let's get inspired!

07 okt. 2015
interviews met vendors

Te Leuk Trouwen weddingplanning en styling

Tijdens de voorbereidingen van je bruiloft moet je niet vergeten te lachen, want het loopt altijd iets anders dan gepland, weet Esther van Te Leuk Trouwen. Samen met Tim is ze styliste en planner van bruiloften. “Wij zijn een soort ‘reizende’ trouwlocatie die we elke keer aanpassen op het bruidspaar en eigenlijk op elke plek kunnen neerzetten.” Esther vertelt over hun passie en wat hun werk zo leuk en onmisbaar maakt!

Esther en Tim, jullie zijn stylisten en planners van bruiloften onder de naam: Te Leuk Trouwen. Hoe zijn jullie samen in deze wereld beland?
Tim en ik hebben beide een achtergrond in de evenementen wereld. Het bedenken van concepten, het uitwerken van plannen en het knallen op de productie is echt ons ding. Het enige nadeel van de grote evenementen (EO-Jongerendag, Nationale Sinterklaasintocht, Kerst op de Dam) is de relatief lange voorbereiding: 3 dagen knallen en dan weer wachten op volgend jaar! Bij bruiloften heb je relatief kortere voorbereidingstijd: 3 dagen genieten en dan weer op naar de volgende! Bij bruiloften is vaak ook meer ruimte om in de details creatief te zijn. Onze eerste bruiloft was voor vrienden en toen is het balletje gaan rollen! Wij hadden in 2014 vier bruiloften staan, 2015 is nog volop bezig met 27 eigen bruiloften op de teller plus een paar klussen voor andere weddingplanners en we hebben voor 2016 al meer dan 38 aanvragen!

Te Leuk Trouwen interview met vendor blog Engaged 1
Wat maakt jullie werk zo leuk?
Ik (Esther) heb van jongs af aan bruiloften fantastisch gevonden, een dag waarop iedereen vrolijk is! Het enige waar Tim en ik ons aan storen, zijn de ultieme dooddoeners op bruiloften: saaie locaties, verplichte dure catering, rood-witte ballonnen bogen, oude tradities (die ook hip kunnen zijn!), koffie die niet op tijd klaar staat, ceremoniemeesters die niet weten wat er van hun verwacht wordt en zo kunnen we er nog wel 20 opnoemen. Met Te Leuk Trouwen bereiden we samen met de bruidsparen voor wat wij 3 dagen doen: opbouwen, de dag zelf en afbreken. Wij organiseren 90% van onze bruiloften op buitenlocaties met onze stretchtenten, dit zijn vaak locaties waar echt helemaal niets is. Wij zorgen voor stromend water, elektra, vlondervloeren, styling, grote meubels, catering en personeel op de dag zelf. En dit allemaal in een hippe stijl natuurlijk! Wij zijn in principe zelf bij alle bruiloften aanwezig om alles perfect te laten verlopen, zodat het bruidspaar zich nergens zorgen over hoeft te maken. Daarnaast zijn wij vrij flexibel en werken niet met ingewikkelde verhuur-voorwaarden waar wij zelf vaak tegen aan liepen.

Te Leuk Trouwen interview met vendor blog Engaged 2

Jullie stijlen zijn vooral bohemien chic, festival style, vintage klassiek of barnstyle. Wat maakt jullie als stylisten anders dan andere trouwstylisten?
Wij vinden het lastig onszelf stylisten te noemen. We zijn eigenlijk een uniek en hip verhuurbedrijf, waar je styling bij krijgt. Wij zijn meer een soort “reizende” locatie die we elke keer aanpassen op het bruidspaar en eigenlijk op elke plek kunnen neerzetten: in het bos, in een weiland, tegen een locatie aan, in de achtertuin van je ouders, in de oude schuur van je opa en oma. Het grote verschil bij ons van weddingstylistes en weddingplanners is dat wij vrijwel alles zelf in onze loods hebben staan. Hierdoor kunnen wij de prijzen laag houden. Wij zijn flexibel en denken ook graag mee hoe je juist kunt bezuinigen op bepaalde dingen.

Hoe vinden jullie de styling van de gemiddelde Nederlandse bruiloft?
Ik moet zeggen dat we zeer tevreden zijn over de ontwikkeling hierin! Door de populariteit van Pinterest, Etsy en alle andere DIY-websites, zijn steeds meer bruiden zelf thuis aan het inzamelen/creëren gegaan. Dit juichen wij alleen maar toe! En met de komst van de hipste trouwbeurs van Nederland (Engaged!), hebben we natuurlijk al heel veel bereikt. Er zijn ook steeds meer leveranciers waar wij blij van worden; leveranciers die net even snappen hoe je je bruiloft origineel en persoonlijk houdt.

Te Leuk Trouwen interview met vendor blog Engaged 4

Waarom kies je ervoor om op Engaged te staan?
Engaged past qua stijl echt bij ons; hip en uniek. De mensen die hier komen zijn oprecht op zoek naar heerlijke inspiratie. Wij hebben vorig jaar ook op de beurs gestaan, alleen het zijn in deze ruimte is al heel inspirerend!

Als je 1 gouden tip mocht geven aan aankomende bruidsparen, wat zou dat dan zijn?
Laat je niet gek maken door opmerkingen van familie, blijf dicht bij jezelf maar probeer ook de wensen van je familie te respecteren en deze eventueel in een hip jasje te gieten! En last but not least: vergeet niet te lachen tijdens de voorbereidingen met je toekomstige echtgenoot. Je kunt het nog zo goed voorbereiden, maar de dingen gaan altijd anders dan gepland!

Ben je benieuwd naar het werk van Te Leuk Trouwen? Ontmoet Esther en Tim en alle andere toffe vendors op Engaged op 24 + 25 oktober 2015! Waar wacht je nog op? Tickets koop je hier. Bekijk de website van Te Leuk Trouwen hier.

[Foto 1: Kim Cuhfus bruidsfotografie // 2: In Beeld met Floor // 3: Alice Mahran Photography]
instafeed

@engagedNL