let's get inspired!

15 feb. 2016
achtergrond

Proposal Stories: pas verloofden over hun aanzoek

Er zullen op deze dag van de liefde weer veel koppels trouw aan elkaar beloven. Maar voordat het zover is, moet één van de twee toch een keer door de knieën. Dat kan natuurlijk gewoon tijdens een romantisch etentje. Sommige verkikkerde partners gaan echter nét wat verder om het aanzoek een moment te maken om nooit meer te vergeten. Wij vroegen pasgetrouwde stellen naar hun eigen verlovingsverhalen!1 // Pui-Yuk & Remi
Remi deed zijn aanzoek tussen de IJslandse gletsjers. Pui-Yuk vertelt:

"Voor ons 10-jarig jubileum gaf Remi mij een trip naar IJsland cadeau. Een aantal maanden later zijn we tijdens de bijzondere trip gaan hiken, het was een prachtige dag: strakblauwe lucht met een fel zonnetje (sowieso erg uniek in IJsland). De looproute ging langs een waterval naar een uitkijkpunt op een prachtige gletsjer, met aan de ene kant bergen met prachtige sneeuwtoppen en aan de andere kant helemaal niets aan de horizon zo ver je kon kijken. Daar is hij op zijn knieën gegaan. Totaal onverwacht, dus echt helemaal verrast en met tranen in mijn ogen zei ik natuurlijk JA!"

Bekijk hier de complete film van hun trip door IJsland, inclusief het aanzoek!


2 // Sanya & Cliff
Cliff bezorgde zijn vriendin de (geluks)dag van haar leven. Sanya vertelt:

"Mijn vriend ging in de voormiddag "helpen" bij een vriend, ik ging in de namiddag shoppen in Antwerpen met mijn beste vriendin. Plots was ik in de Diesel-shop de 1000ste klant en kreeg ik een waardebon, in de Urban Outfitters was ik ook de gelukkige om voor een bepaald budget te shoppen en tenslotte - geheel toevallig - mocht ik in de Hay-shop ook wat leuks meenemen. Toen ik thuis kwam met mijn zakjes vol leuke spullen, zag ik de post-it op de voordeur dat ik onmiddellijk naar de tuin moest komen, daar wachtte mijn laatste verrassing. De tuin stond vol kaarsjes, er was een witte tent geplaatst, hapjes en rode wijn... en daar is dan ook de vraag gepopt."

3 // Mirjan & Maik 
Maik vroeg zijn geliefde ten huwelijk op het natte zand van Texel. Mirjan vertelt:

"We waren samen een heerlijk weekend weg naar Texel, heerlijk gegeten bij Paal 17. Wel wat vroeg, maar ach, daar zocht ik niks achter. Daarna een heerlijke strandwandeling met een super romantisch aanzoek. Met daarna de verrassing dat er de hele tijd al een fotograaf in de duinen lag!"

4 // Anne & Jacob 
Jacob schakelde voor de verlovingsring de vriendinnen van Anne in. Anne vertelt:

"We waren op vakantie in "ons" surf dorpje Carcans Plage tijdens een mooie zonsondergang op het strand toen Jacob vroeg of ik mijn ogen dicht wilde doen. De plens water die ik van mijn grapjas verwachte bleef uit, want daar zat hij op z'n knie. Hij had mijn vriendinnen van de goudsmidopleiding gevraagd een prachtige ring te maken en natuurlijk zei ik "ja" met tranen van geluk. Terug bij de tent wachtten onze vrienden met muziek, toeters en sterretjes om het te vieren."

5 // Charlotte & Donny 
Donny probeerde naar alle macht Charlotte ten huwelijk te vragen, maar kreeg haar niet stil. Charlotte vertelt:"
Mijn proposal was in mijn achtertuin, ik woonde toentertijd op een boerderij en ik had een heerlijke tweepersoons hangmat achterin de tuin hangen. Ik kwam thuis van werk en had nog niet avond gegeten, het idee was dat we gingen barbecuen. Zijn broer doet verwoede pogingen om dat rotding aan te krijgen en ondertussen nodigt hij mij uit om lekker even in de hangmat te liggen samen. Ik (idioot dat ik ben) kreeg geen van de signalen mee en kletste er een eind op los, totdat hij op een gegeven moment zegt: ‘Doos, hou nou toch eens je mond, ik probeer je ten huwelijk te vragen!’, waarop hij een ring tevoorschijn haalt en mij ten huwelijk vraagt! Ik had gelijk niets anders meer te zeggen dan ‘Ja!’ natuurlijk!"

6 // Fleur & Marinus 
Marinus verraste Fleur tijdens haar vriendinnentripje in Marrakech. Fleur vertelt: "Het zou een vakantie in Marrakech zijn met twee vriendinnen in een huis wat ze via via hadden geregeld. De schoonmaakster leidde ons rond, een lange wenteltrap en eenmaal boven op het dakterras zag ik opeens mijn vriend staan, strak in pak. Ik was zo verrast dat ik helemaal niet snapte wat hij in Marrakech deed. Hij zo zenuwachtig dat die ook niet meer wist wat die moest zeggen. Het werd een duidelijke ja!"

7 // Dorene & Mark
Mark overviel zijn vriendin meer met zijn aanzoek dan verwacht. Dorene vertelt:''Na een rustige zomer besloot Mark nog een nachtje weg te plannen. Na een heerlijk dagje in de Zwaluwhoeve gingen we wandelen bij ons hotelletje, een prachtig kasteeltje. Terwijl ik wat foto's stond te maken van het landgoed omarmde hij me en fluisterde in m'n oor dat het altijd zo zou blijven. Voor ik het wist zat hij op een knie met een prachtige ring in zijn handen. 'Wil je met me trouwen?' vroeg hij. Ik was zo verbaasd dat ik heel hard '...ECHT??' riep! Uiteraard zei ik heel snel 'JA'!''
instafeed

@engagedNL