let's get inspired!

05 jan. 2017
tips & tricks

Trends van 2017 voor save the dates

De makkelijkste manier om gasten te informeren met de datum voor jullie bruiloft is door het verzenden van een save the date kaart. De save the date is het eerste voorproefje dat je gasten ontvangen voor de grote dag, zorg er dus voor dat het kaartje het gevoel van de dag zelf ook al overbrengt. Hoe ziet jullie mooie dag er straks uit? Misschien gaan jullie voor een hele rustige dag buiten in het bos of juist voor een chic feest. Bedenk dat je gasten al een beetje een idee krijgen van wat ze straks kunnen verwachten als ze het kaartje openmaken. Ben je op zoek naar save the dates van dit moment? Lees hieronder dé nieuwste trends onder save the date’s, vastgesteld door Ilona van Studio Lona en Alexandra van Inkspired


1 // Grafisch minimalistisch
Handgeschreven kaarten zijn (en blijven) een populaire trend onder huwelijksuitnodigingen, maar probeer het ook eens anders te doen. Met een strak opgemaakte en grafische trouwkaart knal je er echt tussenuit. Speel met verschillende lettertypes, fijne kleuren en een mooie indeling. Breng de aandacht naar de tekst en laat het niet afleiden door beelden of een druk patroon. Deze trend is perfect voor het moderne bruidspaar! 
 
2 // Greenery
Sla wit, ecru of ivoor een keertje over en ga voor dé trend kleur van 2017: greenery. In 2017 staan eenvoudige groene bruiloften volledig in the picture. Het lijkt niet op een traditionele trouwkleur, maar het toevoegen van groen kan iets fris en verfijnds hebben. Daarnaast is groen ook wat mannelijk waardoor de bruidegom niet met roze bloemetjes achterblijft. Met het toevoegen van groen creëer je een eenvoudige look die perfect te combineren is met natuurlijk en modern. 
 
3 // Quote
Kies jullie mooiste quote uit of het zinnetje wat jullie altijd tegen elkaar zeggen. Gebruik deze zin als uitgangspunt voor jullie kaart waardoor het écht jullie eigen persoonlijke save the date word. 
 
4 // Grafisch elementje
Deze trend zien we steeds vaker terug komen onder de niet-traditionele bruidsparen. Een mix tussen geometrische elementen en patronen dat de save-the-date net dat extra’s kan geven. Ga voor een eigentijdse uitstraling en meng de grafische elementjes met felle kleuren om tot een opvallend ontwerp te komen. Onderstaande foto is gemaakt door Melissa Milis
 
5 // Maak er een cadeautje van. 
Iedereen houd van cadeautjes krijgen, dus waarom niet iets extra’s toevoegen voor je gasten? Maak van het uitpakken één groot feest door bijvoorbeeld labels met jullie initialen te laseren of door meerdere papieren te bundelen met een mooi touwtje. Maak van jullie aankondiging een mooie belevenis. 
 
6 // Save the date video
Wil je echt iets onvergetelijks maken van je save the date? Kies dan voor de nieuwste trend: een video. Het is een leuke, persoonlijke en makkelijke manier om het grote nieuws te delen. Vertel jullie verhaal als koppel en geef je gasten een voorproefje op de grote dag. En dan het grootste pluspunt; het is iets wat je in de komende jaren altijd kan terugkijken. 
 
7 // Stuur een GIF per e-mail
Voor stellen die het net even wat anders willen doen en wat geld willen besparen op postzegels en enveloppen, is een GIFje per e-mail een geweldige oplossing. Op onderstaande save the date zijn veel persoonlijke elementen toegevoegd. Zo is de vrouw van het koppel gek op cactussen en dat hondje rechtsonderin is het hondje van het stel. 
 
Als afsluiter nog een paar basistips:
1 // Verstuur de kaarten 8-6 maanden van te voren.
2 // Alleen relevante informatie is nodig. Het is tenslotte niet de officiële trouwuitnodiging, maar een datum aankondiging. Denk aan je naam, huwelijksdatum, locatie en ‘officiële uitnodiging volgt’.
3 // Heb plezier met het ontwerp. Het maakt niet uit of het informeel of formeel is, maar zorg ervoor dat de save-the-date’s een eigen individuele uitstraling hebben. Het gaat tenslotte om jullie als bruidspaar en om jullie mooie dag.


De save the dates 1-5 zijn op maat gemaakt door Studio Lona en nummer 7 is op maat gemaakt door Inkspiredinstafeed

@engagedNL