[INTERVIEW] De not-so-classic trouwringen van Nadine Kieft Jewelry

[INTERVIEW] De not-so-classic trouwringen van Nadine Kieft Jewelry

Dat bij Engaged de meest creatieve vendors komen, wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat er verschillende edelsmeden aanwezig zijn? Zij kunnen jullie trouwringen helemaal maken zoals jullie dat willen!Zo maakt Nadine Kieft Jewelry originele sieraden van hoge kwaliteit.

Nadine, je hebt de opleiding Edelsmid gedaan, dat hoor je niet zo vaak! Hoe ben je in de trouwringen branche terecht gekomen?
Ik volgde een opleiding in de journalistiek en interviewde voor een opdracht een goudsmid. Ik was zo gefascineerd door haar gereedschappen en de edelstenen en wat zij maakte, dat ik dacht dat dit ook weleens heel goed bij mij zou kunnen passen. Ik heb het roer omgegooid en ben de opleiding goudsmeden gaan doen. Het bleek een schot in de roos. Dit vak past goed bij mij. Ik kan goed op mijzelf zijn, ik hou ervan om met mijn handen bezig te zijn en ik vind het leuk om met mooie materialen te werken. De afwisseling in mijn vak is ook erg leuk. Het ontwerpen van trouwringen, het inkopen van mooie edelstenen, het gieten van goud, maatwerkopdrachten of vrij werk, ik vind het allemaal even leuk.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Ik hou van organische vormen en van edelstenen met kleine imperfecties waar diepte in zit. Van mij hoeven niet alle trouwringen in hoogglans gepolijst en strak afgewerkt te zijn. In mijn sieraden zie je mijn handschrift terug en de emotie die ik erin heb gestopt. De grilligheid van de natuur is een grote inspiratiebron. Verder is mijn stijl een mix van modern en klassiek. Vaak ook met een nostalgische feel.

Er zijn veel juweliers & leveranciers die trouwringen aanbieden, wat maakt jouw werk anders?
Een van mijn favoriete bezigheden is het gieten in aarde met de Delftse gietmethode. Je maakt een afdruk van een ring in kleiachtige aarde en giet daar het goud of zilver in. Na het openen van de mal kan je pas zien of het gelukt is en geen ring is ooit hetzelfde. Omdat ik zelf mijn ringen giet, kan ik experimenteren met verschillende legeringen. Ik giet bijvoorbeeld ringen die een mix zijn van witgoud en geelgoud. Dit champagnegoud heeft een heel mooie kleur. Het is heel uniek.

Daarnaast werk ik met fairtrade goud. Dit is goud dat op een verantwoorde manier gewonnen is. Beter voor mens en milieu.

Zijn er bepaalde trends die je veel ziet op gebied van trouwringen?
Rosegoud is momenteel erg gewild en mijn champagnegoud valt ook goed in de smaak. De mensen die bij mij komen willen vaak niet het geijkte maar kiezen juist voor spannende organische ontwerpen. Er is steeds meer vraag naar ringen van fairtrade goud. Wat me ook opvalt, is dat de ringen niet perse hetzelfde moeten zijn. Vaak kiezen stellen bij mij verschillende ontwerpen. Het moet bij het individu passen en als er dan een overeenkomst is dan is dat mooi meegenomen. Wat ook leuk is zijn meerdere losse ringen die als een trouwringenset gedragen worden. Bohémien is helemaal van nu.

Wat is je gouden tip voor bruidsparen die bezig zijn hun bruiloft te plannen?
Begin op tijd met het uitzoeken van de trouwringen. Zeker als je hiervoor bij een goudsmid aanklopt, want deze heeft vaak meerdere opdrachten liggen. De ringen worden met de hand gemaakt, dus daar gaat tijd in zitten. Een andere tip is om te kijken of je binnen je familie nog wat oud goud bij elkaar kan scharrelen. Zo kan je flink besparen op de kosten als je van van gerecycled goud ringen laat gieten.

Er zijn veel trouwbeurzen in omloop. Waarom kies je ervoor om op Engaged te staan?
Ik werd meermaals getipt over Engaged door stellen die er zelf zijn geweest. Zij zeiden dat het zo mooi persoonlijk en kleinschalig is. Dit spreekt mij erg aan.Hoewel ik er zelf nog niet ben geweest, ziet het er op de website heel smaakvol uit.

Deel dit bericht: