[INTERVIEW] Schitterende trouwfoto’s met Luminant Weddings

[INTERVIEW] Schitterende trouwfoto’s met Luminant Weddings

Een bruidsfoto- en videograaf zijn niet te missen op je huwelijksdag, want zij maken die prachtige onvergetelijke trouwfoto’s en -video’s voor een levenslange herinnering. Luminant Weddings legt prachtige beelden vast in een emotionele, on-geregisseerde en journalistieke stijl. Jolanda en Michiel, de gezichten achter Luminant Weddings, vertellen over hun passie en dat ze ook de ontbijttafel samen delen!

Jolanda en Michiel, jullie maken trouwfoto’s en video’s. Hoe zijn jullie samen in deze wereld beland?
We zijn van huis uit al filmmakers en we hebben elkaar ook op school leren kennen. Na de geboorte van onze eerste dochter in 2010 heeft Jolanda als hobby studio fotografie opgepakt. Dat liep compleet uit de hand en al snel had je een grote studio van 175 m3, waar ze fulltime fotoshoots deed voor particulieren en bedrijven. Michiel was inmiddels ook werkzaam in de studio aangezien er erg veel werk binnenkwam. In 2013 kwamen we op het idee om samen bruiloften te gaan fotograferen en filmen. We deden eerst een pilot van twee bruiloften om te kijken hoe wij het zelf vonden om te doen en om te kijken hoe we het er vanaf brachten. De reacties waren overweldigend en we besloten het door te zetten. Twee jaar later zaten we volgeboekt met bruiloften, dus de volgende stap was om de studio te sluiten en ons 100% te focussen op bruiloften!

Hoe is het om met iemand samen te werken, met wie je ook de ontbijttafel deelt?
Super leuk en gezellig… Als we dan toch de hele werkdag bij iemand op z’n lip moeten zitten dan maar beter op die van elkaar! We zijn niet alleen heel erg verliefd op elkaar en papa en mama van twee lieve meisjes, maar we zijn bovenal beste vrienden (dat is hoe dit verhaal ooit begonnen is). We voelen elkaar precies aan en hebben aan een blik voldoende om te communiceren tijdens bijvoorbeeld de ceremonie. En dat ziek je ook in de trouwfoto’s!

Hoe zouden jullie je foto- en videografie stijl omschrijven?
Journalistiek, on-geregisseerd, emotioneel, spontaan en echt.

Bruidsparen kunnen het spannend vinden om voor de camera te staan. Hoe zorgen jullie voor een ontspannende sfeer tijdens de reportages?
Tegen de tijd dat we de shoot gaan doen, zijn jullie al helemaal gewend aan ons en de camera. Vaak zijn het de bruidengommen die er het meest tegenop kijken, maar juist zij zijn diegenen die achteraf zeggen dat ze het superleuk vonden! We zetten onze bruidsparen niet in een of andere statische pose; we laten ze lekker lopen; met elkaar praten of zien we een kans om een mooie foto met beweging te maken waardoor de bruidsparen zelf actief bezig zijn om een mooi plaatje neer te zetten in plaats van suf te poseren. Vaak kijken we naar het bruidspaar en voelen aan wat voor hun het beste werkt.

"Blije relaxte bruidsparen in de mooiste
settings is een feestje om vast te mogen leggen"

Waarom kies je ervoor om op Engaged te staan?
De bruidsparen die naar Engaged komen zijn over het algemeen jong en heel bewust bezig met de sfeer en styling van hun mooie dag. Ze snappen dat er meer nodig is dan een plastic verjaardag slingertje aan de muur in het dorpshuis om die onvergetelijke sfeer te creëren waar ze naar op zoek zijn. Stuk voor stuk organiseren ze hun compleet unieke en originele trouwdag waarin alles tot in de details over is nagedacht en met de grootste zorg wordt uitgevoerd door hun team. Hierdoor zijn ze zelf super ontspannen en hoeven ze alleen maar te genieten. Voor ons is dat een feestje om vast te mogen leggen! Blije relaxte bruidsparen op zoek naar mooie trouwfoto’s in de mooiste settings!

Als je 1 gouden tip mocht geven aan aankomende bruidsparen, wat zou dat dan zijn?
Kijk bij het JA woord elkaar aan… zeg ‘Ja’ tegen elkaar en dus niet tegen de trouwambtenaar. Dat klinkt heel logisch, maar we zien zo vaak dat het even vergeten wordt dat je met elkaar trouwt en niet met die meneer/mevrouw die daar staat met die microfoon. Maak er even jullie momentje van en probeer (oog)contact te maken, lach naar elkaar en echt op dat moment officieel heel bewust voor elkaar te gaan! Dat geeft het altijd gevoelsmatig net even wat meer betekenis. (…en garandeert een geweldige kus!!!)

Bekijk de website van Luminant Weddings hier.

Deel dit bericht: