[INTERVIEW] De handmade stationery van Renske Anna

[INTERVIEW] De handmade stationery van Renske Anna

Niets is mooier dan een persoonlijke bruiloft met handgemaakte decoraties en menu- en trouwkaarten. Renske Anna (Renske van Twillert) maakt prachtige handgemaakte productenen stationery als krijtborden, stempels en trouwkaarten in een ambachtelijke, pure en hele persoonlijke stijl. Renske vertelt vol enthousiasme over haar passie in dit interview!

Renske, we zien op jouw website veel van jouw werk en wij krijgen geen genoeg van jouw handmade krijtborden, stationery en stempels. Hoe ben je in dit werk terechtgekomen?
Dit is een beetje een klassiek antwoord: door mijn eigen bruiloft! Toen ik nadacht over de stationery was het geen vraag of we die zelf zouden maken; door mijn kunstacademie achtergrond (ik heb illustratie gestudeerd) moest dat iets bijzonders worden. Het logo van de trouwkaart wilde ik terug laten komen op vlaggetjes, servetjes en bedankjes en voor het gemak heb ik daar toen een stempel van gemaakt. En o, wat vond ik dat stempelen leuk! En wat was het makkelijk om alles persoonlijk te maken! De reacties van onze gasten waren ook zo enthousiast dat ik toen besloot er meer mee te gaan doen. Met krijtborden is het hetzelfde verhaal.

Wat maakt jouw stationery zo bijzonder?
Ik word helemaal warm van mooie combinaties papier, kleuren en inkt. En om precies die combinaties te zoeken die helemaal passen bij het bruidspaar voor wie ik mag ontwerpen. Tijdens een ontwerpgesprek hoor ik de wensen en ideeën van het stel en begin ik de kaart vaak al voor me te zien. Dan ga ik direct papiersoorten, kleurstaaltjes en touwtjes op tafel combineren. Het is geweldig als ik zie dat zij het ook voor zich gaan zien en we met een 'wauw' gevoel afscheid van elkaar nemen! Dan weten we allebei dat het heel erg mooi gaat worden. Zo'n moment geeft een enorme kick.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Ambachtelijk, handwerk, drukwerk in de breedste zin van het woord, rustiek, licht, puur en heel persoonlijk.

"Het bruidspaar kan hun eigen verhaal en liefde delen met familie en vrienden"

Wat voor een waarde geeft jouw handgemaakte stationery op een bruiloft?
Omdat mijn ontwerpen zo persoonlijk zijn, met veel zorg en aandacht gemaakt, kan het bruidspaar echt hun eigen verhaal en liefde delen met familie en vrienden. Ze kunnen er (vaak letterlijk) hun eigen stempel mee op de trouwdag drukken. Elke trouwkaart en elk gestempeld vlaggetje of menukaart wordt een cadeautje wat mensen niet gauw vergeten of wegdoen. Het maakt de dag zoveel persoonlijker als je jezelf omringt met schoonheid in die kleine dingen. Dat is waar mijn werk aan bijdraagt.

Waarom kies je ervoor om op Engaged te staan?
Engaged met haar bezoekers en Renske Anna zijn gewoon een perfecte match! 🙂

Als je 1 gouden tip mocht geven aan aankomende bruidsparen, wat zou dat dan zijn?
Verlies jezelf niet in eindeloos zoeken naar nog mooiere plaatjes op Pinterest, maar kies ruim op tijd een paar goede ideeën die bij jullie passen en maak die helemaal eigen. Ook voor de stationery. Bereid je goed voor, geniet van de voorbereidingen en als je trouwdag aanbreekt: relax… Vertrouw erop dat je je goed hebt voorbereid en (be) leef je dag intens!

Ben je benieuwd naar het werk van Renske Anna? Bekijk de website van Renske hier.

Deel dit bericht: