Waarom zou je een bridal party nemen?

Waarom zou je een bridal party nemen?

Stel je voor: je beste vrienden, vriendinnen, broers en zussen zitten niet als gasten op een van de vele stoeltjes, maar staan naast je met bloemen bij het altaar! In Amerika en Engeland is het een traditie. Als bruidspaar kies je de bruidsmeisjes, bruidsjonkers, maid of honor en best man. Deze toffe traditie heet ook wel de ‘bridal party’.

Waarom een bridal party?

Bruidsmeisjes en bruidsmannen geven een extra betekenis en zoveel meer waarde aan je bruiloft, dat deze traditie eigenlijk niet mag ontbreken op jouw droomdag! Jullie laten als bruidspaar zien hoe belangrijk die trouwe vriend/vriendin of gekke broer of zus voor jullie zijn. Ze zorgen bij het altaar voor een prachtige weerspiegeling van jullie als persoon en dit zorgt voor een hele intieme en persoonlijke wedding. De mensen die het meeste voor jou betekenen, heb je letterlijk aan je zijde als jij het 'ja-woord' uitspreekt.

Maid en man of honor

Als de bruid kies je je bruidsmeisjes en maid of honor en als bruidegom kies je natuurlijk je bruidsjonkers en the best man. Je leunt het zwaarst op de maid of honor of best man, want hij of zij is jouw getuige en tekent de huwelijksakte. Alleen al het kiezen van deze bijzondere mensen uit jouw leven voor deze traditie zorgt voor veel mooie, emotionele momenten die je hele leven bij je blijven.

Andrew

Bridesmaids en groomsmen

De bridesmaids en groomsmen hebben zelf ook leuke praktische rollen. Zo organiseren ze het vrijgezellenfeestje, de dress-fittings en de toffe bridal shower! Op de shower komen al je vriendinnen en familie bij elkaar en strooien jou als bruid-to-be lekker onder de cadeaus. Meer info over de bridal party kun je vinden op de site van Bridal Guide.

[foto 1: Jeremiah and Rachel Photography // 2: Mark Photography // 3: Hudson Nichols Photography]

Deel dit bericht: