let's get inspired!

04 jan. 2016
tips & tricks

Wat je moet weten over het organiseren van je outdoor wedding

Het organiseren van een buitenbruiloft is net even wat anders dan een binnenbruiloft. Tim en Esther zijn de gezichten achter Te Leuk Trouwen, een eventmanagement en styling bedrijf. Ze zijn gespecialiseerd in bruiloften op unieke buitenlocaties en geven ons tien adviezen om aan te denken bij het organiseren van jullie bruiloft!

De locatie
Willen jullie ergens op een officiële trouwlocatie trouwen? Of weet je een mooi plekje in het bos? Zorg er in ieder geval voor dat je op tijd op zoek gaat. Zeker als je op een populaire dag als zaterdag wil trouwen. Vergeet ook niet rekening te houden met de parkeerplaats, want voor de dames op hakken is het altijd fijn als ze niet te ver hoeven te lopen naar de locatie. En je hebt uiteraard geen zin in boze buurmannen. Vergis je namelijk niet over het aantal auto’s op jullie trouwdag. Een vrijwilliger als verkeersregelaar tijdens het drukste punt van de dag is geen gek idee.

 

Te Leuk Trouwen tips voor buitenbruiloft - Alice Mahran Photography // Engaged.nl

Vergunning
Hebben jullie het perfecte openbare plekje gespot voor een ceremonie of jullie feest? Wij gaan samen met jullie kijken wat er met de gemeente mogelijk is om hier te gaan trouwen. Dit kan voor een ceremonie, diner, receptie of feest in het park, in een bos, op het strand, in de duinen enzovoort. Wij vragen de vergunning aan, schrijven een veiligheidsplan, slechtweerplan, verkeersplan en adviseren jullie waar mogelijk!


Tent

Onmisbaar bij een buitenbruiloft: een stretchtent! Deze tent gaat mooi op in de natuur. Door het open karakter blendt de stretchtent volledig in tussen het groen. Een tent kan je naar eigen wens laten opzetten, hoog of laag, intiem of open. Door kritisch naar het weer te kijken, kan je van tevoren al de ligging bepalen ten opzichte van bijvoorbeeld bos of huizen. Wij houden rekening met de windkracht, mogelijke regen of onweersbuien. Want daar is geen twijfel over mogelijk: ook met regen en een wat frissere dag kan je prima een bruiloft in een open tent houden!

 

Te Leuk Trouwen tips voor buitenbruiloft - Alice Mahran Photography // Engaged.nl


Verlichting
Overdag, maar zeker ook s' avonds is er (sfeer)verlichting nodig. Heeft de locatie zelf verlichting die je mag en wil gebruiken? Of wil je het liever huren? Het is slim om goed na te denken over stroompunten en type licht, want licht kan op je feest een echte sfeermaker (of –breker) zijn. Wij hebben bijvoorbeeld geweldige prikkabels (festivallampjes) te huur, die niet alleen zorgen voor instant sfeer, maar ook prachtig romantisch licht geven.


Voorzieningen

Voor verlichting heb je elektriciteit nodig, voor waterpunten stromend water, en om te toiletteren een toilet. Is dit inbegrepen bij de locatie of moet je dit zelf regelen? Heel belangrijk! Voor een groep van 50 mensen red je het bijvoorbeeld wel met 1 toilet, maar bij meer dan 100 mensen heb je al gauw 2 toiletten en een urinoir nodig.

 

Te Leuk Trouwen tips voor buitenbruiloft - In Beeld Met Floor Photography // Engaged.nl


Styling

Huur je ons in om je bruiloft een gouden randje te geven? Dan zorgen wij ervoor dat jullie dag een hippe, unieke styling krijgt. De juiste sfeer neerzetten vinden wij namelijk ontzettend belangrijk. We willen graag iedere bruiloft een persoonlijke touch meegeven, zodat het duidelijk is dat het echt júllie feest is. Denk na over wat jullie als stel uniek maakt! Wij houden niet van hokjes en gaan echt aan de slag met jullie persoonlijke wensen. Festivalstijl, bohemien chic, vintage klassiek of barn style zijn stijlen die dicht bij ons staan, maar wij staan uiteraard ook open voor jullie eigen creatieve ideeën.

Op- en afbouw
Bij een locatie staat de bar natuurlijk al op zijn plek en heeft de garderobe de kledinghangers hangen. Vergis je niet dat er bij een buitenbruiloft van alles bij komt kijken: aansluiten van voorzieningen, uitladen van materiaal, ophangen van meters prikkabel, het opzetten van de tent, keuken inruimen, tafels dekken enzovoort. Hoeveel tijd heb je nodig om alles ready te hebben op de trouwdag? Wij gaan de dag van te voren al voor jullie opbouwen, en zorgen er ook voor dat na de bruiloft alles weer netjes afgebouwd en opgeruimd wordt. Neem je eigen styling en materialen mee en we maken er samen jullie dag van. En je komt niet voor verrassingen te staan!

 

Te Leuk Trouwen tips voor buitenbruiloft - In Beeld Met Floor Photography // Engaged.nl


Catering

Wil je zelf voor catering zorgen of laat je het doen? Als je wel met veel mensen wil eten, maar het budget dit niet echt toelaat, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je vrienden allemaal een taart te laten bakken en mee te laten nemen voor de Sweet Table. Lekker veel variatie en heel persoonlijk! Een tante die een heerlijke Indonesische rijsttafel wil koken? Topidee. Als je ons ook voor de catering wil laten zorgen, is dat natuurlijk geen probleem en zorgen wij ervoor dat iedereen lekker te eten krijgt. We denken graag met je mee over welke vorm van catering bij jullie (en jullie budget!) past.

 

"Laat je tante maar heerlijk Indonesisch koken" - Te Leuk Trouwen

 

 

 Draaiboek
Wij vinden een draaiboek onmisbaar bij elke bruiloft, maar vooral bij een buitenbruiloft. Als je je leveranciers hebt gekozen, is het handig om een lijst op te stellen met hun nummers. Als er iets is, of je hebt wat nodig, kunnen de ceremoniemeesters hen altijd bellen. Zorg dat je hier ook alle afspraken bij hebt staan en de gouden tip: bewaar de pakbonnen. Als je ceremoniemeesters de leveranciers de dag na jouw bruiloft ontvangen, kun je aan de hand van de pakbon checken of alles compleet is.

In 2016 of 2017 buiten trouwen?
Gaan jullie binnenkort trouwen, of volgend jaar? Op korte en lange termijn willen we jullie graag adviseren, inspireren en helpen bij het doorhakken van knopen met betrekking tot de locatie, styling en alle andere dingen die je echt moet weten voor jullie trouwdag. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@teleuktrouwen.nl!

Neem hier een kijkje op de site van Te Leuk Trouwen!
Op de Pinterest van Engaged vind je nog meer inspiratie voor je bruiloft!

[foto 1/2: Alice Mahran Photography // 3/4: In Beeld Met Floor]
instafeed

@engagedNL