[INTERVIEW] De perfecte styling voor je bruiloft volgens Back to Style

[INTERVIEW] De perfecte styling voor je bruiloft volgens Back to Style

Oh, wat houden wij van prachtig gestileerde trouwfeesten! Maar wij niet alleen, ook Pauline van Back to Style is fan. Zij gelooft dat alle events beginnen met een goed ontwerp en een hele hoop liefde.

Pauline, we zien op je website een hoop mooie styled shoots, daar houden wij van! Hoe ben je in de styling voor bruiloften beland?
Styled shoots zijn the best! Maar Back to Style is begonnen met een echte bruiloft, namelijk die van mijzelf. Toen onze trouwfoto's online kwamen, werd ik overspoeld met reacties en vragen naar waar ik al de styling vandaan had, en wie dat alles had bedacht. Ehm ja… ik zelf! Zo is het balletje gaan rollen. Ik weet als geen ander hoeveel tijd en liefde er gaat zitten in de perfecte styling van een bruiloft. Zeker als je voor een unieke bruiloft gaat, waarbij het grootste gedeelte van de decoratie echt one of a kind en handgemaakt is, iets waar Back to Style zich in specialiseert.

Je verhuurt ook vintage meubels en andere decor pieces. Hoe vind jij de styling van de gemiddelde bruiloft?
Klopt! Er zijn ook super veel creatieve bruiden die de styling helemaal zelf in de hand willen houden, maar alleen nog op zoek zijn naar een aantal speciale items voor hun grote dag. En laat ik nou een loods vol hebben met de mooiste en unieke vintage items die staan te springen om een volgende bruiloft waar ze mogen shinen.

Ik zie (gelukkig) steeds vaker Nederlandse bruiloften waarbij ook aandacht besteed is aan de styling. Wat ik heel graag nog vaker zou willen zien, zijn bruiloften waarbij de styling ook echt in de gehele dag wordt doorgevoerd. En dat hoeft echt niet over the topte zijn, ik denk meer aan het bruidsboeket wat perfect matcht bij het thema en de kleuren van de dag. En dat dit thema ook weer terug komt in de uitnodigingen, name tags en overige stationery, en ga zo maar door.

Oh, en als ik een onderdeel mag kiezen wat ik vaker gestyled zou willen zien op Nederlandse bruiloften, is het' the wedding party', oftewel de beste vrienden en vriendinnen van de bruid en bruidegom in bij het thema passende kleding. Mismatched jurkjes in complimenterende tinten, mooie schoenen, boeketten passende bij het bruidsboeket. En voor de mannen mooie corsages, en matchende outfits. Dit levert zulke toffe plaatjes op!

Wat is je gouden tip voor verloofde koppels?
Kies heel bewust voor de onderdelen die je meeneemt in de styling van je bruiloft, in plaats van hier en daar een lintje op te hangen of een vaasje neer te zetten. En zorg dat deze onderdelen perfect op elkaar aansluiten qua sfeer, kleur, of thema. Als je een klein budget hebt, of weinig tijd, kies dan dus voor een aantal echte statement styling onderdelen, en werk deze goed uit. Zo kun je met heel weinig toch een prachtig geheel maken van jullie dag.

Waarom kies je ervoor om op Engaged te staan?
Ik wilde er de voorgaande jaren ook zo graag bij zijn, maar was steeds verhinderd. De hele sfeer van Engaged is een perfecte match met Back to Style; uniek, energiek, gedurfd en vol positiviteit! Ik kan echt niet wachten om te kletsen met alle toekomstige brides en grooms, en te horen hoe een perfect gestileerde bruiloft er voor hen uit mag gaan zien! En dan vertel ik ze natuurlijk heel graag hoe Back to Style daar een hele toffe bijdrage aan kan gaan leveren!

Ben je benieuwd naar het werk van Pauline? Je vindt haar op onze Engaged trouwbeurs of op Pauline's website.

[foto 1 + 2: Susan Noëlle // foto 3: Grotografie]

Deel dit bericht: