Maid of honor vs bridesmaids: wie kies je en wat zijn hun taken?

Maid of honor vs bridesmaids: wie kies je en wat zijn hun taken?

In Amerika is het helemaal hot om als bruid een grote bridal squad te hebben. Veel bridesmaids én een maid of honor. Hier bij ons zien we deze trend ook groeien: al je BFF’s naast je in prachtige jurken. Ze zijn perfect voor tegen de zenuwen of mocht je kleed openvallen. Maar het blijft toch een lastige keuze: wie kies je als maid of honor en wie als je bridesmaids? En wat zijn hun taken voor of op de trouwdag?

Maid of honor versus bridesmaids

De Maid of honor

Normaal gesproken iemand die heel dicht bij je staat, zoals je beste vriendin of zus. Iemand die je voor de volle 100% kan vertrouwen. De maid of honor is zowel in de trouwvoorbereidingen als op de grote dag je rechterhand. Ze helpt je bij het uitkiezen van je trouwjurk, huwelijksthema en styling. Ze organiseert ook je vrijgezellenfeest. Zij kent je namelijk het beste en weet precies wat je wel of niet leuk zou vinden.

In de maanden voor jullie huwelijk steunt ze je tijdens alle struikelblokken en danst ze mee tijdens de geluksmomentjes. Op de grote dag helpt ze met het ontvangen van de gasten, is ze vaak je getuige en houdt ze een speech tijdens het diner. Bereid je maar voor op gênante verhalen van vroeger!

Kan je maar moeilijk kiezen? Je kan natuurlijk ook 2 of 3 maids of honor aanstellen! Dat scheelt natuurlijk een hoop gedoe tussen je beste vriendinnen. Is je BFF een man? Dan kan hij natuurlijk ook maid of honor zijn. Of eerder ‘man of honor’ dan.

De Bridesmaids

Dit zijn de vriendinnen waar je een iets minder hechte vriendschap mee hebt dan met je maid of honor, maar die wel veel voor je betekenen en waarop je van aan kan. Met je bridesmaids ga je eerst en vooral shoppen voor een trouwjurk, supertof! Inspiratie nodig? Neem zeker een kijkje naar de Engaged Pinterest pagina.

Weet je niet goed wie je moet kiezen? Hou de groep liever te klein dan te groot. Denk goed na wie belangrijk voor je is en of de vriendschap wel toekomstbestendig is. Trouwen is een grote (en dure) onderneming en je laat je best enkel helpen door mensen die je 100% vertrouwt.

Taken

Wie welke taken krijgt hangt natuurlijk af van jou. Vind je het moeilijk om dingen uit handen te geven? Begin dan met kleine dingen zoals het maken van een paar decoratie DIY’s of het aannemen van cadeaus van gasten en bouw het zo hoger op. Geloof ons, je kan alle hulp gebruiken om samen met je verloofde van de dag te genieten zonder zelf achter dingen aan te lopen. Oh en kleine tip: zorg ervoor dat iedereen een eigen taak krijgt, zodat ze niet door elkaar gaan lopen en er verwarring ontstaat.

De taken van een maid of honor

De maid of honor heeft de belangrijkste taak op zich, namelijk jou zoveel mogelijk te ont-stressen. Daarnaast zorgt ze ervoor dat je op de grote dag door een ringetje te halen bent met je bruidslook (see what we did there?). Ze heeft ze ook nog een aantal standaardzaken waarmee ze je kan helpen: het uitkiezen van de perfecte trouwjurk, een bruiloft thema met bijbehorende styling en het vrijgezellenfeest. De maid of honor is er voor al je wedding planning én de grote dag zelf. Daarop ontvangt ze alle gasten, regelt ze de foto’s met vrienden en familie en geeft ze een speech bij het diner.

De taken van de bridesmaids

De bridesmaids nemen vooral de wat kleinere taken op zich zoals het maken van DIY’s, het bewaren van de ringen, zorgen voor eten en drinken voor de bruid, … Ze zijn er dus vooral voor jou! Heb je meerdere bridesmaids? Dan kan je mooi de taken verdelen, de een blijft bijvoorbeeld bij jou voordat het huwelijk begint en de ander zorgt dat alles op de trouwlocatie mooi staat of neemt cadeaus aan en zo verder. De maid of honor en ceremoniemeester hebben het meeste al geregeld, dus de bridesmaids hebben vooral een ondersteunende rol.

De kledij

Maar hoe kleed je je maid of honor en bridesmaids eigenlijk? Goeie vraag! Je hebt hierin verschillende opties. Je kan bijvoorbeeld kiezen om ze allemaal dezelfde jurk te laten dragen, maar dat de maid of honor een net iets andere kleur heeft. Of dat iedereen dezelfde kleur draagt met een ander soort dress design. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Heb jij al dé trend van dit trouwseizoen a gespot? Mixen en matchen van de jurken is nu namelijk helemaal hot! Je stelt een kleurenpalet samen en daarmee kiest iedereen z’n eigen jurk uit. Iedereen is uniek gekleed maar past toch samen in een mooi palet. Hoe tof! Niet alleen voelt iedereen zich comfortabel in hun eigen jurk, maar kan jij ook je fashion sense de vrije loop laten gaan!

Op zoek naar meer trouwinspiratie? Check dan snel de Engaged Pinterest en Instagram pagina!

Credits
Fotografie // Roos Paauwe + Melissa Milis

Deel dit bericht: