Dit zijn de meest gemaakte fouten voor je wedding planning

Dit zijn de meest gemaakte fouten voor je wedding planning

Fouten zijn er om te maken. Maar als het aankomt op jullie bruiloft dan liever helemaal niet, toch? Het is de magische dag waar jullie maanden naar toeleven en je wilt dat het perfect is. Hierdoor kan je soms belangrijke zaken uit het oog verliezen als je je teveel richt op de details. Om dit allemaal te voorkomen en jou zonder stress te laten plannen, hebben wij de meest gemaakte wedding planning fouten op een rijtje gezet. Zo ben je zeker dat jij ze niet zal maken!

1. Plannen voordat het budget is vastgesteld

Stap 1 in je bruiloftsplanning is de datum kiezen voor jullie huwelijk, gevolgd door stap 2: het budget. Als zaken gaat plannen zonder een budget zou je achteraf wel eens wat zaken moeten annuleren of aanpassen. Bespaar jezelf teleurstellingen en zorg voor een uitgebreid financieel plaatje met een maximumbedrag per bruiloftsonderdeel, waarbij er rekening is gehouden met extra kosten. Zo ben je voorbereid op onverwachte of grote bedragen!

2. Een overvolle locatie

Heb jij al gekeken naar hoeveel personen er op jullie gastenlijst staan en hoeveel er in de trouwlocatie passen? Hou er zeker rekening mee want te krappe ruimtes kunnen de gastervaring verminderen. Vraag daarom duidelijk aan je locatie hoeveel personen er comfortabel passen en zorg dat je gastenaantal hier 10% onder zit. Zo heeft iedereen ook genoeg de ruimte om los te gaan op de dansvloer tijdens de afterparty!

3. Je geeft de gasten te weinig informatie

Onvoldoende info kan een grote ergernis bij bruiloftsgasten. De dress code, het adres, de uren, … Onthou dat een gast jullie bruiloft en locatie niet kent zoals jullie dat doen. Zet dus alle info die ze nodig hebben op je stationery. Hebben jullie een destination wedding? Zorg dan voor suggesties van activiteiten in de buurt en informatie over het rondreizen. Ook routes naar waar ze moeten zijn en wanneer worden zeker gewaardeerd!

4. Geen plan B of regenplan hebben

Niet alleen in Nederland of België maar ook zeker in het buitenland heb je best een regenplan klaar. Niets is zo vervelend als een storm of grote regenbuien op jullie bruiloft. Vooral als je er niet op voorbereid bent. Zorg dus dat je hiervoor een apart plan hebt klaarliggen en eventuele tent(en) of paraplu’s op tijd hebt gereserveerd. Wij geloven in ieder geval dat als je goed voorbereid bent, het niet zal gaan regenen. So get your rain plan ready!

5. Vage contracten van leveranciers

Trouwleveranciers kosten een hoop geld, dus een contract tekenen kan spannend zijn. Zorg dat je alles op papier hebt staan tot in de details zodat er geen misvattingen of mondelinge beloftes worden verbroken. Vraag daarbij ook naar eventuele extra kosten of installaties, waar ze toegang tot moeten hebben op de grote dag. Zo kom je achteraf niet tot verrassingen te staan!

6. Iedereen tevreden proberen stellen

Jullie trouwdag is jullie droom en natuurlijk wil je dat jullie families en vrienden het compleet naar hun zin hebben, maar zorg ervoor dat dit niet de bruiloftsplanning overneemt! Hou je aan je visie vast en zolang er genoeg catering, fijne temperatuur en voldoende zitplaatsen zijn, zijn jullie gasten goed verzorgd. Je styling, jurk, kleuren en ceremonie zijn helemaal jouw keuze, keep that in mind!

7. Alles alleen willen doen.

Prachtige stylingsprojecten of DIY’s zijn super maar geloof ons: ga dit niet allemaal zelf doen! In plaats van aan verschillende projecten te beginnen, kies er een of twee waar je echt verliefd op bent en ga daarmee los. Kan je het niet laten om er meer te kiezen? Vraag dan je bridalsquad of familie of zij jou kunnen helpen. Zo kun je toch nog genieten van de bruiloftsvoorbereidingen, maar neem je niet te veel op je hals!

8. Vasthangen aan oude ideeën

Toen je begon aan de bruiloftsvoorbereidingen had je Pinterest boards vol met de mooiste pins. Je visie voor het totaalplaatje was duidelijk, maar nu ben je compleet van gedachten veranderd. HELP?! Geen paniek, het is misschien niet het fijnste maar je trouwstijl is nog steeds te redden. Deze nieuwe visie is realiseerbaar zonder grote investeringen te doen of contracten te verloochenen. Je zult je verbazen hoeveel eenvoudige toevoegingen kunnen doen voor je nieuwe stijl! Toch niet helemaal wat je in gedachten had? Dan kan je altijd nog gemakkelijk terug naar je eerste keuze!

Credits
Fotografie // Marilyn Bartman

Deel dit bericht: