let's get inspired!

24 dec. 2015
achtergrond

Trouwen met Kerst

Je trouwdatum prikken rond kerst. Een moedige keus! De feestdagen zijn voor bijna iedereen een hectische periode die bol staat van de activiteiten, uitnodigingen en feestjes. Voor een aankomend bruidspaar de uitdaging om juist nu een perfecte locatie en een uitgebalanceerd thema te vinden. Als je het goed doet, kan het resulteren in een extra sprookjesachtige gebeurtenis. Engaged geeft je de inspiratie voor een prachtige kerstbruiloft!

Trouwen met kerst - Inspiratie voor je winterse bruiloft // Tec Petaja Photography // Engaged.nl

De kern
Trouwen rond de kerst betekent allereerst de essentie van de charme weten te pakken op je bruiloft. Kerst is een feest van licht, kleur en overvloed. Alhoewel we het wereldwijd plichtsgetrouw associëren met sneeuw, is de Hollandse realiteit vaak juist dat dát element ontbreekt. Kijk maar naar eens naar buiten! Tenzij je de middelen hebt om je hele feest naar de Noordpool te verhuizen, luidt het devies dus: make do with what you got. Overstelp je feest niet met rendieren, kerstmannen en andere kitsch, maar houd het bij de kern. 

Dinertafel tijdens kerstbruiloft // Tec Petaja Photography // Engaged.nl

Dinertafel tijdens kerstbruiloft // Tec Petaja Photography // Engaged.nl

Kerst lijkt dit jaar te vallen in de herfst als je naar buiten kijkt. Boselementen kunnen dus heel goed. Vooral rond de dinertafel kun je geweldig uitpakken met de sfeer. Rode vruchten tussen het groen (het hoeft niet altijd mistletoe te zijn) zijn de natuurlijke tinten van kerst. Rustieke kandelaars die de tafel net genoeg oplichten, maken het verder af. 


Kerstboom in rustieke zithoek voor je winterse bruiloft // Viera Photographics // Engaged.nl

Rond de open haard tijdens kerst bruiloft // Tec Petaja Photography // Engaged.nl

Een stijlvol aangeklede kerstboom met zithoek is een welkome afwisseling tijdens een eindeloos staan, lopen en aanzitten tijdens een bruiloft. Het creëert iets huiselijks en warms, zelfs al zou je de kans niet krijgen om even rustig bij de boom te gaan zitten. Krijg je een locatie onder ogen met een open haard, zoals hierboven? Een absolute winner voor een winterse bruiloft! Het idee van een blokhutachtige setting is in elk scenario natuurlijk een stap in de goede richting, zeker met kerst! 

Pro's & cons
Het plannen van een bruiloft rond kerst brengt zoals gezegd kansen en valkuilen met zich mee. We zetten een vluchtige opsomming van de voor - en nadelen naast elkaar voor de twijfelaars. 

Voordelen:
- bij voorbaat een magische feeststemming
- must voor liefhebbers van warme/knusse stijlen
- een wereld aan kerstoutfits
- een feestdiner is met kerst nóg leuker

Nadelen:
- feestdagen blijven een drukke tijd; plan ver vooruit
- trouwlocaties met kerst zijn duurder
- het weer kán activiteiten in de buitenlucht beperken

De kerstdagen zijn een magische tijd om je in het echt te laten verbinden. Zoveel is wel duidelijk. Laat je verder inspireren door onze andere kerstgerelateerde posts! Kerstoutfits voor de bruidegom bijvoorbeeld!

[Foto 1, 2, 3, 5, 7: Tec Petaja Photography // Foto 6: Viera Photographics]

 
instafeed

@engagedNL