let's get inspired!

07 dec. 2015
tips & tricks

Tips voor je bruiloft: lessen die newly-weds leerden tijdens hun bruiloft

Je bruidegom die uit zijn broek scheurt en jouw wilde haren die zijn los gewaaid door de wind. Een bruiloft is nooit perfect, dat vertellen deze charmante incidentjes maar weer. Stiekem weten we dit allemaal, maar toch wil je dat je bruiloft zo mooi mogelijk wordt. Een aantal pasgetrouwden delen met ons de lessen die ze hebben geleerd tijdens hun bruiloft, zodat jij deze tips mee kunt nemen naar je eigen bruiloft!


Hulp bij het organiseren

"Een keuze waar ik erg veel spijt van heb, is dat ik niet meer uit handen gegeven heb", vertelt Maartje die trouwde op vier september in Rotterdam. "Ik had wel mensen die me hielpen, maar het grootste gedeelte deed ik zelf. Dit zorgde voor erg veel stress. Zo hadden we geen officiële ceremoniemeester. Grootste fout ever! Hierdoor was het niet 100% duidelijk wie er precies in charge was op de dag zelf. Daarnaast was het chaotisch in de voorbereiding."


'Geen officiële ceremoniemeester: grootste fout ooit!' - Maartje

 

 

 

 

 


Gerriëtte is op 30 en 31 oktober getrouwd in Middelharnis. "Tijdens de voorbereidingen van de bruiloft ben ik er regelmatig tegen aan gelopen dat ik een controlfreak ben. Ik moet er in de toekomst voor waken dat ik dingen uit handen durf te geven. Er lopen nog meer mensen om me heen en ze hebben allemaal hun talenten en gaven. Je bent niet in de wereld voor jezelf en je kunt niet alles alleen. Het is goed om mensen je te laten helpen."

 "Bezuinig niet op de weddingplanner", zegt Susanne die trouwde op 18, 19 en 20 september in Limburg. "Huur iemand in die emotie los kan koppelen en alles van een afstand kan overzien. Ik heb er geen moment spijt van gehad."

 


'Bezuinig niet op de weddingplanner' - Susanne  

 

 

 

Geleerde lessen van pasgetrouwden - bruidspaar - Perry Vaile Photography // Engaged.nl
Investeringen
Renske is in oktober getrouwd in Fort bij Vechten (Bunnik). "Mijn tip in de voorbereiding is: geef je geld uit aan de dingen die je zelf echt belangrijk/leuk/onderscheidend vindt en bespaar op zaken waarvan je geacht wordt om het te doen 'omdat het nou eenmaal zo hoort'. Op de dag zelf zou ik zeggen: er zijn al genoeg bridezilla's op TLC, word er geen van!"
 

'Geef alleen geld uit aan de dingen die je zelf echt belangrijk vindt' - Renske

 
 
 
 
 

"Als jij de dag zo invult zoals het bij je past, dan maak je de kans groter dat je ontspannen bent", vertelt Ingeborg die op 25 september is getrouwd in Utrecht. "Zorg er ook voor dat jullie de keuzes maken omdat jullie dat willen en leuk vinden. Dan vinden je gasten het ook leuk!"

Geleerde lessen van pasgetrouwden - bruidspaar - Perry Vaile Photography // Engaged.nl

De planning
"Koop je jurk zo snel mogelijk nadat je de datum van de bruiloft hebt besloten", benadrukt Eve. "Ik bestelde mijn jurk vijf maanden van tevoren en de jurk was bijna niet op tijd aangekomen. Plan ook goed waar en wanneer je de foto's wil laten maken en hoeveel tijd je er aan wil besteden. Laat alle gasten niet op je wachten. Tijdens de shoot wil je daar niet telkens aan denken. Plan absoluut geen belangrijke taken in op de dag voor de bruiloft. We moesten nog veel te veel doen en waren in de vroege ochtend op de trouwdag zelf nog steeds bezig. Maak die fout niet!"'Plan geen belangrijke taken in op de dag voor de bruiloft' - EveLaura is op 15 augustus in Putten getrouwd. "Een goed evenement heeft een goed draaiboek. Jullie bruiloft is ook een evenement. Het is niet nodig om elke minuut alles te plannen, maar geef je draaiboek aan meerdere sleutelfiguren zodat iedereen weet hoe jullie de dag voor ogen hebben."
 


'Maak een draaiboek en deel het met verschillende sleutelfiguren' - Laura

 

 

 

 

 

 

[foto's: Perry Vaile Photography]
instafeed

@engagedNL