let's get inspired!

21 jan. 2016
fashion for men

Mooiste kapsels voor de bruidegom

Het kapsel van de trotse bruidegom is een minstens zo belangrijk element van de look als bijvoorbeeld zijn outfit. En hoe luid je een nieuw jaar nou beter in dan met een frisse, nieuwe coupe? Ligt jullie bruiloft nog ver in het verschiet? Perfect, dan heb je voldoende tijd om een paar van deze kapsels uit te proberen. Dit zijn dé hair trends van 2016 voor de man! 

Hair Trend Inspiration for the Groom // PopHairCuts // Engaged.nl
Hair Trend Inspiration for the Groom // PopHairCuts // Engaged.nl


Alhoewel de haartrends voor mannen wat minder veranderlijk zijn dan die van vrouwen, zijn er toch een paar dingen die duidelijk gaan veranderen dit jaar. Allereerst: lang haar (tot nét boven het schouderblad) wordt dé look van dit jaar! Alle reden dus om als bruidegom een keer met een volle kop haar voor het altaar te verschijnen. Natuurlijk zijn er voor de mannen met een voorkeur voor korter haar ook dit jaar weer meer dan genoeg opties. Mocht je gezegend zijn met weelderige krullen, dan is 2016 hét jaar om dat te benutten. Dit komt terug in zowel de kortere als de langere kapsels.

Hair Trend Inspiration for the Groom // PopHairCuts // Engaged.nl
Hair Trend Inspiration for the Groom // Hair Styles Papa // Engaged.nl


Koester het lange haar
Afgelopen jaar was het surfer dude-kapsel al erg in trek binnen bepaalde kringen. Die lengte, soms tot ver langs de schouders, wordt nu gereduceerd tot aan de schouders zelf. Je haar wordt er veel voller en verzorgder van, terwijl de rebelse look gewoon intact blijft. Bovendien past die stijl veel beter bij een nette gelegenheid als bijvoorbeeld een bruiloft! Zorg wel dat je kapper textuur in je punten aanbrengt, oftewel niet alles op één lengte knipt. Zo voorkom je dat je lange coupe er vrouwelijk uitziet. 

Hair Trend Inspiration for the Groom // Avva // Engaged.nl
Hair Trend Inspiration for the Groom // MensWearStyle // Engaged.nl

 
Natuurlijke vormen
2016 is ook het jaar waarin we stoppen met het proberen te temmen van ons haar. Je mag je natuurlijke vorm laten zien en zelfs benutten. Dat doe je door je kapper te vragen om je haar in natuurlijke lagen te knippen. Zo behoud je zoveel mogelijk volume en textuur. Bovendien hoef je vervolgens niet bijzonder veel trucs uit te halen om het er van dag tot dag mooi uit te laten zien.  

Hair Trend Inspiration for the Groom // FashionBeans // Engaged.nl
Hair Trend Inspiration for the Groom // DMarge // Engaged.nl

 
60's Style zijscheiding
Het is je misschien niet meteen opgevallen, maar veel trendy kapsels van de afgelopen jaren grijpen terug naar de 'roaring Sixties'. Ook in 2016 is die invloed sterk. Zowel bij het lange als bij het kortere haar blijven we namelijk de nadruk op de klassieke zijscheiding zien. De faded look (opgeschoren zijkanten) blijft daar onverminderd populair bij. Ben je toch wat uitgekeken op die eeuwige fade? Dan kun je misschien wel uit de voeten met het linker kapsel hierboven! Ook hier worden de natuurlijke golven van het haar optimaal benut, wat een prachtige elegance geeft aan je verschijning. Dat is precies waar je als bruidegom naar op zoek bent voor op je grote dag!

 
[Foto 1/2/3: PoPular Haircuts // 4: Hair Styles Papa // 5: Avva // 6: MensWearStyle // 7: Fashion Beans // 8: DMarge]
instafeed

@engagedNL