maxi? Er zijn diverse lengtes waarop je je jurken kan laten maken of kopen! Maar voor iedere bruidsmeid werkt een andere lengte voor haar figuur. Dus waarom wissel je de lengtes niet af? Je kan iedereen diverse lengtes laten dragen, of de bridesmaids allemaal dezelfde en de maid of honor een andere laten aantrekken.

3. Two-pieces

Wil je de bruidsmeiden een outfit geven die ze na de bruiloft ook nog kunnen dragen? Dan is een two-piece dress de perfecte uitkomst! De top en rok kunnen van verschillende merken, stijlen, texturen zijn en in een andere kleur. Maakt niet uit, want het staat harstikke tof! En het fijne er aan is dat de twee kledingstukken na de wedding ook los van elkaar gedragen kunnen worden. Score!

4. Laat verschillende opties zien voor elk bruidsmeisje

Niet iedere jurk zal bij elke bridesmaid mooi staan of haar smaak zijn. Dat gebeurt nou eenmaal. Zorg dat je verschillende opties achter de hand hebt, zodat iedere bridesmaid kan stemmen welke bij haar op nummer 1, 2 en 3 staan. Vanuit hier kan je dan je keuze maken. Of ga alsnog voor een mismatched look.

5. Kies je voor verschillende jurken? Zorg voor matchende details!

Als iedere bruidsmeid een andere jurk aan heeft, dan kan het er wel eens als een boeltje uitzien. Mar make-up en haarstijlen kunnen wonderen doen voor het gehele plaatje. Als iedere bridesmaid dezelfde make-up met dezelfde hairdo draagt, dan zijn er matchende details die ervoor zorgen dat het totaalplaatje klopt. Let’s glam, girls!

6. Wees niet bang om gebruik te maken van prints.

Ben je bang dat prints niet bij elkaar staan? Don’t worry, zorg dat je een pallet samenstelt van 2 à 3 kleuren, waar de jurken aan moeten voldoen en experimenteer maar! Zolang ze een van de kleuren bevatten, complimenteert alles prima!

7. Regel het budget op tijd!

Geloof ons vrij: je bruidsmeiden zullen het je niet in dank afnemen als je net voor de bruiloft met de verrassing aankomt dat ze hun eigen jurk moeten betalen. Sommigen hebben namelijk tijd en geld nodig om dit bij elkaar te sparen. Spreek dus zo vroeg mogelijk af wie de jurken betaalt en welke ze gaan dragen.

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of… Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now!

Credits
Fotografie // Melissa Milis

Deel dit bericht: