Wat zit er allemaal in een bridal emergency kit?

Wat zit er allemaal in een bridal emergency kit?

Op je trouwdag hopen we natuurlijk dat er zich geen enkele fashion of beauty noodgeval voordoet. Maar om er zeker van te zijn dat je er als bruid perfect blijft uitzien, neem je best een bridal emergency kit mee. Hierin zitten de perfecte essentials om je te helpen in elke situatie. Van happy tears tot het loslaten van iets op je jurk. Met deze kit ben je op alles voorbereid. Wij bundelden wat je zeker niet mag missen.

Je bridal emergency kit kan je samenstellen in een toilettas of een kleine clutch, hierin doe je alle essentials die je misschien nodig gaat hebben op je huwelijk als er iets mis gaat. Zelf kan je deze natuurlijk niet de gehele dag bij je dragen, dus vraag je bridesmaid of ceremoniemeester of zij/hij deze bij zich wilt houden. Zo kan die persoon je ook gelijk helpen als er zich een noodgeval voordoet. Benieuwd welke essentials jij mee moet nemen in je kit? Let’s find out:

1. Naaisetje, doorzichtige nagellak en superlijm

Een horrorscenario voor elke bruid…je jurk laat los of de hak breekt van je schoen, oh my! Maar blijf rustig, een naaisetje en wat superlijm kunnen wonderen doen! Je kan hiermee gemakkelijk bandjes of applicaties aan je jurk weer vastnaaien en secondelijm houdt echt alles bij elkaar, zelfs de hak van je schoen! Maar let op: gebruik de lijm enkel op objecten en niet op jezelf. Je wil je huid uiteraard niet irriteren.

Een ladder in je panty of gaat een randje rafelen? Doorzichtige nagellak is je redder in nood! Je ziet er niks van en met een klein drupje kan je verder scheuren tegengaan!

2. Pepermuntjes, deodorant & parfum

Stress, de warme zon, al dat staan, het is perfect normaal dat je plots niet zo fris meer ruikt na een spannende dag. Vergeet dus niet om pepermuntjes, deodorant en ook parfum in je kit te stoppen. Gebruik deze nog snel even voordat je down the aisle gaat lopen en voila: je ruikt weer lekker fris en bent helemaal klaar voor het ja-woord!

3. Lipstick, blotting paper en wattenstaafjes

Nadat je visagist klaar is, ziet je bridal look er prachtig uit. Maar dit kan doorheen de dag wat minder worden. Daarom is het handig om tussendoor dit even bij te werken met je lipstick, blotting paper en eventueel een wattenstaafje. Zo zie je er de gehele dag stralend uit!

4. Blarenpleisters & zonnebrand

Er is niets erger dan pijnlijke voeten hebben in je trouwschoenen. Neem daarom zeker blarenpleisters mee en plak deze meteen op plekjes die pijnlijk aanvoelen. Is het zonnig op de grote dag? Smeer dan zonnebrand! Je wilt natuurlijk niet rood op je trouwfoto’s staan.

5. Haarspray, droogshampoo en bobby pins

Alles voor de perfecte coupe! Als je merkt dat je updo of half up half down haarstijl wat aan het uitzakken is of er een vlechtje loslaat, dan is je emergency kit er nog. Met haarspray en bobby pins kan je alles snel en gemakkelijk fixen. Zo hoef je je nooit zorgen meer te maken of je haar nog goed zit.

6. Rietjes

Om je lipstick zo mooi mogelijk te houden, kan je tijdens het drinken gebruik maken van een rietje. Zo blijft je make-up look goed zitten en kan je toch gehydrateerd blijven gedurende de dag zonder elke keer je lippenstift bij te hoeven werken.

7. Tissues

En last but nog least…tissues voor de happy tears! Altijd fijn om deze bij de hand te hebben als ze bij de ceremonie er niet al liggen. Time to get married!

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of… Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now!

Credits
Fotografie // Dilani Schipper

Deel dit bericht: