let's get inspired!

29 dec. 2015
culinaire inspiratie

Vijf appetizers voor op je winterse bruiloft

Engaged geeft je wekelijks culinaire inspiratie voor op je bruiloft. Liefde gaat door de maag, ook bij je gasten. Zeker als je bruiloft gepland staat in de decembermaand. De appetizers vormen een belangrijk element van je feestdiner aangezien dit je eerste culinaire wapenfeit is. Een goede indruk maken is dus van levensbelang! Hieronder vijf appetizers waar je de toon mee zet.

Christmas Style appetizers // jamieoliver.com // Stephanie Meyer Photography // Engaged.nl

1 // Christmas-style gemarineerde gravad lax

Gravad lax is een prachtige traditionele lekkernij uit Scandinavië. Vissers lieten ingemaakte moten zalm gedurende de lange winters 'rijpen' onder de grond. Deze speelse twist op de eeuwenoude klassieker vergt nét wat minder tijd. Je hoeft 'm bovendien niet te begraven. In de koelkast met een zwaar voorwerp erbovenop is genoeg. Je laat de zalmmoot drie dagen rijpen in een heerlijke marinade die bol staat van de smaken van kerst. Een geweldige appetizer die met de tijd alleen maar lekkerder wordt. Bekijk hier het hele recept voor de Christmas Style gravad lax!


2 // Sticky Chicken Wings met cranberry glaze

Een fijne combinatie van kerst en Oosterse cuisine en makkelijk in grote hoeveelheid te maken bovendien!  De glazuur die deze appetizer maakt, bestaat onder andere uit cranberries, de ultieme smaak van kerst, en Aziatische sweet chillisaus. Bekijk hier het hele recept voor de cranberry glazed sticky chicken wings!


Pompoen-wortelsoep shooters met kokosroom // Hector Sanchez Photography // Engaged.nl


4 // Pompoen-wortelsoep in shotglazen met kokosroom 

Een heerlijk winterse appetizer, stijlvol uitgeserveerd in shotglaasjes. De pompoen combineert aangenaam met de zoete wortel, terwijl de jalapenopeper het geheel van pit voorziet. De fluweelzachte toef kokosroom geeft een fijne finishing touch voor het oog én de smaak. Bekijk hier het hele recept voor pompoen-wortelsoep met kokosroom!

 

3 // Crostini met gerookte forel, radijs en dilleroom

De krachtige rooksmaak van de forel past heerlijk bij de frisse bitterheid van de radijs. Een smaakvol gerechtje om uit de hand te eten! Kinderlijk simpel om te maken, ook om eens uit te proberen op een rustige zaterdagavond. Bekijk het hier het hele recept voor crostini met gerookte forel!

Appetizers voor op je winterse bruiloft // Hector Sanchez Photography // Melissa Sevigny //  Engaged.nl


5 // Japanse steak & sjalotrolletjes 

Een Japanse take op de vertrouwde steak. Negimaki zijn opgerolde reepjes biefstuk, gemarineerd in teriyakisaus. Het vlees bind je samen met het loof van een bosuitje. Heerlijk om uit de hand te eten. Bekijk hier het hele recept voor Japanse steak & sjalotrolletjes

 

[Foto 1: jamieoliver.com // 2: Stephanie Meyer  // 3, 4: Hector Sanchez // 5: Melissa Sevigny]
instafeed

@engagedNL