Moet jij een wedding planner inschakelen?

Moet jij een wedding planner inschakelen?

Bij het plannen van een bruiloft kan ieder koppel wel wat hulp gebruiken; al is het van een familielid, bridesmaid(s) of een getuige. Maar wanneer is het verstandig om een wedding planner in te schakelen voor het organiseren van jullie grote dag? En kunnen jullie met deze hulp nog wel genieten van alle voorbereidingen? Wij dachten enkele scenario’s voor je uit waarmee jij te weten komt of een weddingplanner iets voor jou is!

Je hebt geen zin om een bruiloft te plannen

Dit is een van de meest bekende scenario’s, en een wedding planner is er de perfecte oplossing voor. Het plannen van de grote dag is niet voor iedereen weggelegd en het is ook geen maanden stress waard. Jullie horen immers van jullie verlovingsperiode te genieten! Een wedding planner maakt alle bruiloftselementen gereed en zorgt dat de puntjes op de i staan volgens jullie eigen wensen. Wil je zelf toch nog een paar onderdelen organiseren? Dat kan! Huur de expert in voor een aantal specifieke onderdelen, zo kunnen jullie toch nog genieten van de preps.

De bruiloft is al binnenkort

Kan je niet wachten om te gaan trouwen met je soulmate? Of hebben jullie een specifieke datum in gedachte en willen jullie liever niet langer wachten? Dat is niet evident. Maar geen paniek, een wedding planner is zeer ervaren en heeft dit al eerder meegemaakt. Zoek er eentje in de buurt, zorg dat je een goede klik hebt en kijk samen wat ze voor jullie kunnen betekenen. Good luck!

Je maakt je zorgen over het budget

Een bruiloft kost veel geld. En hoe vind je de juiste leveranciers die jullie droom tot werkelijkheid kunnen brengen én binnen jullie budget passen? En hoe zorg je ervoor dat er een duidelijke financiële balans voor de grote dag? Een wedding planner weet raad! Deze persoon kan jullie helpen met het inhuren van leveranciers (en eventueel met ze onderhandelen), het kostenplaatje opzetten en allerlei elementen invoegen waar jullie van dromen. Het inhuren van zo’n expert kost inderdaad ook wat, maar je krijgt er veel voor terug!

Je bent bang dat iets fout zal lopen

De checklist voor je trouwdag is ontzettend lang, dus is het niet zo gek als je bang bent om iets te vergeten. Gelukkig weet een wedding planner wat er moet gebeuren tot in de verste details! Van bloemen, trouwvervoer en trouwschoenen tot de tafelschikking: zij/hij is de ultieme checklist. Niets zal over het hoofd gezien gezien en op de dag zelf regelen ze ook alles. Jij hoeft je geen zorgen meer te maken. Super relaxed toch!

Je hebt een drukke baan

En ja knappe verloofde misschien ook wel. Dan komen jullie er snel achter dat het plannen van de bruiloft een te grote taak is om samen te doen. Daarom is het logisch om ervoor kiezen dit aan iemand anders over te laten. Iemand met veel ervaring en de beste connecties: een wedding planner! Maak een afspraak met eentje waar jullie een goede klik mee voelen en probeer zo goed mogelijk in beeld te brengen wat jullie wensen zijn voor jullie droomhuwelijk.

De expert gaat voor jullie aan de slag en binnen een aantal maanden wordt jullie sprookje werkelijkheid!
Bang dat jullie niet mee kunnen genieten met de voorbereidingen? Don't worry, de wedding planner betrekt jullie bij alle stappen in het proces, dus je zal niks missen!

Jullie hebben geen duidelijke visie voor de bruiloft

Veel wedding planners zijn gespecialiseerd in wedding styling delen die expertise graag. Hebben jullie nog geen duidelijk beeld over hoe de bruiloft er moet uitzien of welke stijl bij jullie past? Een wedding planner kan met jullie zoeken naar het perfecte totaalplaatje. Ze kunnen verschillende stijlen combineren, de tofste leveranciers voor jullie zoeken en voor fijne kortingen regelen. Klinkt perfect!

Jullie gaan trouwen in het buitenland

Gaan jullie trouwen in het prachtige Toscane, het bergachtige landschap van Ijsland of een ander mooi en ver oord? Heel tof! Maar het organiseren van een destination wedding is wel even iets anders dan eentje in eigen land. Trouwleveranciers in het buitenland hebben namelijk hun eigen regels, tijden en manier van werken. Een bruiloftexpert die gespecialiseerd is in destination weddings is de sleutel tot succes! En geloof ons vrij: ze gaan jullie een hoop stress, telefoontjes en emails besparen én weten hoe alles goed tot in de puntjes geregeld kan worden. Oh en een fijn pluspunt: de wedding planner kent allerlei prachtige plekjes die als trouwlocatie kunnen dienen. Perfect destination wedding, here we come!

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of… Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now!

Credits
Fotografie // Elke Verbruggen

Deel dit bericht: