Net getrouwd? Blijf ook na het trouwen op jullie roze wolk.

Net getrouwd? Blijf ook na het trouwen op jullie roze wolk.

Ga je trouwen, maar moet je nog je huwelijksnacht regelen? Wat als je geen huwelijksreis hebt gepland? Hoe blijf je dan toch in die bridal mood?

Maanden hebben jullie naar jullie bruiloft toegeleefd. En dan is de grote dag eindelijk daar! Omdat een trouwdag meestal erg vol gepland is, vliegt deze ontzettend snel voorbij. Voor je het weet, breekt de volgende dag aan. Back to life dan maar? Toch liever niet. Om te vermijden dat jullie de volgende dag weer met beide voeten op de grond staan, verzamelden we enkele ideeën to keep the romance in the air.

De huwelijksnacht: thuis of op hotel?

De huwelijksnacht: naar verluidt de meest romantisch nacht in jullie leven, want het is de eerste nacht samen als getrouwd koppel. En daar hebben veel mensen bepaalde verwachtingen bij – hello sexy steamy honeymoon.

Maar maak je geen zorgen als dit niet zo is en jullie beiden als een blok in slaap vallen. Jullie hebben immers een lange, drukke dag achter de rug. En misschien wel enkele glaasjes te veel op. Zorg in dat geval zeker voor een veilige (taxi)rit naar jullie hotel of thuis.

Weet dat er na een goede nachtrust een nieuwe dag op jullie wacht. Eentje die jullie met veel liefde en energie vast even onvergetelijk weten te maken. Dat speciale lingeriesetje ziet er ‘s morgens vast en zeker even sexy uit – bye bye world, hello gorgeous!

Overnachten in een luxueuze bruidssuite

Is jullie trouwlocatie net iets te ver van jullie thuis? Of willen jullie als koppel de terugkeer naar de dagelijkse realiteit nog even uitstellen? Dan is een overnachting in de bruidssuite van een hotel zeker een aanrader.

De bruidssuite is vaak een extra grote, luxueuze kamer met kingsize bed en heerlijk groot bad. Soms is er zelfs een jacuzzi waarin jullie samen kunnen ontspannen. Om jullie extra in de watten te leggen, voorziet het hotel vaak leuke extra’s zoals bloemen, champagne, chocolaatjes en ontbijt op bed. Of kun je op voorhand je preference list doorgeven.

TIP! Wil je geld besparen, maar wel genieten van een huwelijksnacht in een hotel? Boek dan een gewone, mooie kamer met enkele fijne extra’s zoals champagne en ontbijt op bed.

Nergens beter dan thuis

Een bridal suite is natuurlijk waanzinnig prachtig, maar niet goedkoop. Willen jullie de kostprijs ervan liever spenderen aan jullie trouwfeest of huwelijksreis? Of willen jullie na alle drukte graag thuiskomen in jullie eigen cocon? Die romantische honeymoon kunnen jullie perfect thuis beleven.

Vermijd dat het een nacht of ochtend wordt zoals alle andere en haal op voorhand alles in huis voor een romantische setting: bloemen, rozenblaadjes, (geur)kaarsen, champagne, chocolaatjes … Leg verse lakens en spray een heerlijke lavendelgeur over jullie kussens voor een diepe nachtrust. En wat dacht je van een luxeontbijt of -brunch aan huis geleverd? Creëer een bridal suite experience binnen jullie eigen vertrouwde plek.

Extra fijn: jullie zijn al thuis waardoor jullie na het ontbijt of de brunch meteen in alle rust de cadeautjes kunnen uitpakken. En uren van elkaar kunnen genieten zonder dat jullie ergens heen moeten.

Huwelijksreis regelen

Om extra te genieten van die roze wolk laat je de huwelijksreis aansluiten op jullie trouwfeest. Vertrek één à twee dagen na jullie grote dag en de reis zal écht als een huwelijksreis aanvoelen. Hoe heerlijk is het niet om na die toch wel drukke periode even alles los te laten? Want een huwelijk voorbereiden en de grote dag zelf zorgen nu eenmaal voor stress.

Wil je nog even wachten, maar ook niet te lang? Enkele weken na de bruiloft is ook een goed moment om op huwelijksreis te gaan. De roze wolk waar jullie op zitten is dan al zachtjes gedaald. Maar voor die helemaal de grond bereikt, vliegen jullie er al weer vandoor naar hogere sferen!

Kunnen jullie door persoonlijke of professionele omstandigheden niet meteen op huwelijksreis? Of willen jullie nog even sparen voor die droomreis? Het is zeker niet verkeerd om jullie huwelijksreis later in te plannen. Organiseer de reis wel als een honeymoon: boek bijvoorbeeld voor een nacht de honeymoon suite, voorzie romantische verrassingen voor elkaar tijdens de reis, kies een bijzondere bestemming …

TIP! Plannen jullie later op huwelijksreis te gaan? Leg je reis alsnog tijdens de trouwvoorbereidingen vast. Zo vermijd je uitstelgedrag en dat jullie veel later of helemaal niet meer gaan.

Geen huwelijksreis geregeld?

Hebben jullie na de bruiloft geen plannen voor een huwelijksreis? En slechts enkele dagen voor jullie weer aan het werk gaan? Verleng dan je honeymoon op hotel en boek meteen een romantisch huwelijksweekend onder jullie tweetjes. Leg enkele leuke dingen vast om samen te doen, bijvoorbeeld een dagje wellness, een paardrijtocht, een wine tasting, een gastronomisch diner … Of enkele dagen puur cocoonen in jullie luxebruidssuite of hotelkamer disconnected van de buitenwereld.

Hebben jullie de huwelijksnacht thuis doorgebracht? Plan dan enkele kleine attenties en/of activiteiten in de dagen en weken die volgen op jullie bruiloft. Zo vermijd je abrupt van die roze wolk geduwd te worden. Jullie hebben maanden naar jullie trouw toegeleefd. Zonde toch om meteen weer in jullie dagelijkse patroon te rollen?

Lees ook: Hoe stel je een haalbaar trouwbudget op voor jullie bruiloft zonder ongemerkt extra kosten te maken? En neem je huwelijksnacht en huwelijksreis mee op in je budget!

Deel dit bericht:

Meer inspiratie