Opkomende trend: de avondbruiloft

Opkomende trend: de avondbruiloft

Wat is er nu romantischer dan elkaar het ja-woord geven bij een prachtige zonsondergang? Niet onlogisch dus dat de avondbruiloft helemaal hot is! Misschien is nog niet ieder bruidspaar overtuigd, maar met wat twinkly lights, een toffe wedding styling en een gezellige setting wordt jullie grote avond nog mooier dan de grote dag! Wij geven hieronder 6 redenen waarom een avondbruiloft misschien voor jou is.

Romantiek & prachtige trouwfoto's

De sfeer op een foto wordt grotendeels bepaald door het licht en niets is mooier dan het golden hour, vroeg op de avond. Heb jij de mogelijkheid om je ceremonie of shoot op dit tijdstip te zetten? Doen! Het zorgt niet alleen voor een romantische start van jullie grote dag, maar levert ook een spectaculair trouwalbum op.

Langer uitslapen & je relaxed klaarmaken

De ochtend van je trouwdag durft wel eens hectisch zijn. Alle laatste dingetjes regelen, de ceremonie klaarmaken, jezélf klaarmaken, … Dit kan wel eens resulteren in een (bijna) slapeloze nacht. And we don’t want those under-eye circles! Gelukkig kan je met een avondbruiloft wat extra uitslapen en kan je de dag rustig beginnen met een heerlijk ontbijt, een bad of een relaxte massage. Relax!

Houdt je bruiloft kindvrij

Omdat het huwelijk later op de dag begint, is het waarschijnlijker dat ouders hun kinderen niet meenemen en een oppas regelen. Nemen ze ze toch mee? Kijk dan of je ergens een ruimte hebt voor de jonge kinderen om ’s avonds te slapen in een logeerbedje of huur een weddingnanny in!

De sfeer is chiller

Gasten komen altijd wat losser naarmate de avond aanbreekt en wanneer de receptie begint is met wat drankjes. Met een avondbruiloft heb je die sfeer eigenlijk al gelijk te pakken en voelen zowel jullie als jullie gasten zich sneller op hun gemak. Laat het feestje maar komen!

Lekker formeel

Hebben jullie altijd al eens gedroomd van een luxueuze bruiloft? Dan kan je met een avond bruiloft voor een black-tie vibe kiezen! De avond voelt toch iets formeler aan dan overdag, dus zijn gasten bereid om sneller uit te pakken met hun outfits. En jij kan dat natuurlijk ook doen met je bridal look …

Perfect gestylede locatie

Het ligt er een beetje aan hoe laat de trouwceremonie begint, hoe ver je van de locatie vandaan bent en hoe laat de gasten arriveren maar ’s ochtends en ’s middags kan je alle stylingpuntjes nog even op de i zetten. Die extra uurtjes komen altijd goed pas!

Op zoek naar meer trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of kom gezellig langs op de volgende beurs editie: 2 + 3 februari, Horta Antwerpen. 16 + 17 februari, Gashouder Amsterdam. Ticket kopen? Nu early bird actie!

Credits
Fotografie //Anouk Fotografeert

Deel dit bericht: