Een druk leven? Zo plan je een bruiloft

Een druk leven? Zo plan je een bruiloft

Hoe plan je relaxed jullie bruiloft als je een druk leven of drukke baan hebt? De trouwvoorbereidingen kunnen in het begin nogal overweldigend lijken en het kan dat je door de bomen het bos even niet meer ziet. Maar met de juiste tips & tricks is jullie droombruiloft echt mogelijk! En dat allemaal zonder een weddingplanner (of juist wel, dat kan ook)! Lees snel verder en laat ons je planning wat ademruimte geven!

Get organized

Oke, voordat je begint aan andere dingen, zorg dat je structuur hebt! En dan hebben we het niet over je huis, kantoor of sociale leven; structureer je wedding planning! Als jullie de trouwdatum hebben vastgesteld, is het tijd om een aparte agenda te maken voor de bruiloft. Pak deze wedding checklist erbij en markeer alle belangrijke data en deadlines. Zo heb je een fijn overzicht met wat er allemaal moet gebeuren en tegen wanneer, easy peasy!

Daarna is het tijd om een map te maken waarin jullie alle contracten en belangrijke onderdelen bewaren. Dit kan offline maar natuurlijk ook online! Online mappen kan je zelfs delen met je eventuele weddingplanner & bridalsquad mochten die je helpen. Zo raakt niets verloren en kan je elke avond even kijken of alles goed verloopt volgens de timeline!

Stel je bruiloftteam samen

Een bruiloft plannen zonder hulp? Zo goed als onmogelijk. Als je een drukke baan of leven hebt, dan is het fijn als je sommige taken even uit handen kan geven aan iemand die je vertrouwt om je hoofd iets leger te maken. Dit kunnen je BFF’s, familie of collega’s zijn…en pluspunt is dat zij zich betrokken voelen bij jullie bruiloft. Vinden ze fijn..ja echt!

Maar let op! Geef iedereen wel duidelijke taken, zodat deze niet door elkaar gaan lopen. Hiervoor kan je een checklist opstellen, die iedereen kan aanhouden zodat de deadlines worden behaald. Oh dreamwedding, here we come!

Pas op met extra ideeën (zoals DIY projecten)

Met de bruiloftsplanning alleen heb je samen met je team al je handen vol. Maak het jezelf dan ook niet lastiger door ingewikkelde DIY’s in de planning te gooien. Super leuk natuurlijk! Maar wees je ervan bewust dat je hierdoor in tijdsnood kan komen. And you'll need all time you can get, honey!

P.S. als je deze echt heel graag wilt op je bruiloft, kun je ook een vriendin of je moeder even lief aankijken.

Plan alle afspraken snel in

Je zal tijdens de voorbereidingen stilaan beginnen merken dat trouwleveranciers ook een druk leven hebben, zeker voor meetings. Wees er daarom vroeg bij en zorg dat je al je favoriete leveranciers al vroeg contacteert en er afspraken mee maakt voor de gehele voorbereidingsperiode! Probeer eerst in het weekend en als dat niet zoveel mogelijk meetings in 1 dag. Dan gaat een eventuele dag verlof niet verloren.

Gebruik je vrije tijd slim

Zowel jij als je verloofde zullen jullie vrije tijd moeten gebruiken om de belangrijkste dingen samen aan te pakken. Maar ook tussen je werk door of in je lunchtijd kun je veel dingen afkrijgen en regelen! Hou daarom elke dag een standaard moment vrij om aan jullie bruiloft te werken.

Zorg dat het plannen ook nog leuk blijft

Deze hele periode staat in teken van de liefde en daar horen jullie juist van te genieten. Vergeet daarom ook niet om leuke dingen met je knappe hubby-to-be te doen zoals een romantische date night, een weekendje weg of een gezellige lunch. Enjoy!

Geen rustige momenten? Gebruik je vakantiedagen!

Misschien niet de leukste beslissing voor jou en je verloofde, maar vakantiedagen zijn the key to succes als je weinig tijd hebt voor de weddingpreps! De urenlange meetings met leveranciers, je trouwjurkfittings, locatiebezoeken en tastings zijn vaak afspraken die je niet even in je lunchtijd of weekend kunt doen. Spaar daarom na je verloving je vakantiedagen op en gebruik ze voor deze belangrijke momenten! Vergeet wel de huwelijksreis niet mee te rekenen.

Last but not least: wees realistisch

Je moet je ervan bewust zijn dat het voorbereidingsproces niet altijd rozengeur en maneschijn is. Je zal dagen hebben waarbij je het even niet meer ziet zitten. Waarop de planning niet zo loopt als dat je verwacht had. Logisch! Maar geen paniek, alles komt altijd goed. Blijf realistisch en vraag op tijd hulp aan anderen. Met je wedding team en aanstaande aan je zij zal het heus wel lukken!

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of… Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now!

Credits
Fotografie // Nina Haverkamp

Deel dit bericht: