let's get inspired!

07 sep. 2018
culinaire inspiratie

Verrassende & budgetproof catering op jullie bruiloft? Hier 6 tips voor het inhuren van een foodtruck!Een echt cateringbedrijf inhuren, take-out bestellen of zelf de keukenprinses uithangen; het kan allemaal! Maar heb je al eens nagedacht over een foodtruck op jullie bruiloft? Deze zijn momenteel ontzettend populair en wij snappen het helemaal! Het is niet alleen goedkoper qua catering en zorgt voor een gezellige sfeer, maar het kan ook voor de meest uiteenlopende (en unieke) eetcreaties zorgen! Van heerlijk verse hamburgers, frisse cocktail hapjes tot knapperige taco’s. Loopt het water jou ook al in de mond? Lees dan snel verder voor 6 tips voor het inhuren van een foodtruck op de grote dag! 

#1 Bereken vooraf hoeveel food & drinks je ongeveer kwijt bent per gast
Op een bruiloft eten en drinken mensen gemiddeld meer dan dat ze normaal doen. Daarom is het fijn voor de eigenaar van de foodtruck om vooraf te weten hoeveel gasten er komen, welke gangen hij moet voorbereiden en welke tijdsperiode hij op de bruiloft staat. Daarnaast is het aan jou om ongeveer te schatten hoeveel je per persoon kwijt bent aan drankjes en eten, omdat een foodtruck maar een bepaald aantal gerechten & drinks kan serveren op de grote dag.

Heb je meer dan 100 bruiloftsgasten? Dan is het verstandig om misschien twee foodtrucks in te huren! Anders is er kans dat er een lange wachtrij staat of dat er niet genoeg is voorbereid voor het aantal gasten. And you don’t want that on your wedding!#2 Stel een overzichtelijk & simpel menu samen
Bij ieder extra gerecht die je op de kaart zet, zal het langer duren voordat iemand een keuze heeft gemaakt met welke hij/zij wilt. Daarnaast zal de bereidingstijd van het eten ook langer duren want de chef moet verschillende gerechten klaarmaken in een kleine keuken. Zorg daarom voor 3 vaste gerechten met daarnaast een vegetarische of veganistische optie! Zo is er voor iedereen keus en zal de wachtrij minder lang duren.

#3 Combineer trouwleveranciers
Vind je een echte cateraar naast een foodtruck ook een fijn idee voor de bruiloft? Huur ze dan allebei in! De één kan dan het hoofdgerecht verzorgen en de ander eventueel de voorgerechtjes, hapjes, drinks en/of desserts! Yumm..can’t wait!

#4 Kies een foodtruck die bij de sfeer en stijl van de bruiloft past
Een foodtruck heeft een design dat niet zomaar veranderd of gedecoreerd kan worden, daarom is het fijn om er eentje uit te kiezen die al bij de look & feel van de wedding past. Kan je geen toffe vinden? Probeer dan de zithoeken eromheen dan zo te stylen, dat de truck wat minder opvalt!

Daarnaast zijn de outfits van de foodtruck staff ook een detail om aandacht aan te besteden. Vraag bijvoorbeeld of ze een bepaald kleur bloesje kunnen aandoen, zodat dit wat beter op de foto’s staat dan een standaard T-shirt. Hebben jullie een laid back wedding? Dan kan casual wear natuurlijk ook!#5 Spreek een vaste sta plek af voor de foodtruck op de trouwlocatie
Door samen met de eigenaar van de foodtruck te kijken naar een sta plek, weet je al snel of faciliteiten ervoor op de trouwlocatie aanwezig zijn. Van stopcontacten, genoeg ruimte tot de toegankelijkheid van de plek; het is allemaal nodig om een foodtruck draaiende te houden gedurende de dag! Zo kom je er op de grote dag niet achter dat de foodtruck niet past en er dingen weggehaald of verschoven moeten worden! Scheelt weer stress en moeite, niet waar?

#6 Vraag of de foodtruck ook late night snacks verzorgt
Heb jij aan het eind van de grote dag nog een wedding party? Tof! Maar na al dat dansen en zingen, krijgen zowel jullie als de gasten lekkere trek. En wat is daar nou beter voor dan een late night snack! Zo kan iedereen weer even opladen voor de dansvloer en zal gegarandeerd het feest nog doorgaan tot in de vroege uurtjes. Vraag dus zeker of de foodtruck deze kan verzorgen, zodat je hiervoor maar één leverancier hoeft in te schakelen!

 

 

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of... Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now!  

Credits
Fotografie // Melissa Milis

 
instafeed

@engagedNL