let's get inspired!

03 okt. 2018
bridal fashion

What to do...voordat je trouwjurken gaat passen?Het vinden van de perfecte trouwjurk is een echte opgave en kan meerdere bezoekjes aan boetieks duren. Of je vindt deze al gelijk bij het eerste pasmoment, dat kan natuurlijk ook! Maar er zijn zoveel verschillende jurken dat het handig is voor zowel jezelf als de consultant, dat je een aantal dingen voorbereidt vooraf je afspraak. Van research, ondergoed tot je budget; dit maakt de zoektocht toch net iets efficiënter om jouw dreamdress te vinden! Benieuwd naar wat je allemaal moet doen, vooraf het passen van de trouwjurken? Read on! 

Ga op zoek naar wat jij mooi vindt en graag wilt voor je jurk.
Ga eens lekker een middag/avond met een kopje thee op de bank zitten en ga eens pinnen op Pinterest! Kijk goed naar welke shapes, designs, stoffen en neklijnen je mooi vindt en maak hier verschillende boarden voor. Zo kan je deze bij je afspraak aan de consultant laten zien en weet zij welke jurken ze voor jou uit het rek moet pakken. Zo weet je bij het passen gelijk of je het in real life nog steeds zo mooi vindt en hoe het staat bij jouw figuur.

Ga er met een open mind heen.
Nadat je je research hebt gedaan, weet je wat je wel en niet mooi vindt en wat je wel en niet wilt proberen. Maar geen enkele bruid weet precies wat er allemaal mogelijk is, wat bij haar lichaam staat en welke stijl ze uiteindelijk koopt! Ga dus met een open mind je afspraak in en laat je amazen met al het moois. Wie weet vind je je een jurk, die je in eerste instantie niet had gekozen! Stel je gehele bridal look budget vast.
Voordat je gaat passen bij een boetiek, moet je het budget vastgesteld hebben voor je gehele bridal look. Dit geldt dus niet alleen voor de jurk, maar ook voor de sluier, accessoires en lingerie. Oh en dan ook de aanpassingen aan de jurk niet te vergeten!

Als al deze kosten in het budget zijn verweven, kan de consultant je gerichter helpen en wordt je niet opeens verliefd op een jurk die ver boven je budget zit! 

Selecteer een klein groepje dat meegaat naar de afspraak, dus geen hele entourage.
Het is natuurlijk super fijn om trouwjurken te gaan passen met al je vriendinnen, bridesmaids en familie, maar dit is niet het juiste moment om echt iedereen uit te nodigen. Bij bridal boutiques zijn meestal entourages van maximaal 7 personen toegestaan, omdat het anders te druk wordt en er ook andere bruiden een afspraak hebben om haar jurk rustig te kunnen vinden!

En daarnaast kunnen te veel meningen over jouw dress choice overweldigend voelen, tijdens de eerste afspraak. Dus trust us: neem alleen echt je allerbeste vriendin(nen) en familieleden mee, zodat jij die droomjurk op een relaxte manier kan vinden!Doe het juiste ondergoed aan.
Terwijl je jurken aan het passen bent, is het verstandig om de lingerie aan te hebben die je op je trouwdag wilt dragen! Zo kan je niet alleen kijken of je je hierin zelfverzekerd voelt, maar ook of deze goed zit onder de jurk. Ooh la la!

Draag minimalistische make-up.
Doe de ochtend van je afspraak minimalistische make-up op, zodat je er niet alleen verzorgd uitziet maar ook geen vlekken afgeeft op de dure trouwjurken (oh..the horror!). Je wilt echt niet betalen voor een jurk die je niet mooi vindt, dus kijk hier goed mee uit voor je afspraak!

Eet en drink vooraf genoeg!
Geloof ons, wanneer we zeggen dat shoppen voor je trouwjurk een echte workout is!
En tijdens een afspraak mag je niet eten en drinken in een jurk, dus doe dit vooraf zeker genoeg! Een goed bodempje leggen voor dit avontuur..is natuurlijk niet geheel overbodig.

 Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of... Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now! 


Credits
Fotografie // Liselore Stap
instafeed

@engagedNL