let's get inspired!

29 jul. 2018
beauty look

Wat zit er allemaal in je bridal emergency kit?

bridal emergency kit

Op je wedding hopen we natuurlijk dat er zich geen fashion -en/of beauty noodgevallen voordoen; Maar om er zeker van te zijn dat jij als bride flawless eruit blijft zien de gehele dag, is het meenemen van een bridal emergency kit een echte must! Hierin zitten namelijk de perfecte essentails, die je kunnen helpen in elke situatie. Van happy tears, het loslaten van een applicatie op je jurk tot aan je make-up mooi houden. You are prepared for everything! Lees snel verder en kom erachter wat je echt niet mag missen in je kit! 

Je bridal emergency kit kan je samenstellen in een toilettas of een kleine clutch, hierin doe je alle essentials die je misschien nodig gaat hebben op je huwelijk als er iets mis gaat. Zelf kan je deze natuurlijk niet de gehele dag bij je dragen, dus vraag je bridesmaid of ceremoniemeester of zij/hij deze bij zich wilt houden. Zo kan die persoon je ook gelijk helpen als er zich een noodgeval voordoet. Benieuwd welke essentials jij mee moet nemen in je kit? Let’s find out:

bridal emergency kit

#1 Naaisetje, doorzichtige nagellak en super glue
Een horrorscenario voor elke bruid…je jurk laat los of de hak breekt van je schoen, oh my! Maar don’t freak out..een naaisetje en super glue kunnen je hierbij helpen! Je kan hiermee gemakkelijk bandjes of applicaties aan je jurk weer vastnaaien en super glue houdt echt alles bij elkaar, zelfs de hak van je schoen! Maar let op: gebruik natuurlijk super glue alleen op objecten en niet op jezelf. De lijm kan namelijk vervelend branden op de huid en you don’t want that als je binnen een paar minuten gaat trouwen!

Een ladder in je panty of gaat een randje rafelen? Doorzichtige nagellak is je redder in nood! Je ziet er niks van en met een klein drupje kan je verder scheuren tegengaan, yas!

#2 Pepermuntjes, deodorant & parfum
Yay, time to get married! Maar oh.. na wat stress en in de felle zon gestaan te hebben, ruik je niet meer zo fris als eerst..help! Vergeet dus niet om pepermuntjes, deodorant en ook parfum in je kit te stoppen. Gebruik deze daarom nog snel even voordat je down the aisle gaat lopen en voila: zo ruik je weer lekker fris en ben je klaar om het ja-woord te geven aan je hubby-to-be!

bridal emergency kit

#3 lipstick, blotting paper en wattenstaafjes
Nadat je visagist klaar is, ziet je bridal look er prachtig uit. Maar dit kan soms gedurende dag wat minder worden, doordat je make-up gaat glijden door de warmte. Daarom is het handig om tussendoor dit even bij te werken met je lipstick, blotting paper en eventueel een wattenstaafje. Zo zie je er de gehele dag stralend uit!

#4 Blarenpleisters & zonnebrand
Er is niets erger dan pijnlijke voeten hebben in je trouwschoenen. Neem daarom zeker blarenpleisters mee en plak deze al gelijk op dat ene plekje als je voelt dat dit een blaar kan gaan vormen. Is het sunny op de grote dag? Smeer dan zonnebrand! Want je wilt natuurlijk niet rood op je trouwfoto’s staan..

#5 Haarspray, droogshampoo en bobby pins
Alles voor de perfecte coupe! Als je merkt dat je updo of half up half down haarstijl wat aan het uitzakken is of er een vlechtje loslaat, dan is je emergency kit there for you. Met haarspray en bobby pins kan je alles snel en gemakkelijk fixen, hoe nice! Zo hoef je je geen zorgen meer te maken of je haar nog goed zit.

bridal emergency kit

#6 Rietjes
Om je lipstick zo mooi mogelijk te houden, kan je tijdens het drinken gebruik maken van een rietje. Zo blijft je make-up look goed zitten en kan je toch gehydrateerd blijven gedurende de dag zonder elke keer je lippenstift bij te hoeven werken.  

#7 Tissues
En last but nog least…tissues voor de happy tears! Altijd fijn om deze bij de hand te hebben als ze bij de ceremonie er niet al liggen. Time to get married!


Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of... Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now!Credits

Fotografie // Dilani Schipper
instafeed

@engagedNL