let's get inspired!

11 jan. 2016
tips & tricks

Tips voor een mooie bruiloft ondanks regenvoorspellingen

Het zal je maar gebeuren: tijdens jouw droombruiloft begint het ineens te regenen. Je probeert nog steeds van de dag te genieten, schuilt waar je schuilen kan en paraplu's gaan de hele locatie over. Maar een bruiloft met regen kan nog steeds heel mooi zijn! Engaged heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet naast een aantal inspirerende plaatjes!

Naast de herkenbare tips zoals het verzorgen van genoeg paraplu’s, zijn er ook dingen waar je misschien niet gelijk aan denkt.

Backup Plan
Het is belangrijk om een reserveplan en opties voor als het regent te bespreken met je locatie. De meeste buitenlocaties hebben zulke plannen al klaar liggen, zoals alternatieve binnenruimtes. Zorg er ook voor dat alle gasten droog kunnen worden vervoerd in een auto, tijdens het wisselen van locatie.

Tips voor een mooie bruiloft met regen - Perry Vaile Photography // Engaged.nl


Vestuur waarschuwingen

Vertel je gasten in de uitnodigingen over het alternatieve plan als de hemel openbreekt. Waar de hele bruiloft of een deel van de bruiloft zich naartoe verplaatst, vergeet ook niet om updates door te geven aan je gasten de dagen ervoor en op de dag zelf!


Overleg met de fotograaf

Maak met je fotograaf een plan voor het maken van de foto’s als het regent. Waar zijn de droge plekjes rondom de locatie en hoe ga je flexibel heen en weer als het tussendoor even droog is. Bedenk ook dat als je op lichte foto’s hebt gehoopt, ze toch wat donkerder zullen worden. Maar vergeet niet dat je met dit weer hele bijzondere en unieke foto’s kunt maken!

Tips voor een mooie bruiloft in de regen - Perry Vaile Photography // Engaged.nl

De bruidsjurk

Je wil niet dat je jurk straks helemaal vies wordt, dus vraag aan de bruidsboetiek of ze een paar haakjes aan je jurk vast kunnen maken zodat je jurk boven de grond kan hangen.

[foto's: Perry Vaile Photography]
instafeed

@engagedNL