Kinderen op jullie bruiloft? Hier zijn 8 tips om ze de hele dag te vermaken!

Kinderen op jullie bruiloft? Hier zijn 8 tips om ze de hele dag te vermaken!

Kinderen op de trouw. De een zegt ‘yay’, de ander ‘nay. Het is vaak een dilemma voor bruidsparen, want laat je de gasten ze wel of niet meenemen? Kinderen kunnen soms een handjevol zijn om in de gaten te houden en te vermaken, maar ze kunnen de bruiloft wat leuker maken. Hebben jullie een aantal kinderen op de gastenlijst staan, maar willen jullie wel graag zorgeloos genieten van jullie speciale dag? Hier een aantal tips om de bruiloft kindvriendelijk te maken!

Tip 1: Zorg voor een kidszone

Hebben jullie een kleine ruimte over op de locatie? Tover deze dan om tot een klein kinderparadijs! Hier kunnen ze zich even terug trekken en ongestoord hun gang gaan met diverse activiteiten. Zet een aantal bordspellen, kleur -en knutsel spullen, een kleine tafelvoetbal of eventueel een game set neer voor de kids. Zo zijn ze geheid een tijdje zoet tot het diner!

Tip 2: Een plek om te slapen

Als er kleine kinderen aanwezig zijn, is het handig als er een rustige ruimte is waar ze in een logeerbedje even kunnen slapen, tussendoor of 's avonds. Zo kunnen de ouders nog even een paar uurtjes doorfeesten en hebben de kinderen voldoende rust na een lange dag. Let op: zorg wel dat hier altijd iemand alles in de gaten houdt! Dit kan een familielid, een van de ouders of een ingehuurde wedding nanny zijn.

Fotografie: Oak & Fir

Tip 3: De wedding nanny

Over een wedding nanny gesproken… heb je hier al eens van gehoord? Dit is de oplossing voor bruidsparen en bruiloftsgasten die wel kinderen meenemen naar de wedding, maar ook rustig hun gang willen gaan. De nanny is gespecialiseerd in kinderopvang en houdt hen de hele dag zoet met de leukste spellen, knutselcreaties en andere activiteiten. Zo kun je alles uit handen geven, relaxed toch?

Tip 4: Een sweets table

Children love some candy! Maar volwassenen stiekem ook natuurlijk… maak daarom een tafel vol met lekkere taart, cakejes en ander snoep voor de gasten. Hierbij kan je een leuke dagbesteding voor de kids aan toevoegen zoals het versieren van cupcakes of koekjes op een aparte tafel! Zet wat kommetjes vol met decoratie neer zoals chocolate chips, gekleurde sprinkles en marsepein. Dit is voor hun één groot candy feest!

P.S. bang dat het een klein plakzooitje wordt? Leg dan onder de tafel een aantal vuilniszakken en tape deze vast aan de grond. Naderhand kan je die dan gemakkelijk weghalen.

Tip 5: Geef ze een rol in de bruiloft

Hou je van bloemen? Dan is een schattig bloemenmeisje natuurlijk perfect! Of laat bijvoorbeeld iemand de ringen brengen. Dit vinden kinderen maar al te leuk en ze nemen de taken uiterst serieus. And by the way… hoe schattig staat dit allemaal op de trouwfoto’s?!

Fotografie: Martijn Roos

Tip 6: Hou ze buiten

Als er een groot grasveld aanwezig is rondom de locatie, dan is deze perfect voor kinderen om even hun energie kwijt te kunnen! Leg een aantal ballen, springtouwen of ander speelgoed neer en je hebt de perfecte buitenspeelplaats.

Tip 7: Fototijd!

Ken jij die wegwerpcameraatjes nog van vroeger? Deze zijn perfect in een goodiebag voor de kids! Dit vinden ze bijzonder fascinerend om te doen en het zorgt ook nog eens voor grappige foto’s achteraf. Daarnaast kan je er ook een leuke speurtocht van maken voor hen met als prijs een lekkere cupcake!

Tip 8: Laat ze hun gang gaan

Tja het is gewoon zo: kinderen zitten niet graag stil en doen alles lekker spontaan! Laat ze daarom ook lekker hun gang gaan op de bruiloft. Wanneer de sfeer en omgeving fijn en vertrouwd is, dan zijn zij beter op hun gemak. En vaak leveren de spontane acties een grappige sfeer en leuke foto’s op! Dus… maak je nergens zorgen om en geniet vooral van jullie dag!

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of… Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now!

Credits
Fotografie cover foto // Lott's

Deel dit bericht:

Meer inspiratie