12 zaken die je moet regelen na je verloving

12 zaken die je moet regelen na je verloving

Je bent verloofd, proficiat! Tijd voor een nieuw hoofdstuk in jullie leven. Maar naast alle opwinding rond die prachtige ring zijn er een aantal dingen die geregeld moeten worden. De verzekering, de aankondiging, het trouwbudget, … Voelt het allemaal wat overweldigend? Geen zorgen, wij hebben voor jou de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Lees snel verder!

1. Het nieuws bekendmaken

Voordat je super enthousiast een ringselfie gaat delen op Facebook en Instagram, vertel je best het grote nieuws eerst aan jullie ouders, je beste vrienden en andere dierbaren. Je kan dit persoonlijk doen per persoon of gezamenlijk bij jullie thuis! Daarna kan je het van de daken schreeuwen op social media!

Wil je liever het nieuws bekendmaken op een speciale manier? Organiseer dan een verlovingsparty en nodig iedereen uit (als ze ook uitgenodigd zijn op de bruiloft). Doe wat inspiratie op op Pinterest en ga aan de gang met een leuk DIY-project voor jullie announcement!

2. Een manicure (om de ring the showen)

Omdat iedereen natuurlijk die prachtige ring meteen wilt zien, is het fijn om er verzorgde handen bij te hebben. Ga dus vooraf even naar een beautysalon voor een manicure en kies voor een neutraal kleurtje nagellak. Zo komt je ring pas echt tot z’n recht en kan jij die glunderend showen!

3. Regel een verzekering

Een verlovingsring is een dure investering, daarom is het belangrijk om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Dit kan met een verzekering. Regel die het liefste zo snel mogelijk. Je kan nooit zeker genoeg zijn.

4. Vergeet niet te genieten

Voordat je aan alle voorbereidingen begint, neem wat tijd om ervan te genieten dat je ten huwelijk bent gevraagd. Je hebt je soulmate gevonden! Blijf daarom nog even op die roze wolk en ga met elkaar op romantische dates om het nog een keertje extra te vieren. Let's pop the champagne!

5. Hou een tijd voor ogen

Nadat jullie verloofd zijn, komt al vrij snel de vraag ‘wanneer gaan jullie trouwen?’. Een datum is nu nog niet precies vast te stellen, omdat je nog geen locatie hebt gevonden. Maar ga daarom alvast kijken in welke seizoen je wilt trouwen en welke data voor jullie het beste uitkomen. Ook is het fijn om een (haalbare) periode vast te stellen met hoe lang je nodig hebt voor alle voorbereidingen, zodat er zo weinig mogelijk tijdsdruk is.

6. Bedenk het totaalplaatje

Voordat je trouwinspiratie op allerlei blogs en Pinterest boards gaat zoeken; moet je eerst nadenken met hoe jullie perfecte totaalplaatje eruit ziet! Want willen jullie een grote of intieme wedding? In het binnen -of buitenland? En met een rustieke, vintage, moderne, minimalistische of bohemian stijl? Er is ontzettend veel keuze, maar als je al een beetje weet met wat jullie graag willen, kan je al gelijk wat gerichter gaan zoeken. So let's get inspired!

7. Laat je inspireren

Om de tofste vendors, trends en looks te vinden; raden wij zeker aan om veel inspiratie op te gaan doen. En dan niet alleen maar op Pinterest en trouwblogs, maar ook op trouwbeurzen (kom jij op 13 + 14 oktober naar de Engaged trouwbeurs?), trunkshows, real weddings enz! Maak van al het moois dat je hebt verzameld een moodboard en ga dan op zoek naar trouwleveranciers die jullie droom werkelijkheid kan laten worden!

8. Stel het trouwbudget vast

Misschien niet het leukste om te regelen, maar een duidelijk kostenplaatje en trouwbudget moet vooraf toch echt opgesteld worden. Zorg dus dat jullie deze al hebben, voordat je begint met alle voorbereidingen!

9. Kijk of jullie een weddingplanner nodig hebben

Krijg je al stress bij het idee dat je samen de bruiloft moet gaan organiseren? Of heb je het zo druk dat je wel wat hulp kunt gebruiken? Schakel een weddingplanner in! Deze kan jullie helpen & adviseren en neemt een hoop werk uit handen. Super relaxed dus!

10. Maak de gastenlijst

Het opstellen van een perfecte gastenlijst neemt veel tijd in beslag, waarbij je een hoop gaat schrappen en toevoegen. Ga daarom een aantal keer rustig met je verloofde zitten om er zeker van te zijn dat je niemand over het hoofd hebt gezien. Wil je graag weten hoe je dit doet? Check dan eens onze blogpost over the perfect guestlist!

11. Vind een trouwlocatie

Om jullie droomlocatie te vinden voor de bruiloft, zal je op zoektocht moeten gaan. De locatie is namelijk een belangrijk onderdeel, want deze geeft de gehele look & feeling van de wedding weer. Ga daarom na welke faciliteiten voor jullie een musthave zijn, stel hiervoor een checklist en ga een aantal locaties bezoeken. Twijfelen jullie er over eentje? Zoek dan verder! Zo vinden jullie uiteindelijk the perfect one!

12. Bepaal je huwelijksreis

Heb jij er altijd al van gedroomd om een rondreis door Indonesië te maken? Of lekker te luieren op een tropisch strand op de Bahama’s? Grijp dan deze kans! Het is immers jullie honeymoon als pas getrouwd stel, dus een bijzondere locatie maakt het plaatje pas echt helemaal compleet.

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of… Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now!

Credits
Fotografie // Homan Photography

Deel dit bericht: