let's get inspired!

31 mei 2017
tips & tricks

Waarom je het soms niet over je bruiloft moet hebben en meer tips voor verloofden

In de periode dat jullie een bruiloft plannen gaat het waarschijnlijk alléén maar over said wedding (als meer dan vijf vrienden hier ‘ja, amen’ op zeggen is er een serieus probleem). Het organiseren van de grote dag neemt veel tijd in beslag en zeker in het hoofd van de bruid zal het een wirwar van gastenlijsten, bedankjes en kleurenschema’s zijn. Om de rust in jullie hoofd en huis te bewaren geven we jullie drie adviezen om te onthouden temidden van de eventuele chaos. 

Waarom je het soms niet over je bruiloft moet hebben en meer tips voor verloofden // Engaged.nl

1 // Praat over andere dingen
Ook al lijkt het alsof je complete dag bestaat uit het plannen van je bruiloft (ook onder werktijd): het normale leven gaat ook gewoon door. Probeer om minstens één dag per week niet over de bruiloft te praten met elkaar en ook niets te doen voor de bruiloft. Een compleet bruiloftvrije dag dus. (Hij zal je dankbaar zijn.) Het is goed om af en toe je hoofd op andere dingen te richten zodat je stress level zich verlaagt, en niemand heeft er iets aan als je een bridezilla wordt die alleen maar kan klagen over de bruiloft die je te organiseren hebt!


2 // Datenight
In de tijd dat jullie elkaar net kenden ging je waarschijnlijk vaak zat op date. Naar de film, het theater, of uit eten. Die tijd hoeft nog niet voorbij te zijn! Verras elkaar in de periode voor de bruiloft met een spontane datenight, en wederom: je mag niet over de bruiloft praten. Waar je het wel over mag hebben: jullie toekomst samen, waar je naar uit kijkt ná de bruiloft, of wat er op jullie gezamenlijke bucketlist staat misschien?


3 // Doe samen inspiratie op
Ja, Pinterest is een fantastische bron van inspiratie, maar er gaat niets boven offline ideeën opdoen. Aangezien er twee mensen nodig zijn voor deze bruiloft doe je dat dus samen! Ga het bos in of het strand op, bezoek musea, of ga naar een mooie verf- en behangwinkel (ja, echt) en neem staaltjes mee van kleuren en materialen die je mooi vindt - er valt zo veel te ontdekken buiten de gebaande paden. Een bloemenstal of lokale biologische markt prikkelt je zintuigen ook! Maak overal foto’s van of neem materialen mee zodat je er thuis mee aan de slag kunt. Organisatie van de bruiloft gecombineerd met een moment met z’n tweetjes. Win, win!


4 // Niet op het werk
Een laatste tip waar vooral werkgevers ons waarschijnlijk heel dankbaar voor zullen zijn: houd werk en privé gescheiden. Plan je bruiloft niet tijdens werkuren, want er zijn maar weinig mensen die zich goed kunnen focussen op twee totaal verschillende taken. Neem af en toe een (mid)dag vrij om zaken af te handelen die niet in de avond kunnen, maar probeer het verder echt los van elkaar te houden.foto // Mon et Mine styling // Oh Happy Day
instafeed

@engagedNL