let's get inspired!

08 sep. 2018
styling

Wedding stylist; waarom deze inhuren voor de grote dag?

wedding stylist

Na uren op Pinterest te hebben doorgebracht om jouw wedding moodboard samen te stellen, weet je niet meer waar je moet beginnen met de voorbereidingen. Want hoe wil je dat de dag eruit komt te zien en hoe realiseer je je moodboard? Dat is waar een wedding stylist je bij kan helpen! Deze helpt je een stylingsplan op te stellen, alle leveranciers hiervoor uit te zoeken maar ook de styling te verzorgen. Sounds pretty perfect, right? Well let us tell you, een wedding stylist is perfect voor als je je bruiloft relaxed wilt plannen maar wel wat hulp kan gebruiken als het aan komt op het vormgeven! Benieuwd naar wat een wedding stylist voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder! 

Wedding stylist; wat is het precies?
Een wedding stylist.. we horen je al denken ‘wat houdt dat in?’. Het is namelijk nog een vrij nieuw fenomeen, maar is ontzettend fijn voor wie vast loopt met zijn/haar visie voor de grote dag. Want hoe gaat alles eruit zien, welke leveranciers heb je nodig en hoe zet je alles ready to go voor de bruiloft? That’s where the wedding stylist comes in!

Deze heeft (vaak) een achtergrond in design en zorgt ervoor dat zowel jij en je verloofde als de bruiloftsgasten amazed worden met hoe alles er op de locatie uitziet. Zij/hij zorgt er ook voor dat jullie persoonlijke stijlen en karakter terug te zien zijn in de styling en combineert verschillende kleuren, texturen, bloemen enz met elkaar tot een perfect geheel. So hold the camera ready voor pinteresty pictures!

De wedding stylist zoekt ook samen met jou verschillende leveranciers uit, die jouw moodboard tot leven kunnen brengen. En zij/hij werkt ook nog eens met hun samen tot de grote dag. Oh how exciting!Wedding planner & wedding stylist; het verschil!
Vaak wordt een wedding stylist nog wel eens verward met een wedding planner, maar dit zijn eigenlijk twee totaal verschillende beroepen in de trouwbranche. Want waar de stylist zich alleen focust op de styling, gaat de wedding planner verder over het plannings- en financiële gedeelte.

Dus heb jij hulp nodig bij alles wat bij de bruiloft komt kijken? Dan is het aan te raden om toch voor een wedding planner te gaan. Maar loop je alleen vast bij de styling en wil je de rest graag zelf aanpakken? Dan is een wedding stylist a perfect idea!

Wat zijn de voordelen van een wedding stylist?
Een wedding stylist neemt een hoop tijd en stress voor je uit handen, omdat diegene ervoor zorgt dat alles er piekfijn uitziet tot in de details. En dat is iets waar bruidsparen vaak niet genoeg tijd voor hebben. Maar trust us: details maken echt het verschil!

Daarom is het fijn als jullie een wedding stylist hebben, die van een kale locatie een prachtig gestylede plek kan maken die zo in een magazine had kunnen staan. Nou, als dat niet relaxed je bruiloft plannen is…dan weten wij het ook niet meer!

En last but not least, wat zijn de voordelen van een wedding stylist? Een wedding stylist...

  • Stelt het totaalplaatje samen. Een bruiloft heeft namelijk een overkoepelend thema en en stijl nodig, waar het stylingsconcept op gebaseerd kan worden. Vaak vinden koppels dit lastig om uit te kiezen, omdat zowel de bride als groom deze natuurlijk bij beiden moet passen. Well don’t worry, een wedding stylist kan je hier gemakkelijk bij helpen om een keuze te maken. 
  • Bespaard jullie veel tijd. Het opstellen van een concept, leveranciers contacteren en alle stylingsvoorwerpen bij elkaar zoeken; she of he does it all for you!
  • Heeft kennis van locaties; wat werkt wel en niet? Hoe kan je om de voorschriften en regels heen werken? En welke items moeten worden toegevoegd of verwijderd om het concept tot leven te brengen? Een wedding stylist weet alle ins & outs!

 

  • Heeft toegang tot de beste trouwleveranciers. Zien jullie door de bomen het bos niet meer en kan je maar niet kiezen tussen verschillende vendors? Ook de wedding stylist kan hierbij helpen en werkt met de styling ook alleen samen met fijne leveranciers. En extra pluspunt: zij/hij weet precies hoe ze binnen het budget moet blijven!
  • Creëert een persoonlijk stylingsconcept. Ieder persoon heeft zijn eigen smaak, karakter en stijl, dus is het belangrijk om bij een bruidspaar deze samen te voegen tot een idee. Hiervoor stelt de wedding stylist een persoonlijk stylingsconcept op, zodat iedereen op de trouwlocatie jullie persoonlijkheden terug zien in de decoratie.
  • Heeft kennis over de nieuwste trends. Wat is nu fijner dan een fashionable wedding te hebben, die ook over een paar jaar nog helemaal tof oogt? De wedding stylist weet alles over nieuwste trends en weet precies hoe hij/zij deze goed kan verwerken in het concept, yay!
  • Jullie kunnen relaxed van de grote dag genieten. De wedding stylist neemt alles over op de grote dag qua styling, dus dat is ook al gelijk minder werk voor de ceremoniemeester. Zo heeft iedereen een compacte takenlijst. Super chill! Oh ennuh…de stylist ruimt achteraf ook alles weer op, music to our ears!

 

 

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of... Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now! 

Credits
Fotografie // Puur by Dyana
instafeed

@engagedNL