[INTERVIEW] Creatieve journalistieke trouwfotografie volgens Luther Fotografie

[INTERVIEW] Creatieve journalistieke trouwfotografie volgens Luther Fotografie

Bij Engaged houden we van mooie plaatjes. Want als je bruiloft er prachtig uitziet, heb je natuurlijk een goede fotograaf nodig die dit alles vast legt. Luther Fotografie kan dat, en hoe! Ook hij is er vaak bij op onze Engaged trouwbeurzen. Even voorstellen.

Luther, je bent al een aantal jaar aan het werk als trouwfotograaf. Hoe ben je in de trouwfotografie beland?
Tijdens mijn studie Mediatechnologie ben ik begonnen met fotograferen. Alles wat los en vast zat maakte ik foto's van: natuur, architectuur, mensen enz. Het grappige is dat een bruiloft al deze elementen omvat. Zoals zo velen ben ik er ingerold door eerst wat bruiloften gratis te doen van vrienden en kennissen. Vervolgens ben ik een paar honderd euro gaan vragen om de apparatuur aan te schaffen die ik nodig dacht te hebben. Zoveel heb je echter helemaal niet nodig om met trouwfotografie het verhaal van een bruiloft goed te vertellen.

Wat maakt trouwfotografie zo leuk?
Het is echt zo leuk werk om al die bruiloften te fotograferen! Ik voel me echt heel erg gezegend daarin, want ik weet dat het gewoon niet veel fotografen is gegund om puur en alleen te leven van bruiloften alleen. Ik probeer daar altijd een heel dankbare houding in aan te nemen, omdat het ook maar zo anders zou kunnen zijn. Maar waarom het ook zo gaaf is om trouwotograaf te zijn, is dat je in alle vrijheid je werk kunt doen en daar bruidsparen blij mee kunt maken. Mijn hele zijn kan ik kwijt in het fotograferen van bruiloften. Heerlijk! Het helpt trouwens ook wel dat je af en toe mag afreizen naar bruiloften in Zuid-Amerika en Thailand.

Hoe omschrijf je jouw trouwfotografie?
Mijn manier van fotograferen zou je kunnen omschrijven als 'Creatieve Journalistieke bruidsfotografie'. Maar goed, wat betekent dat nou concreet? Ik ben op een bruiloft op zoek naar het verhaal van die dag. Ik sta geloof ik een beetje bekend om het fotograferen van momenten en dat ik deze zowel creatief als impactvol in beeld breng. Als ik de momenten tijdens de trouwdag zo in beeld breng dat ze betekenis krijgen zodat ze generaties overstijgen, dan is mijn missie geslaagd. Echte en pure momenten creatief vast leggen; dat is waar ik voor sta.

Hoe laat je bruidsparen ontspannen tijdens de shoot?
Tijdens de shoot ben ik niet bezig met allerlei aanwijzingen. Ik zet het bruidspaar ergens neer waarvan ik weet dat ik daar een goede compositie van kan maken en goed licht heb. Vervolgens laat ik het bruidspaar lekker in hun eigen 'bubble of love'. Dan is het voor mij ook wachten op het juiste moment en dan ga ik los. Ik heb ook gemerkt dat zo'n shoot helemaal niet lang hoeft te duren. Soms komen bruidsparen bij me met het idee je meer dan twee uren nodig hebt voor trouwfotografie. Ik heb niet mer dan een uur nodig.

Je staat ook vaak op de Engaged trouwbeurs! Waarom kies je ervoor op Engaged te staan?
Nog nooit heb ik op een trouwbeurs gestaan. Over Engaged hoorde ik echter goede verhalen. Alle leveranciers hebben een eigen, creatieve manier om bruidsparen hun dienst te leveren. Voor mij is het dus ergens een experiment, maar ik ga gewoon genieten van het contact met de mensen die daar zijn.

Wat is jouw gouden tip voor koppels?
Kies de juiste professionals voor je dag, zodat je daar in ieder geval totaal geen zorgen meer over hoeft te maken. Misschien kost het net wat meer dan je gebudgetteerd had, maar ik weet zeker dat je er achteraf geen spijt van gaat krijgen!

Wil je meer zien van Luther's werk? Bekijk zijn website!

Deel dit bericht: