Catering trends om in de gaten te houden voor jullie trouwfeest

Catering trends om in de gaten te houden voor jullie trouwfeest

Jullie gasten verwennen met lekker eten op jullie bruiloft? Dit zijn de catering trends om in de gaten te houden voor jullie trouwfeest in 2021, 2022 of 2023.
white ceramic dinner plate set on brown wooden table
Bron: Unsplash

Sinds de coronacrisis in de huwelijkssector kwamen er heel wat nieuwe trends en gewoontes op. Zo gingen we van massafeesten naar microweddings en die trend is here to stay. Maar ook voor de catering op je bruiloft zijn er trends opgekomen die passen binnen onze huidige samenleving. Van farm-to-table tot buiten koken en een simpele vol-au-vent: deze catering trends moet je in de gaten houden voor jullie trouwfeest in 2021, 2022 of 2023.

Duurzame trouwcatering

In onze dagelijkse keuzes staan we steeds meer stil bij het klimaat en hoe we ons steentje kunnen bijdragen aan het behoud van de natuur. Ook in de trouwsector is dat het geval. Denk maar aan tweedehands trouwjurken en eco-friendly decoratie, maar net zo goed is duurzame trouwcatering in opmars.

Wat dat dan betekent? Een duurzaam trouwmenu kan bijvoorbeeld uit lokale en seizoensgebonden ingrediënten bestaan. Je serveert gerechten farm-to-table of volgens het principe van de kortste keten: heerlijk vers van het land naar het bord van jullie gasten. Kies je voor vleesgerechten, dan is dat met biovlees en ook de vis is verantwoord gevangen.

woman in white long sleeve shirt and brown woven basket
Bron: Unsplash

Steeds meer koppels voorzien ook plantaardige gerechten op hun trouwfeest. Niet alleen om de veganisten een lekkere maaltijd te serveren, maar ook om hun impact op het milieu te verkleinen. En plantaardig, dat is al lang geen ‘konijnenvoer’ meer. Een verrukkelijke ravioli, gepofte zoete aardappel, vegan cheesecake of een verfrissende sorbet … Het kan allemaal!

Doe maar gewoon

Gezelligheid en comfort primeren steeds meer op extravagantie. Waar het vroeger de norm was om je gasten te imponeren met een fancy zesgangendiner, gooien we die traditie al eens vaker achterwege. Het belangrijkste op jullie trouwfeest is dat jullie een fijne dag beleven met al jullie lievelingsdingen en lievelingsmensen. En dat iedereen lekker eet en met een goedgevulde maag van tafel gaat. Geen betere manier om dat alles te bekomen dan door jullie lievelingskost te serveren.

Of dat nu spaghetti bolognese, garnaalkroketjes of oma’s vol-au-vent is. Een crowd pleaser serveren is altijd een succes. Bijna iedereen lust ze (zelfs de kids!) en het menu komt meestal goedkoper uit dan een ingewikkeld diner van schuimpjes en scheermesjes. Gewoon lekker doen waar jullie zin in hebben: zo houden jullie meteen ook budget over voor een extra mooie locatie of een onvergetelijke honeymoon.

TIP! Kies elk apart jullie favoriet voor-, hoofd- en nagerecht uit. Zo geef je jouw gasten steeds twee opties om uit te kiezen (A’s favoriet of B’s favoriet) én geef je het menu een persoonlijke touch.

Outdoor koken

Wie houdt er nu niet van barbecue? Door corona en de veiligheidsmaatregelen kozen veel koppels de afgelopen jaren voor een outdoor wedding. En daar hoort lekker buiten koken bij. Kies bijvoorbeeld voor een cateraar die live barbecuet of zelfs pizza’s bakt op een authentiek buitenvuur. De heerlijke geur krijg je er gratis bij!

two black cassesoles
Bron: Unsplash

Buiten koken zorgt ook voor sfeer en kan zeker buiten de zomermaanden op de planning staan. Lees: een cosy herfst- of winterbarbecue in een verwarmde tent. Voorzie dekentjes, glühwein en warme chocolademelk voor de ultieme ervaring.

Bediende buffetten

Buffetten zijn altijd al in, maar door de pandemie werd de hygiëne ervan in vraag gesteld. Iedereen alles met zijn handen laten pakken, dat voelt voor veel koppels niet meer zo juist. Maar een buffet is natuurlijk wel lekker én handig. Want iedereen neemt gewoon waar hij of zij zin in heeft en kiest zelf hoeveel hij of zij opschept.

cupcakes on white ceramic tray
Bron: Unsplash

De oplossing? Een bediend buffet waarbij het cateringpersoneel opschept. De gasten kiezen nog steeds wat ze op hun bord willen, maar het aantal handen dat het eten en de opscheplepels aanraakt wordt beperkt.

TIP! Ook de drankjes kun je integreren in een (bediend) buffet. Voorzie bijvoorbeeld een pimp your prosecco-hoekje waar je gasten lekkere en oogstrelende garneringen toevoegen aan hun glaasje bubbels.

Wedding brunch

Houden jij en je partner niet zo van lange avondfeesten? Zijn jullie eerder vroege vogels en wil je ‘s avonds op je gemak zijn? Dan kun je kiezen voor een gezellige brunch. Of misschien kies je ervoor om overdag een brunch met de familie te houden en ‘s avonds een stevig dansfeest met jullie vrienden. In ieder geval is de wedding brunch in opmars, zeker voor wie van een intiemer trouwfeest houdt en een kleinere groep mensen vraagt.

Een brunch kan heel simpel zijn met verse koffiekoeken, handgeperste jus d’orange, eitjes en koffie. Maar je kunt er ook een chique matinée van maken door uit te pakken met havermoutpannenkoeken, verschillende salades, gazpacho en mimosa-cocktails. Your choice!

round white ceramic plate filled with waffle
Bron: Unsplash

Streetfood

Goed nieuws voor wie fan is van foodtrucks, want deze cateraars op wielen blijven populair! Door verschillende foodtrucks te voorzien op jullie trouwfeest maak je er een minifoodtruckfestival van. En geef je jouw gasten de mogelijkheid om zelf te kiezen wat en hoeveel ze willen eten. Van een rijdende pastabar tot een foodtruck met verse frietjes en een ijskar voor dessert. Er zijn natuurlijk ook haute cuisine foodtrucks, maar geloof ons als we zeggen dat streetfood een trend blijft waarmee je ongetwijfeld scoort.

TIP! Zelfs al kies je voor foodtrucks, voorzie toch zeker nog tafeltjes en stoelen zodat je gasten kunnen gaan zitten om hun hapje op te eten. Niemand staat graag een hele avond recht. En zeker niet als je terwijl je best moet doen om geen ketchup te knoeien op je trouwoutfit!

Op zoek naar inspiratie en leveranciers voor jullie trouwcatering? Tijdens de Engaged trouwbeurzen maken jullie persoonlijk kennis met verschillende cateraars en opties waar je misschien nog niet aan had gedacht. Kom langs in Amsterdam op 23 en 24 oktober 2021 of Brussel op 13 en 14 november 2021.

Deel dit bericht: