Bruiloft planning: Een tijdlijn met alles wat je moet regelen

Bruiloft planning: Een tijdlijn met alles wat je moet regelen

De bruiloft planning zorgt bij veel bruidsparen wel eens voor wat stress en handen in het haar. Niet zo gek ook met wat er allemaal bij een bruiloft komt kijken: de ceremonie, het vervoer, jullie outfits, het budget, de styling en nog veel meer! Door alles wat op jullie afkomt na de verloving, is het lastig om nog een fijn overzicht te houden op wat en wanneer alles geregeld moet worden. Well, dit artikel is je redder in nood! Wij hebben namelijk voor jou een tijdlijn opgesteld met de belangrijkste dingen die je moet regelen de maanden vooraf het huwelijk. Dus… stress-free je weddingpreps doorkomen? Lees dan snel verder!

Ongeveer een jaar voor de bruiloft

1. Het financiële plaatje

Zet jullie gehele trouwbudget vast voordat jullie aan de voorbereidingen gaan beginnen. Jullie moeten namelijk weten wat jullie kunnen en willen uitgeven.

2. Hulp nodig met je planning? Huur een weddingplanner in!

Deze heeft dan genoeg tijd om jullie droombruiloft werkelijkheid te maken.

3. Maak de gastenlijst

Het opstellen van jullie gastenlijst is toevoegen, schrappen en weer opnieuw schrijven met wie je er echt bij wilt hebben. Weten hoe je dit het beste kan doen? Lees dan snel dit artikel!

4. Leg de trouwlocatie vast

De perfecte locatie vinden kost veel tijd, doordat er zoveel diverse zijn met verschillende faciliteiten. Stel dus vooraf een checklist op met wat jullie echt zoeken in een venue.

5. Bij een verloving hoort natuurlijk een weddingparty!

Organiseer deze een paar weken na de verloving en laat iedereen komen die ook op de gastenlijst staat!

9 maanden voor de bruiloft

1. Koop je trouwjurk

Het kan 5 tot 9 maanden duren voordat je trouwjurk is gemaakt met bepaalde aanpassingen, dus is het fijn om ruim de tijd te nemen zodat je hier geen stress over krijgt! Let’s find that wedding dress.

2. Huur je cateraar, foto- en videograaf en live band/DJ/muzikant in!

Zonder eten en muziek kan je moeilijk van een feestje spreken natuurlijk.

3. Geef je gasten de nodige info

Door de gasten van A tot Z te informeren, krijg je zo weinig mogelijk vragen van hen tussendoor en is alles helder. Maak dan ook een wedding website, facebook pagina of stel een duidelijke mail op waarin alles tot in de details staat!

Tussen de 6 en 9 maanden voor de bruiloft

1. Bestel je stationery

Met andere woorden de uitnodigingen voor je grote dag. Maak je ze niet zelf en wil je ze door een echte expert laten maken? Wees er dan snel bij, want deze leveranciers zitten snel vol!

2. Boek je huwelijksreis

Wordt het Fiji, Italië of misschien wel IJsland? Het mag juist nu een extra speciale bestemming zijn!

3. Huur de bloemist in

Kijk hierbij vooral naar de stijl die de wedding styling bevat, iedere bloemist heeft namelijk zijn/haar eigen portfolio.

4. Regel de BABS of een zelfstandig trouwambtenaar

Zorg ervoor dat dit echt iemand is, waarmee jullie een klik hebben. Zij/hij verzorgt namelijk het belangrijkste en persoonlijkste gedeelte van de bruiloft!

5. Kies je bridesmaids jurken en groomsmen pakken uit

Weten hoe je dit het snelst en gemakkelijkst kan doen? Lees dan dit artikel!

Tussen de 4 en 6 maanden voor de bruiloft

1. Kies je food, drinks en muziek uit samen met de leveranciers

Zoals de bruidstaart, een tasting voor het menu en de gehele muziek playlist. Yay, we can’t wait!

2. Stel een little black book samen voor de trouwdag

Dit is een duidelijk en overzichtelijk schema voor de grote dag, waardoor alles smoothly zal verlopen en elke leverancier van op de hoogte is. Your going to be a real planning queen!

3. Bestel alle rentals voor de wedding styling

Tafels, Perzische tapijten, servies en zelfs twinkly lights; alles voor het perfecte totaal plaatje.

4. Trouwjurk fitting

Om er zeker van te zijn dat je trouwjurk goed past, is er nog een afspraak waarbij de laatste aanpassingen worden geregeld. Zodat alles perfect aansluit!

5. Organiseer je rehearsal dinner

Op zich geen verplichting, maar als je een rehearsal dinner houdt, is het beter die vroeg genoeg te plannen (en niet vlak voor je bruiloft).

Tussen de 2 en 6 maanden voor de bruiloft

1. Verstuur alle uitnodigingen

Zo heeft iedere gast tijd genoeg om jullie datum in zijn of haar agenda rood te markeren en te reageren.

2. Verwerk persoonlijke elementen in de ceremonie met de trouwambtenaar

Van bepaalde liedjes, teksten tot jullie eigen geschreven geloften.

3. Huur je haarstylist en visagist in

Neem hiervoor de tijd en boek verschillende oefensessies, zodat je zeker weet dat je de juiste persoon ervoor gevonden hebt!

6 weken voor de bruiloft

1. De laatste loodjes

Hebben jullie de ringen al? Heb je alles met de trouwlocatie al besproken? En zijn alle leveranciers ready to go en op de hoogte van alles?

Een maand voor de bruiloft

1. It’s all about the details

Zorg dat je nu nog de laatste puntjes op de I zet, zodat je de komende weken daar geen stress over hebt! Van menu kaartjes tot bloemblaadjes op the aisle; ook dit vink je fijn van je checklist af.

2 weken voor de bruiloft

1. Bevestig alle details bij de leveranciers

Het is nu tijd om alles nog voor een laatste keer door te nemen met al je leveranciers, zodat er niks fout kan gaan op de dag zelf. Dus ga het gehele little black book langs en check alles nog even twee, of zelfs drie keer.

1 week voor de bruiloft

1. Een paar daagjes relaxen

Neem deze week vrij van je werk of studie en ga zo goed mogelijk voorbereid en ontspannen het huwelijk in. Je kan deze dagen nog gebruiken om alle voorbereidingen af te ronden en jezelf wat me-time te geven. You deserve it! Daarnaast moet je deze week je jurk en de ringen ophalen en alle goodiebags vullen. Ook is het aan te raden om met de leveranciers tijden te bespreken, wanneer ze aankomen op de trouwlocatie.

Een paar dagen vooraf het huwelijk

1. Maak je bridal emergency kit

Zo kom je niet voor verassingen te staan! Wat er allemaal in moet? Lees snel dit artikel!

De trouwdag

Yay, het is dan eindelijk zover waar jullie zo lang naar uitgekeken hebben: jullie trouwdag! Hier hoef je natuurlijk niks meer te doen, behalve GENIETEN! We wensen je een prachtige en onvergetelijke dag.

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of… Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now!

Credits
Fotografie // Lott's

Deel dit bericht: