let's get inspired!

20 aug. 2021
interviews met vendors

Terugblikken én vooruitkijken: 4 leveranciers over corona in de huwelijkssector

Door corona vielen de meeste trouwfeesten in 2020 en 2021 in het water. Koppels moesten hun huwelijk uitstellen of vierden noodgedwongen een elopement of een coronaproof bruiloft in intieme kring. Niet alleen een domper voor de verloofden en hun familie, maar ook voor veel ondernemers in de huwelijkssector zijn het harde maanden geweest. Bij de pakken blijven zitten dan maar? Neen. Deze 4 leveranciers (tevens proud vendors op Engaged 2021) blikken terug op corona én kijken vol enthousiasme naar de toekomst.

Lux Visual Storytellers

 

Wie zijn ze?

  • Carolina is founder van Lux Visual Storytellers, een collectief van getalenteerde huwelijks- en familiefotografen die al verschillende awards wonnen.
  • Sarina uit Alkmaar werkt als weddingplanner onder de naam That Special Day. Bruidsparen kunnen haar inhuren om hun trouw te plannen, maar ze is ook ceremoniemeester, trouwadviseur en doet soms ook styling van bruiloften.
  • Nicolas is oprichter en bezieler van VG Tailoring, dat zich specialiseert in maatwerk voor heren. Bruidegommen kunnen zijn service ontdekken in zijn winkel in het Oost-Vlaamse Beveren, maar de tailors komen ook bij je thuis of op je kantoor.
  • Pascal is samen met Michelle bruidsbloemist bij The House Of Artz, gevestigd in Amsterdam. Samen zorgen ze voor een onvergetelijke beleving door je huwelijk (in binnen- of buitenland) te voorzien van prachtige bloemen en styling. Hun leuze? It’s all magic.

 

The House of Artz

 

Hoe kijken ze terug op 2020 en 2021?

“Het was even schrikken voor ons,” vertelt Carolina van Lux. 2020 ging ons absolute topjaar worden. Plots moest ik thuis drie kleine kinderen én de zee aan e-mails van vragende klanten de baas kunnen.” Ook Sarina herkent zich daarin: “Ik weet nog heel goed dat we tijdens het nationale event voor weddingplanners (op 12 maart 2020) te horen kregen dat evenementen niet meer door mochten gaan. Iedereen was plots met z’n mobiel bezig en de sfeer sloeg om van gezelligheid naar chaos. Die bomvolle agenda werd van de ene dag op de andere een volledige lege.”
 
Voor alle ondernemers binnen de huwelijks- en eventsector was het een onrustige tijd, want ze hadden geen zekerheid. Maar die lege agenda zagen velen ook als een opportuniteit. “Wij hebben 2020 ervaren als een ondernemersjaar,” vertelt Pascal van The House Of Artz. “Je moest elke kans en opdracht met beide handen aannemen alsof het je laatste zou zijn. En creatief uit te hoek komen om er alsnog een goed jaar van te maken.”
 
Ook bij Lux zaten ze niet stil. “We konden ons werk niet uitvoeren, maar wel werken aan onze eigen zaak. Zo hebben we een nieuwe website gelanceerd en onze family-shoots verder uitgebouwd,” vertelt Carolina.
 
 

Wat hebben ze hier uit geleerd?

“Laten zien dat je een ondernemer met een hart bent!”, zegt Pascal voluit. Sarina heeft dan weer geleerd om nog creatiever te denken dan ze al deed, door bruiloften af te stemmen op de geldende veiligheidsregels. “Neem bijvoorbeeld een wedding drive-through. Twee jaar geleden had toch niemand zoiets kunnen bedenken?”
 
Nicolas vertelt dat hij leerde om steeds vooruit te kijken. “En niet ter plaatse te blijven trappelen bij externe factoren die je zelf niet in de hand hebt. Zo gebruikten wij het afgelopen jaar om ons productaanbod uit te breiden en onze sterktes in de spotlights te zetten.”
 
Maar natuurlijk had corona niet alleen invloed op de business side of things - ook privé trokken de ondernemers er lessen uit. Carolina: “Wij hebben toch ook veel quality time genomen met onze kinderen. We leerden om nog meer te genieten van de kleine dingen des levens. Van gezelschapsspelletjes tot kussengevechten en tomatensoep met balletjes.”
 
 

Waar kijken ze het meeste naar uit?

“Nieuwe opportuniteiten zoeken, zonder de zorgen van een eventuele sluiting van onze winkel,” zegt Nicolas. Die vrijheid en zekerheid vormen ook bij bloemstylist Pascal iets om naar uit te kijken. “Ik kan al niet wachten tot we weer helemaal los mogen gaan,” vertelt hij. “En om zo nog meer te kunnen groeien!”
 
Sarina kijkt uit naar grote trouwfeesten zoals ze vroeger waren. “Dat een groep van honderdtwintig man weer innig staat te dansen en in elkaars armen valt van geluk! Dat is altijd fantastisch om te zien en zal ik, van zodra het weer mag, nog veel meer waarderen.” Daar herkent ook Carolina zich in. Feest! Gelach! Dansen! Knuffels! En wij die deze intense momenten mogen vastleggen op zo’n speciale dag.”
 
Tenslotte kijken de ondernemers uit naar destination weddings, bruiloften in het buitenland met adembenemende uitzichten en puur genieten van elkaars gezelschap. Maar evengoed dat we de reisrestricties in omgekeerde richting laten vallen. “En dat familie uit het buitenland zo weer makkelijk hierheen kan komen om de bruiloft van hun dierbaren mee te maken,” zegt Sarina.
 
 
Wil je kennis maken met Nicolas, Pascal, Sarina, Carolina en nog vele andere creatieve huwelijksleveranciers? We zien je graag op één van de Engaged trouwbeurzen in Amsterdam (23 en 24 oktober 2021) Brussel (13 en 14 november 2021).
 instafeed

@engagedNL