let's get inspired!

13 sep. 2018
bridal fashion

Tips voor het uitkiezen van de bridesmaids dresses!Het vinden van de perfecte jurken voor de bridesmaids is en blijft een pittige taak. Je moet niet alleen rekening houden met het thema & de stijl van de bruiloft, maar ook met de karakters van jouw vriendinnen en je eigen smaak en voorkeur. Alles voor het perfecte totaalplaatje van de bridalsquad! Daarom hebben voor jou een aantal must know tips opgesteld, die jou gaan helpen met het uitkiezen van de bridesmaids dresses! Go look. 

#1 Nieuwe trend: mismatched jurken
Een bridalsquad met verschillende jurken met ieder een eigen kleur of print; veel brides denken dat dit niet staat of te druk oogt. Integendeel zelfs! Mismatched jurken zijn de nieuwe trend voor het volgende trouwseizoen. Laat iedere bridesmaid haar eigen stijl dragen en zorg alleen dat de kleuren bij elkaar aansluiten. En voila, the perfect mismatched bridalsquad!

#2 Verschillende lengtes
Kort, midi, enkel of maxi? Er zijn diverse lengtes waarop je je jurken kan laten maken of kopen! Maar voor iedere bridesmaid werkt een andere lengte goed voor haar figuur. En het geeft ook een extra unieke touch aan de gehele look van de bridalsquad! Je kan iedereen diverse lengtes laten dragen, of de bridesmaids allemaal dezelfde en de maid of honor een andere laten aantrekken. Oh we love!

#3 Two-pieces
Wil je de bridesmaids een outfit geven of laten kopen die ze na de bruiloft ook nog kunnen dragen? Dan is een two-piece dress de perfecte uitkomst! De top en rok kunnen van verschillende merken, stijlen, texturen zijn en in een andere kleur. Maakt niet uit, want het staat harstikke tof! En het fijne er aan is, dat de twee kledingstukken na de wedding samen gedragen kunnen worden maar ook los van elkaar. Score!

#4 Laat verschillende opties zien voor elke bridesmaid
Niet iedere jurk zal bij elke bridesmaid mooi staan of haar smaak zijn. It always happens…maar geen paniek! Zorg dat je verschillende opties achter de hand hebt, zodat iedere bridesmaid kan stemmen welke bij haar op nummer 1, 2 en 3 staan. Vanuit hier kan je dan je keuze maken. Of ga voor de mismatched look bij tip 1!#5 Verschillende jurken? Zorg voor matchende details!
Als ieder van de bridesmaids een andere jurk aan heeft, dan kan het nog wel eens eruit zien alsof niks matched. But no, stop there! Make-up en haarstijlen kunnen wonderen doen voor het gehele plaatje. Als iedere bridesmaid dezelfde make-up look met dezelfde hairdo draagt, dan zijn er matchende details en dit zorgt dat het totaalplaatje klopt. Let’s glam, girls!

#6 Wees niet bang om gebruik te maken van prints.
Ben je bang dat prints niet bij elkaar staan? Don’t worry, zorg dat je een pallet samenstelt van 2 a 3 kleuren, waaraan de jurken aan moeten voldoen & let’s experiment with prints! Zolang deze een van de 3 kleuren bevatten, complimenteert alles prima!

#7 Regel het budget op tijd!
Trust us: je bridesmaids zullen het je niet in dank afnemen als je net voor de bruiloft met de verrassing aankomt dat ze hun eigen jurk moeten betalen. Sommigen hebben namelijk tijd en geld nodig om deze bij elkaar te sparen. Spreek dus zo vroeg mogelijk af wie voor de jurken betaald en welke ze gaan dragen! Your welcome!Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of... Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now! 

Credits
Fotografie // Melissa Milis
instafeed

@engagedNL