10 handige tips voor trouwen op het strand

10 handige tips voor trouwen op het strand

Een prachtige zomerdag, de zon, de zee, het strand: wij zien de perfecte beach wedding al helemaal voor ons! Trouwen op het strand is een van de meest populaire keuzes en wij zien meteen waarom: het is romantisch en stijlvol! Maar je bent wel afhankelijk van heel wat factoren: het weer, vervoer, privacy, … Daarom bundelden wij enkele handige tips om jouw bruiloft op het strand vlekkeloos te laten verlopen!

Weersomstandigheden

Oké, we draaien er niet om heen: in Nederland en België weet je het nooit met het weer. Het ene moment is het zonnig met 30 graden en op het andere moment komt de regen met bakken uit de hemel. Be prepared, want met de juiste voorbereidingen hoef je je hierover geen zorgen te maken!

Tip 1: hou rekening met de wind

Op een strand waait het altijd wel wat, daarom is het handig om alle stylingsattributen (zoals een ceremony backdrop, bloemen, tafelstyling enz.) goed vast te zetten! En hou ook rekening met je look. Een losse haarstijl kan gemakkelijk voor je gezicht waaien met een zuchtje wind, net als je sluier…oeps!

Tip 2: let op voor de zon

Schijnt de zon? Heerlijk! Maar het kan ook te warm worden. Zorg daarom voor genoeg zonnebrillen, zonnebrand en flesjes water voor jullie gasten. En creëer genoeg plekjes schaduw aan de hand van bijvoorbeeld kleine parasols. Zo staat niemand als een rode kreeft op de trouwfoto’s.

Tip 3: zorg voor een plan B

Is er regen voorspeld? Dat is vervelend, niemand wil natuurlijk met een uitgezakte en doorweekte coupe op een bruiloft verschijnen. Daarom is het aan te raden om altijd een plan B achter de hand te hebben, zoals een tent die je kan opzetten of een strandpaviljoen waarin je de bruiloft kan houden als het slecht weer is.

Praktische tips

Tip 4: zorg voor een geluidssysteem

Door de wind kunnen stemmen en muziek tijdens de ceremonie, het diner of het feest wel eens gedempt worden. Zorg daarom voor een kwalitatief geluidssysteem, zodat iedereen alles goed kan horen. Die gênante speech van je oom mag niet gemist worden!

Tip 5: haal de juiste vergunningen

Als je op het strand wilt gaan trouwen, zorg dat je de juiste vergunningen hebt en dat alles eventueel geregeld is met het strandpaviljoen. Vraag hiervoor informatie aan bij de gemeente, zo ben je zeker dat alles goed en legaal geregeld is.

Tip 6: zorg voor privacy

Wil je liever geen nieuwsgierige strandgangers en toeristen die komen kijken bij je ceremonie? Kijk dan of er ergens een plek is waar je wat privacy hebt. Een strandpaviljoen voorziet soms dat je het strand een stukje kan afzetten, zodat je in alle rust je ja-woord kan geven!

De gasten

Tip 7: licht je gasten vooraf in

Met de uitnodigingen is het handig om de gasten alvast in te lichten over de locatie. Zo kunnen zij er rekening mee houden in hun kledingkeuze. High heels en een lange galajurk gaan niet zo goed samen met een grote hoeveelheid zand.

Tip 8: hou het gezellig

’S avonds wilt het nog wel eens snel afkoelen, zorg dus voor enkele dekens of een vuurkorf. Zo heeft niemand het koud en kan de party beginnen!

Vervoer

Tip 9: check of de locatie bereikbaar is

Op een zomerse dag is het gegarandeerd druk op het strand. Een parkeerplek zoeken kan aardig lastig worden en hierdoor moeten gasten misschien wel een lange wandeling maken naar je trouwfeest. Balen. Vraag daarom rond of het mogelijk is om parkeerplekken te reserveren en kijk of de locatie goed te bereiken is met het openbaar vervoer.

Trouwfoto’s

Tip 10: plan je shoot

Het strand is natuurlijk ideaal om prachtige foto’s te maken met wedding party. De zee, het witte zand, de zonsondergang, de duinen, … allemaal mooie backdrops. Maar spreek vooraf even met je foto- en videograaf. Zorg dat fotomomenten goed zijn vastgelegd en dat er voldoende ruimte is voor amusement ook. Enjoy!

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of… Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now!

Credits
Fotografie // Studio Phylicia

Deel dit bericht: