[INTERVIEW] Bloom Your Life over waarom bloemen verschil maken op je bruiloft

[INTERVIEW] Bloom Your Life over waarom bloemen verschil maken op je bruiloft

Bloom Your Life is al jaren trouwe sponsor van Engaged met haar prachtige bloemwerken en uiteraard is Marte er dit jaar ook weer bij als vendor!

Marte, je bent al jaren onze rots in de bloemen en daar zijn we trots op! Voor de nieuwe mensen: wie en wat is Bloom Your Life precies?
Klopt! Sinds het begin hebben mogen samenwerken aan de hippe en vernieuwende beurs Engaged en daar zijn we ook trots op! Bloom Your Life is in 2008 gestart en is door de jaren heen gespecialiseerd in bloemen en decoraties voor evenementen en in het bijzonder bruiloften. Van bruidsboeket en corsages tot de totale aankleding van de ceremonie en het diner. Op deze wijze is alles mooi op elkaar afgestemd qua kleur, stijl en bloemen op de bruiloft.

In 2014 hebben we de Bloom Your Life Shop geopend in het pittoreske dorpje Nieuwkoop. Op deze wijze kunnen we nog meer mensen te laten genieten van bloemen en decoraties en hebben we de mogelijkheid om bruidsparen te ontvangen en inspiratie te laten opdoen voor de trouwdag.

Zijn er nog bepaalde trends in bloemen op een bruiloft die we in de gaten moeten houden?
Wat je steeds meer ziet is de lossige stijl van bloemen en arrangementen. De botanical sfeer met groene natuurlijke accenten. We hebben een tijdje geleden een hele leuke shoot gedaan met Kristel van Oh Happy Day (komt ook op Engaged, yay!), Mon et Mine, Sugarlips Cakes en Beautiful Bride Company. Een lekker los bruidsboeket, een prachtige ceremonie opstelling met zwierige kanten gordijnen, varen-achtige bladeren en een gestijlde tafel met gave vintage accenten van boeken, botanische prenten, gouden kandelaars en natuurlijk bijpassende bloemen op de bruiloft .

Een trouwboeket gaat van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat mee. Hoe zorg je ervoor dat je boeket de hele dag mooi blijft?
Wij bezorgen het bruidsboeket altijd in een vaasje zodat de bloemen zo lang mogelijk water hebben. Probeer het boeket ook tussen de fotoshoot en de ceremonie en wanneer de ceremonie is afgelopen (of tijdens de ceremonie) ook weer in het vaasje te zetten.

Houd er ook rekening mee dat wanneer het nog even duurt voordat het bruidsboeket gebruikt wordt, het boeket op een zo koel mogelijke plaats bewaard moet worden, vooral als het heel erg warm is. Zonlicht is niet goed voor de bloemen, probeer de kelder of de keuken bijvoorbeeld, daar is het vaak het meest koel. Bedenk wel dat de bloemen niet in de buurt van fruit mogen staan, ze gaan dan eerder verleppen!

Zoals gezegd ben je op Engaged een vertrouwd gezicht. Waarom is Engaged zo’n leuke trouwbeurs om als vendor op te staan?
De beurs werkt heel inspirerend, het is altijd jammer als de beurs weer is afgelopen. Zoveel toffe bedrijven met unieke ideeën en sfeer, maar ik kom er altijd weer met nieuwe ideeën en vol energie vandaan! Vaak spreek je er weer leuke vendors, vertrouwde en nieuwe gezichten. Ook de bezoekers zijn erg enthousiast en het is leuk om met hen te spreken tijdens de beurs en echt tijd voor ze vrij te maken.

Wat is het beste advies dat je kunt geven aan bruidsparen?
Bedenk goed hoe je je budget verdeeld, wanneer je alles tot in de puntjes hebt verzorgd maar je kiest voor een fotograaf die net niet is wat je in gedachte had, is dat zonde van de foto's. Maar dit geldt natuurlijk ook andersom: wanneer je de perfecte fotograaf hebt gevonden maar je hebt geen budget meer voor bloemen op de bruiloft dan zijn er weer niet zoveel mooie plaatjes te schieten voor de fotograaf.

Het gaat hierbij ook weer om een goede balans te vinden in het verdelen van het budget om de stijl en uitstraling te creëren die jullie voor ogen hebben voor jullie bruiloft! En vergeet niet dat naast het a tot z plannen van een bruiloft, je ook met sommige weddingplanners een consult kunt boeken voor advies voor locatie, jurk of aankleding, waarbij ze je kunnen helpen in het verdelen van je budget.

Meer informatie over Marte's werk vind je op haar website.

Deel dit bericht: