let's get inspired!

16 nov. 2018
advertorial // Samenwerking

Met de paplepel ingegoten: bloemist Marit van MK Floral Design maakt de prachtigste bloemstyling uit haar eigen pluktuin!Als je een beetje bekend bent met Engaged dan heb je vast al regelmatig de mooie bloemencreaties van MK Floral Design voorbij zien komen. En die zijn gemaakt door Marit, het gezicht achter MK Floral Design! Zij heeft al sinds jongs af aan groene vingers (of zit het in de familie?) en is sinds haar 22e zelfstandig bloemist met heel goede smaak. Met bruiloften als ultieme specialiteit! Marit maakt met bloemen uit haar eigen pluktuin trendy maar ook sfeervolle flower styling, die perfect bij jullie huwelijksthema en kleurenpalet past. Heb je een speciaal verzoek? Dat kan natuurlijk ook! Lees snel verder en meet Marit van MK Floral Design!

Hi Marit! Je houdt je al lange tijd bezig met alles wat bij bloemen komt kijken en runt al 15 jaar het bedrijf MK Floral Design. Waar komt deze passie vandaan?

“Eigenlijk heb ik mijn kennis van bloemen en planten van jongs af aan meegekregen. Ik woonde met mijn moeder in een huis met een enorm grote bloementuin ernaast en mijn opa had ook een grote moestuin waar hij vaak in werkte. Hierdoor heb ik stiekem al jong heel wat informatie opgedaan. Later bleek het in de familie te zitten, want de overgrootvader van mijn moeder was kweker… Het zit dus gewoon in ons bloed!”

“Tijdens een bijbaantje in een bloemenwinkel bleek dat ik aanleg had voor de technieken en ik wilde hier mijn beroep van gaan maken. Daarvoor koos ik voor de vierjarige bloemopleiding in Rijswijk en hier leerde ik naast het bloemistvak ook met management- en marketingvakken hoe je een bedrijf moest runnen. Daarna heb ik zelfs nog een opleiding gedaan in Houten. Ik was dus onderhand goed gespecialiseerd in mijn vak en hier kwam uiteindelijk MK Floral Design uitrollen!”We hebben gehoord dat je een eigen bloemenpluktuin naast de winkel hebt. Met welke bloemen en bladgroen werk je het liefst?
“Dat klopt! Ik werk voornamelijk dagelijks met seizoensbloemen en hiervoor heb ik een stuk grond achter de winkel in Rotterdam om ze op te verbouwen. En doordat sommige soorten zo lastig te verkrijgen zijn, is dit vaak de perfecte uitkomst! Ik kweek nu al zo’n tien jaar mijn eigen bloemen en ik heb onlangs een groter stuk grond erbij gekregen, dus dit belooft zeker nog wat voor de toekomst.Ik heb voor ieder seizoen van het jaar ook zo mijn eigen favorieten om te gebruiken in boeketten en styling. In het voorjaar zijn dit bijvoorbeeld de frittilaria, ranonkel, prunus & digitalis. En in de herfst grote chrysanten, takken, bessen & amaryllissen. Zoveel keus!”Waar haal je je inspiratie vandaan? En zijn er trends voor het volgende trouwseizoen, waarmee jij werkt?

“De sfeer van de locatie en de outfits van het bruidspaar zijn factoren die mijn inspiratie het meest bepalen. Daarnaast is het ook nog de vraag welke sfeer het bruidspaar wil neerzetten en of ze een persoonlijk verhaal met de bloemenstyling willen vertellen. Denk bijvoorbeeld aan een overleden dierbare, die je op je bruiloft moet missen. Wij verwerken hier graag een mooi detail voor in de creaties, zoals de lievelingsbloem van je oma in het boeket. Dit is een extra bijzonder element voor het bruidspaar.”

“Daarnaast verwerk ik graag diverse trends in mijn werk, zoals het gebruik van droogbloemen in combinatie met verse bloemen en hangende stukken boven de dinertafel. Maar ook natuurlijke bloemstukken, alsof ze uit de grond groeien. Daarnaast denk ik ook dat bombastische bloemstukken een opkomende trend worden in 2019. Fashion wordt kleurrijker, de economie stijgt en het mag dus steeds wat meer zijn: vol van kleur & sophisticated!”MK Floral Design & hun werkwijze bij een bruiloft
Alles wat Marit en haar team qua bloemencreaties maakt is geïnspireerd op de natuur, trends & fashion van een bepaald seizoen. De uitstraling is speels, losjes, eigentijds maar ook persoonlijk en stylish; een combinatie die een toffe sfeer creëert op iedere trouwlocatie! Daarnaast ontwerpt én maakt ze voor ieder bruidspaar iets anders en zo heb je dus gegarandeerd eigen en one-of-a-kind bloemstyling. Hallo, jaloersmakende trouwfoto’s!

Klinkt dit al heel fijn? Well, wait for it! Marit maakt namelijk het liefst een persoonlijke afspraak, zodat jullie kennis met haar kunnen maken en alle wensen kunnen doornemen. Zo weet zij precies hoe het totaalplaatje eruit moet komen te zien. Daarna is het voor Marit tijd to work her magic met een stylingplan om dit tot leven te laten komen! Een groot pluspunt van MK Floral Design is dat ze op de huwelijksdag zelf alles brengen, opzetten en afhalen qua bloemstyling. Zo hebben jullie er geen omkijken naar en kun je dit gelijk van je to-do list schrappen. Relaxed!

 

MK Floral Design is qua leverancier een echte aanwinst voor jullie bruiloft, die no matter what een prachtig eindresultaat neerzet. Dus als je je trouwdatum al weet: neem snel contact met Marit op, want haar agenda zit snel vol!
Op zoek naar meer trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of kom gezellig langs op de volgende beurs editie:  2 + 3 februari, Horta Antwerpen. 16 + 17 februari, Gashouder Amsterdam. Ticket kopen? Nu early bird actie!

 

Credits
Fotograaf // Melissa Millis + Anne Hospers + Hanke Arkenbout

Deze posting is gesponsord. Lees hier onze disclaimer.
instafeed

@engagedNL