De perfecte trouwringen of accessoires: goudsmid Malou Paul Jewellery maakt een uniek design met een fashionable touch!

De perfecte trouwringen of accessoires: goudsmid Malou Paul Jewellery maakt een uniek design met een fashionable touch!

Na de vondst van de perfecte trouwjurk en schoenen, is het nog een kwestie om er sieraden bij te vinden die je bridal look helemaal afmaken. Een paar minimalistische oorbellen, een statement ketting of persoonlijk ontworpen trouwringen; het is net die extra touch, die je van top tot teen laat stralen op je trouwdag! Maar waar kan je deze nu vinden? Wij hebben de gouden tip: bij goudsmid Malou Paul Jewellery! Zij maakt sieraden die net even iets anders zijn dan anders, uniek in hun design en waar je terecht kunt voor persoonlijke aanvragen. Right up our alley! Lees snel verder en meet Malou.

Hi Malou, zou je ons iets meer kunnen vertellen over Malou Paul Jewellery?
‘Jazeker! Ik ontdekte een aantal jaar terug, tijdens mijn studie op de kunstacademie, dat er zoiets bestond als sieraadkunst. Hier bleek mijn talent wel te liggen en ik wilde daar heel graag mee verder. Via een goudsmidsopleiding en wat omwegen is Malou Paul Jewellery geboren!”

En hoe ben je in de trouwbranche terecht gekomen?
“In eerste instantie was ik helemaal niet zo bezig met die branche, tot ik bevriend raakte met bruidsfotograaf Isis Sturtewagen. Zij vroeg mij om mee te werken aan een toffe styled shoot en zo ben ik de trouwbranche ingerold. Achteraf denk ik weleens: het heeft gewoon zo moeten zijn!”

Wat is het verhaal achter je sieraden?
“De sieraden van Malou Paul Jewellery maak ik vol passie en zijn eigenlijk net even anders dan anders. De meeste items die ik maak zijn namelijk enkele stuks, omdat ze een uniek design bevatten die met de hand wordt gemaakt! Ik maak daarbij de laatste jaren ook graag sieraden die geïnspireerd zijn door de natuur, met organische vormen, blader -en bloemendetails, golvende lijnen maar ook mooie structuren. Dit maakt de items net wat specialer en passen bij vrijwel iedere bruid. En het voordeel is: ik werk samen met mijn partner en goudsmid Bas, wij kunnen dus zowel de bruid als bruidegom adviseren. Van romantisch, minimalistisch tot ruig en stoer; je kunt voor de meest uiteenlopende stijlen bij ons terecht!”

Werkwijze Malou Paul Jewellery
Kun je nergens het perfecte paar trouwringen of een specifiek accessoire vinden voor je look? Neem dan eens contact op met Malou Paul Jewellery. Maak een afspraak om je wensen uit te spreken en te kijken naar de mogelijkheden! Om direct een ideetje te krijgen van welke kant je op wil met bijvoorbeeld jullie trouwringen, komt er een mooie doos op tafel met ringen in diverse stijlen. Strak of meer organisch, hoogglans gepolijst of juist mat geschuurd, small of breed, met of zonder steentjes, geelgoud of witgoud… Er valt een hoop te kiezen en daarom kun je ook fijn van alles passen om te kijken hoe alles staat! Ook voor de grooms-to-be even wennen, zo’n trouwring aan je vinger.

Zijn jullie eruit met wat het moet worden? Dan is het tijd om te gaan schetsen en de details vast te stellen! De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos en persoonlijke verzoeken zijn meer dan welkom. Oud goud in je sieraad verwerken, meehelpen aan het maken van de ringen of een extra accessoire voor je bridal look? Bij Malou Paul Jewellery kan het allemaal!

Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het maken van een sieraad?
“Ik begin altijd bij het ontwerp: wat moet het gaan worden? Stel dat ik een paar statement oorbellen wil maken, ga ik eerst eens snuffelen in mijn edelsteenvoorraad. Als ik uiteindelijk gekozen heb, ga ik schetsen maken. Het kan namelijk zomaar zijn dat ik wel dertig schetsen maak met hetzelfde paar edelstenen, voordat ik de stap neem om ze te gaan maken! Hieruit komt een patroon voort, vervolgens is het tijd om alle materialen aan elkaar te solderen en daarna volgt het polijsten: time to shine. Niets is leuker dan die mooie glans tevoorschijn zien komen bij een sieraad!”

Met welke materialen werken jullie?
“De meeste sieraden maken we in zilver of goud, maar in overleg kunnen we ook sieraden met andere materialen, zoals messing, maken. Daarnaast hebben we ook een diverse collectie edelstenen waarmee we de mooiste creaties maken.”

Trends spotted!
Ken jij al de stacker- en aanschuifringen? Twee nieuwe opkomende trends! Dit zijn trouwringen die met je verlovingsring kan worden gecombineerd of meerdere ringen die op elkaar kunnen worden gestapeld voor een unieke uitstraling! Ook Malou Paul Jewellery biedt deze trends aan voor brides-to-be. Something we love for sure!

Daarnaast hanteren Malou en haar vriend ook een nieuwe techniek, namelijk het gebruik van de edelsteen Moissaniet. Deze wordt in de natuur voornamelijk gevonden in meteorieten en is niet van een diamant te onderscheiden. Het schittert net zo mooi… En voor de glamour ladies onder ons: de Moissaniet steen is een stuk vriendelijker geprijsd dan een diamant!

Wat zijn de do's & dont's voor het bruidspaar bij het uitzoeken van trouwringen?
“Tip 1: Ga niet per se voor de meeste budgetvriendelijke opties. Een trouwring heb je namelijk als het goed is de rest van je leven om, iedere dag. Het is een aardige investering, maar daar doe je dan ook heel lang mee. Het kiezen voor een zilveren ring is niet verstandig voor de lange termijn: dit is een heel zacht metaal en slijt daarom heel veel sneller dan goud. Het zou zomaar kunnen zijn dat je zilveren ring over tien jaar al geen mooie details meer heeft, heel erg gekrast is en veel dunner is geworden. Zonde! Bij een gouden ring gebeurt dit niet.”

“Tip 2: Kijk met ringen passen goed naar welk materiaal het is en of er niks af kan slijten. Witgouden sieraden die je bij een juwelier ziet, hebben vaak een speciaal laagje erop zitten. We noemen dit 'gerhodineerd'. Dit is niet de echte kleur van witgoud, en kan eraf slijten. Daardoor is de kleur opeens heel anders, dan je in eerste instantie had uitgezocht. Bummer!”

“En als laatste tip: trouwringen hoeven tegenwoordig echt niet meer met elkaar te matchen! Wil een van jullie een gladde, strakke ring en de ander een ruwe ring met een mooie structuur? Gewoon doen. Jullie moeten allebei de rest van je leven de ringen nog dragen, dus kies een ring die perfect bij jou past!”

Wil jij een afspraak maken bij Malou Paul Jewellery voor het perfecte paar trouwringen of een ander accessoire? Ga dan snel naar de website!

Deel dit bericht: