let's get inspired!

30 dec. 2015
beauty look

Voor de stoere bruid: laat je ogen spreken

Op je bruiloft wil je er zo mooi mogelijk uitzien. Voor je dagelijkse uitstraling ga je misschien neutraal de deur uit, maar op je bruiloft wil je toch een bijzondere make-up look die een visagist(e) secuur bij je aanbrengt. Joselien van Tres Jolie geeft je inspiratie en tips voor jouw droomdag! Deze keer de make-up look: ‘Smokey Eyes’.

Make-up Looks Tresjolie Smokey Eyes - Jose Villa Photography // Engaged.nl
Make-up Looks Tresjolie Smokey Eyes palette // Engaged.nl

Ben je een echte make-up lover? Dan kies je op je trouwdag misschien wel voor een mooie spre-kende make-up. Misschien klinkt het je gek in de oren, maar de smokey eye kan heel mooi zijn als onderdeel van je bruidsmake-up!

Eisen
Waar de traditionele smokey eyes zwart zijn, kun je teveel zwart beter vermijden op je trouwdag. Goede opties zijn bijvoorbeeld bruin, brons, grijs of groen. Als je de look wil opfrissen is het mooi om een zachte, glanzende tint in de binnenste ooghoek aan te brengen. Wil je een geslaagde smo-key eye voor je trouwdag, dan is een goed dekkende foundation onmisbaar. Een mooie huid is echt de helft van een mooie smokey eye look. Hoe pittiger je je ogen en lippen opmaakt, hoe belangrijker de dekking van de foundation wordt.

Make-up Looks Tresjolie Smokey Eyes - Jose Villa Photography // Engaged.nl

Vaak wordt gekozen voor een nude lippenstift, maar het kan ook heel mooi zijn om de look te combineren met een meer sprekende kleur. Dit is helemaal afhankelijk van jouw dagelijkse make-up gebruik en wat je uit wil stralen. En voor deze look geldt altijd; mascara, veel mascara!

Zacht of intens
Is de smokey eye zoals op de foto voor jou net iets te heftig? Bedenk je dan dat het natuurlijk ook mogelijk is om de smokey eye heel lichtjes aan te zetten. Draag je dagelijks al wat zwaardere ma-ke-up, dan kan hij intenser worden aangebracht. Alles mag en alles kan! Als je je make-up laat ver-zorgen door een make-up artist, zorg dan dat je van tevoren foto’s verzamelt van het type smokey eye dat je mooi vindt. Zo is gelijk duidelijk hoe intens of zacht je de look wil laten ogen.

Make-up Looks Tresjolie Smokey Eyes - Jose Villa Photography // Engaged.nl

[foto's: Jose Villa Photography // Make-up Artist: TEAM Hair & Makeup]
instafeed

@engagedNL