let's get inspired!

15 feb. 2019
advertorial

Puur en echte trouwfotografie; expert Jacob van Rozelaar legt jullie huwelijk prachtig & persoonlijk vast!Een bruidspaar, een oprechte glimlach, toffe omgeving, goed licht en een camera. Dit zijn de elementen die allemaal nodig zijn voor kwalitatief mooie trouwfoto's. Voor wie fashion- en bruiloftsfotograaf Jacob van Rozelaar nog niet kent: hij is hierin een echte expert! Hij legt ieder huwelijk op prachtige en persoonlijke wijze vast, met foto's die puur en echt zijn. 'Ik krijg altijd bij elk bruidspaar unieke energie en dit kan je terugzien in mijn foto's. Door deze energie voel ik vaak snel aan wat een bruidspaar zoekt voor hun trouwfoto's en dat pas ik dan op de grote dag toe in mijn eigen fotografie stijl. Ik pak hierbij niet alleen de standaard maar ook de spontane momenten. Dit zorgt voor de mooiste herinneringen!' Meer weten over wat Jacob van Rozelaar kan betekenen voor jullie huwelijk? Lees dan snel verder!  

Hi Jacob! Kun je iets meer over jezelf vertellen en over hoe je de trouwbranche in bent gerold?
"Ik heb tien jaar lang een grote professionele fotografie studio gehad in Amsterdam. Ik werkte veel met bekende Nederlanders, dj's, magazines en diverse modemerken. Daarbij fotografeerde ik ieder jaar wel een paar bruiloften, maar ik promootte mezelf nooit als trouwfotograaf. Daar kwam verandering toen ik mijn studio in 2016 verkocht. Ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging binnen de fotografie en ik besloot mij meer te gaan concentreren op de trouwbranche en huwelijken. Dit vakgebied brengt zoveel positiviteit, gezelligheid en waardering van de klanten. Te gek gewoon! Je krijgt met het fotograferen maar één kans om bepaalde momenten vast te leggen als herinnering voor het bruidspaar en die verantwoordelijkheid is iets dat ik te gek vind aan het vak."Fotografie stijl & meerwaarde Jacob van Rozelaar
Zoeken jullie een leuke fotograaf die pure foto's maakt, ook op de onverwachte momenten? Dan ben je bij Jacob van Rozelaar aan het goede adres! Hij doet gezellig en actief mee, probeert een toffe sfeer te creëren en heeft ook interactie met jullie gasten. Zo probeert hij op die manier een glimlach en bewegingen los te krijgen, om vervolgens spontane foto's te schieten. En geloof ons wanneer we zeggen dat dit de leukste beelden oplevert! Jacob gebruikt daarbij veel van zijn ervaring als portret- en fashion fotograaf en houdt de foto's puur en echt, precies zoals ze gemaakt worden. Maar naast dat hij ook veel ervaring heeft met fotograferen, kan hij ook de foto’s bewerken met photoshop mochten er aanpassingen nodig zijn. Like music to our ears! 

Welke momenten leg je zelf het liefst vast voor het bruidspaar? En wat maakt die momenten nu echt speciaal?
"Naast de standaardelementen, zoals de bruid die zich klaarmaakt, de first look en de geloftes, leg ik vooral de spontane momenten vast. Ik laat mensen nooit stilstaand poseren, maar juist lekker bewegen zoals ze normaal doen. En dan pak ik de energie die deze afleiding brengt. Sommige mensen zijn zo namelijk wat relaxter. Er is hier nooit echt een bepaalde aanpak voor, maar afleiding werkt altijd goed! Dus focus niet te veel op het feit dat er foto's worden gemaakt. Geniet en maak plezier, that's the key to succes."

"Ook de borrel of receptie is altijd een topmoment om de gasten te fotograferen. Hier zijn de leukste en grappigste gesprekken gaande en de emoties zijn van de gezichten af te lezen. Daar komen echt gave foto's uit! Wat betreft de mogelijkheden met mijn bruiloftsfotografie: the sky is the limit. Ter land, ter zee of ter lucht... Niets is mij te gek. Spreek uit wat jullie wensen zijn en we kijken samen hoe we deze kunnen realiseren!"
Vind jij dat je veel tijd nodig hebt voor kwalitatief goede foto's?
"Een goede foto hoeft ten eerste echt geen uren fotografie te duren. De mooiste plaatjes zitten soms in de kleinste momenten. Het is dus de kwaliteit van een fotograaf om deze vast te leggen en te herkennen!" 

Welke elementen heb je nodig voor toffe trouwfoto's?
"Voor toffe foto's heb je een positieve energie, leuke sfeer, mooi licht en een bijzondere omgeving nodig. Daarbij zijn, zoals ik eerder zei, afleiden en lachen de beste methoden om een bruidspaar en gasten op hun gemak te stellen! Soms vertel ik mensen kleine verhaaltjes van ervaringen uit mijn studio tijd en dan horen ze de gekste verhalen die ik heb mee gemaakt. Dat geeft ze dan weer een gevoel dat ze het helemaal zo gek nog niet doen. Kortom: it's all about the energy. En uiteraard een heerlijk mooie dag!"Nog een paar tips nodig voor het uitzoeken van een fotograaf? Jacob heeft ons een aantal do's en don'ts gegeven:

DON'T // "Kijk goed naar de klik die je met de fotograaf hebt. Deze is namelijk vaak de huwelijksdag van begin tot einde aanwezig. Daarom is het fijn als jullie je bij diegene op je gemak voelen en dat de fotograaf een gezellige sfeer kan creëren. Als er bij een van jullie twijfels zijn of als je onderbuikgevoel nee zegt, denk dan nog eens goed over jullie keuze na!"

DO // "Bekijk vooraf goed de stijl van de fotograaf en die van jullie zelf. Een Pinterestplaatje kan al veel helpen bij het vaststellen van jullie wensen, maar een fotograaf kan soms niet geheel afwijken van zijn/haar eigen stijl. Het is daarom belangrijk om te checken of dit een goede combinatie voor jullie huwelijk is. De trouwfoto's zijn immers een herinnering die alle emoties en gevoelens van die dag weer naar boven moet kunnen halen. Ook over 20 jaar nog!"


Wil je kijken of Jacob de perfecte match met jullie is als trouwfotograaf voor het huwelijk? Ga dan snel naar zijn website en neem contact met hem op!
Credits
Fotografie // Jacob van Rozelaar
instafeed

@engagedNL