let's get inspired!

27 feb. 2018
gezichten in de trouwbranche

Nieuw muzikaal super duo voor je bruiloft: Mr. Allegaartje en Funky Vinyl!

mr.allegaartje en funky vinyl

Please don’t stop the music!
Mr. Allegaartje en Funky Vinyl ontmoetten elkaar op de Engaged trouwbeurs in oktober 2017. Funky Vinyl stond een nummer te draaien waarop Mr. Allegaartje besloot te improviseren met de hele band. De muzikale vonk sprong direct over. Hier moesten ze iets mee doen! De eerste try-out vond plaats in café Noorderlicht in Amsterdam op 6 januari. Het vermoeden werd bevestigd: het bleek een groot succes. Zoeken jullie nog de perfecte mix tussen DJ en band om bij jullie huwelijk de voetjes eens flink van de vloer te krijgen? Lees dan snel verder, want dan zijn Mr. Allegaartje en Funky Vinyl zeker een heel toffe optie!

Wat maakt deze band & DJ-combinatie zo bijzonder en wat kenmerkt nu echt jullie muziek?
“We bieden dé oplossing voor als je niet kan kiezen tussen de flexibiliteit van de DJ en de energie van een live-band. Door onze kennis en gevoel voor muziek weten wij elkaar heel goed aan te vullen. Samen treden we de hele avond op, waardoor de gebruikelijke 3 uur speeltijd van de band verlengd kan worden tot zo lang je wilt.

De wisselwerking werkt opzwepend voor het publiek; we tillen het bruiloftsfeest werkelijk naar een hoger niveau. Er ontstaat een muzikale jam tussen band en DJ; de spontaniteit op het podium druipt ervan af en dat voel je. Je zou kunnen zeggen dat de ondertussen bekende combinatie tussen DJ en saxofonist ontwikkeld is naar een compleet nieuwe ervaring!

Funky Vinyl maakt bij het draaien vooral gebruik van vinyl. Als de wens daar is, kunnen we natuurlijk altijd een combinatie maken met een digitale draaitafel, bijvoorbeeld als het bruidspaar veel hedendaagse muziek wil horen. Maar dit moet wel bij ons passen, wij zijn tenslotte niet de standaard bruiloft-DJ’s. Dit bespreken we in een kennismakingsgesprek, waarbij we kijken naar jullie wensen voor de grote dag. Hierbij proberen we qua muziekkeuze de perfecte match te vinden tussen het bruidspaar, de locatie en de gasten. Handig om te weten: wij kunnen ook heel goed een specifiek thema invullen, bijvoorbeeld rock-‘n-roll, tropical of 80s & 90s dance classics. We kunnen het zo breed maken als je wilt of juist heel diep graven in een specifiek genre. We can do it all!”

mr.allegaartje en funky vinyl

Hoe ziet een avond met Mr. Allegaartje en Funky Vinyl eruit?
“De band en DJ wisselen elkaar elk half uur af, soms iets korter, soms langer. We zorgen ervoor dat er geen stiltes of pauzes vallen. De DJ valt in op het moment dat de bandleider het aangeeft. Dit gebeurt soms gedurende een nummer of soms als het nummer net is afgelopen. Andersom valt de band halverwege een nummer in, zonder dat je het als luisteraar doorhebt. We bouwen de spanning steeds meer op, zodat jullie gasten echt niet meer kunnen stilstaan!’’

Hoe sluiten jullie je muziek aan op het type bruidspaar en bruiloft?
“Dit hangt vooral af van wat jullie wensen zijn. We verzamelen tijdens het kennismakingsgesprek informatie over wat jullie graag willen op jullie huwelijk. Daarin proberen we een perfecte match te vinden qua muziekkeuze. Jullie dag is namelijk heel bijzonder en daar is muziek een absolute maker of kraker! Omdat jullie natuurlijk veel verschillende gasten hebben, spelen wij muziek die vooral herkenbaar is. En omdat we er een echt goed feestje van willen maken, spelen we ook muziek uit verschillende tijden en uiteenlopende genres. Verder houden we uiteraard sterk rekening met de sfeer en akoestiek van de ruimte, zodat alles mooi tot zijn recht komt.”

mr.allegaartje en funky vinyl

Welk nummer vinden jullie perfect om iedereen op de dansvloer te krijgen bij een bruiloft?
“Een goede DJ voelt aan wat er nodig is om een dansvloer aan de gang te krijgen en te houden. Elke bruiloft is uniek, dus een nummer noemen is eigenlijk onmogelijk. Je moet vooral het juiste moment pakken. Soms is dat na 5 minuten, maar dat moment kan ook 1,5 uur op zich laten wachten. Een openingsdans is natuurlijk de perfecte gelegenheid om iedereen bij de les te krijgen. Aan de hand van een door het bruidspaar gekozen nummer of mash-up kunnen we al snel de voetjes van de vloer te krijgen.” Wil je graag meer info of een kleine impressie van de mix tussen DJ en live-band? Neem dan een kijkje op de websites van Mr. Allegaartje en Funky Vinyl!


Credits:

Fotografie // Crispum fotografie

Locatie // De Jonge Dame

 
instafeed

@engagedNL