Tijdlijn: de beauty prep checklist voor jullie bruiloft

Tijdlijn: de beauty prep checklist voor jullie bruiloft

Er stralend uitzien op jullie trouwfeest? Met deze beauty prep checklist start je ruim van tevoren met de voorbereidingen voor je huid, haar en nagels. Looking good!
Liselore Stap – liselorestap.com

Op jullie bruiloft wil je er stralend uitzien, toch? Een picture-perfect look die jouw aanstaande omverblaast, er goed uitziet op foto én jou een boost aan zelfvertrouwen geeft. Een trouwjurk of maatpak kiezen is een goed begin, maar ook je beautyroutine is belangrijk om er tegen je trouwdag flawless uit te zien. Van haar en huid tot nagels en make-up: dit is de ultieme beauty prep checklist voor je bruiloft in een handige tijdlijn!

9 maanden vooraf

De echte beauty preppers kunnen hier al twaalf maanden op voorhand mee beginnen, maar negen maanden is prima op tijd. In deze periode bepaal je wat jouw schoonheidsdoelen zijn voor jullie grote dag en hoe je die gaat bereiken.

Wil je graag langer, dikker, glanzend haar? Dan kun je een beautysupplement nemen dat daarop werkt. Vaak helpt zo’n supplement ook om je huid en nagels sterk en gezond te houden. Bij supplementen (in combinatie met een gezond voedingspatroon) duurt het minstens vier tot zes maanden voor je de resultaten opmerkt, dus begin hier best ruim op voorhand mee.

Zijn er bepaalde huidproblemen die je wil aanpakken zoals acné, littekens, pigmentatievlekken of diepe rimpels? Bespreek dan met een dermatoloog en/of schoonheidsspecialist hoe je dit kunt aanpakken om er tegen jullie trouwfeest minder last van te hebben. Hij of zij zal voor jou dan een behandelplan opstellen waar je in het salon en thuis mee aan de slag kan. Natuurlijk hoef je voor niemand te veranderen hoe jij eruit ziet, maar als het jouw zelfvertrouwen opkrikt kunnen we dat alleen maar aanmoedigen. You do you!

Lichaams- of gezichtsbeharing permanent laten verwijderen, zodat je jouw scheermesje niet meer moet bovenhalen net voor het trouwfeest? Dat kan met laserontharing. Denk eraan dat het zes tot acht behandelingen kan duren tot de haartjes niet meer terugkomen en dat je tussendoor meestal je haar iets langer moet laten groeien.

TIP! Behandelingen met laser (ontharing, pigmentatie, littekens) en retinolkuren (anti-aging en tegen acné) kun je niet in de zomer laten uitvoeren omdat je huid dan gevoeliger is voor zonneschade. Houd hier rekening mee wanneer je jouw persoonlijke beauty prep checklist opstelt!

6 maanden vooraf

Droom je al langer van een nieuwe haarstijl of -kleur en overweeg je om ervoor te gaan? Of wil je als man eens proberen om je baard of snor te laten staan of om hem in een andere stijl te trimmen? Dan is het nu het ideale moment om te experimenteren. Zo voorkom je dat je net voor jullie trouwdag een make-over ondergaat waar je later, als je naar de trouwfoto’s terugkijkt, spijt van hebt. Een half jaar geeft jou nog voldoende tijd om je experiment te redden als het toch niet zo je ding blijkt te zijn.

Heb je geen specifieke huidproblemen, maar wil je er wel extra glowy en fris uitzien tegen je trouwdag? Neem dan je at-home skincare routine eens onder de loep. Die bestaat minstens uit:

  • Een zachte reinigingsolie, -gel of -melk waar je twee keer per dag je gezicht mee wast. Je kunt ‘s ochtends ook kiezen voor een verfrissende tonic op een watje in plaats van een reiniging met water.
  • Een gezichtsserum dat inspeelt op je huidnoden. Voelt je huid trekkerig aan? Kies dan voor een hydraterend serum met glycerine of hyaluronzuur. Wie last heeft van een oneffen huid met vergrote poriën heeft baat bij niacinamide. En antioxidanten zoals vitamine C en E houden je huid jong en vervagen pigmentatie.
  • Een dag- en nachtcrème. Kies ook hier iets dat inspeelt op je specifieke huidnoden. Heb je een droge huid, dan zal een olie of dikkere crème op oliebasis goed voelen. Een gecombineerde of vette huid houdt dan weer van lichte gel-crèmes. Zorg ‘s ochtends voor zonnebescherming (elke dag!) in of bovenop je dagcrème. Zo voorkom je huidveroudering en huidschade door UV-stralen.

Houd het in ieder geval simpel en stel je huid niet bloot aan te veel (nieuwe) producten tegelijk. Dat zorgt vaak voor een averechts effect en brengt irritaties, roodheden en onzuiverheden met zich mee. Niet meteen wat je wilt voor jullie bruiloft, toch? Vraag bij twijfel steeds om advies bij een huidverzorgingsspecialist.

Wist je dat sport en beweging ook een positieve invloed hebben op je huid? Door je bloeddoorstroming te stimuleren straalt je huid en verminder je ontstekingen. Goed plan dus om je sportroutine alvast opnieuw op te nemen. Is het niet enkel voor je gezondheid, dan wel voor good-looking skin op jullie trouwdag!

3 maanden vooraf

De grote dag van jullie bruiloft nadert – spannend! Je kunt nu bepalen hoe je jouw bruidslook wil afwerken met passende bruidsmake-up, een Pinterest-perfect kapsel en nagellak afgestemd op je outfit. Werk je samen met haar-, make-up- en nagelartiesten, plan dan minstens drie maanden voor je huwelijk een try-out. Zo kun je op voorhand heel gericht aangeven wat je wel en niet mooi vindt en kunnen jullie samen ontdekken wat er past bij je trouwkledij. Doe je zelf je haar en make-up of laat je dit door een vriend(in) doen? Plan ook dan vooraf een momentje in om al eens te oefenen. No time for surprises op jullie trouwdag!

Wil je graag een mooi en gezond kleurtje op je bruiloft? Experimenteer dan ook ruim op voorhand al eens met zelfbruiner of bekijk de opties voor een spray-tan. Ook hier: voorkom verrassingen (zoals een té oranje kleurtje) op de trouwdag door goed voorbereid te zijn en niet net voor jullie huwelijksdatum een nieuw product te testen.

2 weken vooraf

Nog maar twee weken tot de grote trouwdag! Vermoedelijk zullen jullie nu vooral bezig zijn met de lastminute organisatie en lopen de zenuwen hoog op. Niet zo goed voor je gemoedsrust, maar ook niet voor je huid. Plan daarom een deugddoende gelaatsbehandeling in die je huid zuivert, exfolieert en hydrateert. Ook leuk om een duobehandeling te boeken als extra quality time voor jullie het huwelijksbootje instappen!

Geen tijd of zin voor een facial of vind je zo’n behandeling te duur? Je kan ook thuis aan de slag gaan met een kleimasker, een fruitzuurpeeling en een voedende olie. Gezichtsmassage (bijvoorbeeld met een jaderoller) stimuleert bovendien je bloedcirculatie en drijft gifstoffen af. Bonus: je bent na je behandeling helemaal zen!

Twee weken vooraf is ook een goede tijdspanne om een eventuele wenkbrauwbehandeling in te plannen. Zo zijn je brows alvast fris gewaxt en/of gekleurd en hoef je net voor je trouwdag enkel nog maar eens een verloren haartje weg te epileren met je pincet.

1 week vooraf

Je haar laten kleuren, je uitgroei bijwerken of je haar wat laten bijknippen bij de kapper doe je best één week voor je bruiloft. Zo ben je er zeker van dat je kapsel er fris uitziet en behoudt het die glanzende hairdresser glow. Vraag je kapper ook om een verzorgend masker of een glansbehandeling op je lokken te gebruiken. Als er een moment is waarop je je haar eens extra in de watten mag leggen, dan is het nu wel!

Kies je ervoor om je lichaamshaar te laten waxen? Ook dat doe je minimaal een week voor je trouwdatum. Zo heeft je huid namelijk voldoende tijd om te genezen zonder dat er al stoppeltjes teruggroeien. Verzorg tijdens deze week je lichaamshuid ook extra goed. Gebruik eens een zachte lichaamsscrub en smeer elke dag na je douche of bad een hydraterende bodycrème. Hi there smooth skin!

1 dag vooraf

Plan je manicure (en eventuele pedicure) niet vroeger dan één of twee dagen voor jullie huwelijksfeest. Zo zien je nagels er zeker tiptop uit zonder afgebroken hoekjes of strepen. Een manicure is trouwens niet alleen iets voor bruidjes: ook bruidegommen kunnen genieten van een deugddoende hand- en nagelbehandeling die je superzachte, propere en wedding proof hands bezorgt.

Drink de dag voor het trouwfeest liefst geen cafeïne of alcohol. Die geven geven je teint een vale uitstraling en zorgen voor donkere kringen onder je ogen. Drink vooral veel water en eet verse, gezonde en vitaminerijke voeding.

Niet te vergeten: je schoonheidsslaapje. Kruip de dag voor jullie trouwfeest vroeg in bed en doe er alles aan om een heerlijke nachtrust te bevorderen. Zorg voor een frisse temperatuur in de slaapkamer, leg verse lakens, trek je favoriete pyjama aan, gebruik een ontspannende lavendelspray op je kussen … Een uitgerust gevoel én een frisse uitstraling op de bruiloft gegarandeerd.

The big day

Daar is hij dan: jullie fantastische trouwdag! Alle voorbereidingen die jullie hebben getroffen zullen lonen, inclusief de beauty prep checklist die je van begin tot eind hebt doorlopen. Onze finale tip: glimlach en geniet. Because you’re never fully dressed without a smile!

Nog op zoek naar professionals die je kunnen helpen met je bruidsmake-up, bruidskapsel en nagelstyling? Ontdek bridal beauty professionals op de Engaged trouwbeurzen. Kom langs in Amsterdam op 23 en 24 oktober 2021 of Brussel op 13 en 14 november 2021.

Deel dit bericht: