let's get inspired!

08 jan. 2016
achtergrond

Man vs woman: het huwelijk van Minze & Alma

Dat mannen en vrouwen van elkaar verschillen wisten we al, maar tijdens het organiseren van de bruiloft komen deze verschillen ook zeker boven water. Minze en Alma zijn dit jaar getrouwd en willen hun ervaringen tijdens de voorbereidingen en op de bruiloft zelf met ons delen! Wij stelden aan ieder afzonderlijk dezelfde volgende vragen.

Wat vond je het mooiste moment van de bruiloft?

A: Het vertellen van onze persoonlijke geloften tegen elkaar. Geen papier, geen voorlezen, maar recht uit ons hart. We waren zo in onze eigen bubbel, dat we ons niet bewust waren van alle ogen die naar ons keken en gingen maar door en door. Achteraf bleek dat iedereen aan het huilen was. Erg  bijzonder moment.

M: Ik heb er twee. Ik vond de first look in de natuur heel leuk. Toen begon voor mij de dag echt en ik zag Alma al van de verte aan komen lopen. De tweede is onze persoonlijke trouwgeloften in de kerk van 12 minuten. Ik vond het heel mooi om Alma te kunnen vertellen waarom ik zo van haar hou en het was heel bijzonder om minuten lang te horen waarom Alma mij zo leuk vindt.

Minze en Alma - Men vs Women verschillen tussen man en vrouw bij het huwelijk // Engaged.nl

Wie nam er het voortouw bij het plannen/ organiseren van de bruiloft?

A: Minze, mijn man. Ik was druk met mijn verschillende banen en heb zo’n beetje alles over de schutting gegooid. Niet alleen mijn man, maar ook mijn vriendinnen en zusje waren druk bezig met het organiseren van onze bruiloft. Ik leverde de ideeën aan, maar Minze regelde vervolgens bijna alles.

M: Ik was meer van de grote lijnen en Alma van de details. Ik regelde de ambtenaar, gemeente, muziek, locatie e.d. Alma regelde met haar vriendinnen de aankleding e.d.

 

Welke investering vond je het meest waardevol?

A: Locatie en eten. Wij hadden een mooie locatie met een mooie tuin er aan vast. Binnen was het industrieel ingericht met grote ramen voor veel licht. Buiten stonden we midden tussen de schapen. Er was eten in overvloed, puur en biologisch. De gasten hebben het nog lang na onze bruiloft over het heerlijke eten en de heerlijke hapjes gehad. Als ik zelf thuis visite heb, vind ik het ook belangrijk dat onze gasten goed verzorgd worden met puur en biologisch eten, dus op onze bruiloft was dat ook een vereiste. 

M: Fotograaf en videograaf. Het was een fantastische dag, maar doordat je zulke mooie foto’s en een film hebt, kun je die herinneringen ook nog ophalen.

Minze en Alma - Men vs Women verschillen tussen man en vrouw bij het huwelijk // Engaged.nl

Wat had je achteraf anders willen doen?

A: In onze gemeente mocht je niet kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar. Daarom waren we overgeleverd aan de trouwambtenaren van de gemeente, waarvan er nog maar één beschikbaar was. We hadden niet echt een klik met onze trouwambtenaar (wat wel mijn eigen schuld is, want door alle drukte met mijn verschillende banen, was ik onze afspraak vergeten). We hebben haar hierdoor een kleine rol gegeven (alleen wat zij wettelijk verplicht was om te vertellen) en onze trouwceremonie gevuld met persoonlijke verhalen van onze familie en vrienden. Gelukkig hadden wij ook nog een hele intieme en persoonlijke kerkdienst, waardoor we het nog een keer dubbel en dwars over konden doen.

M: Mijn trouwpak en de ambtenaar. Mijn trouwpak heb ik samen met Alma in een uurtje gekocht, zonder familie mee te nemen. We hebben er beide geen verstand van, maar gingen naar een grote trouwpakkenzaak gespecialiseerd in trouwpakken. We hadden er dus alle vertrouwen in. Uiteindelijk zat het trouwpak helemaal niet goed en ben ik vaak teruggegaan naar de winkel, met mijn schoonmoeder die er meer verstand van had dan de verkopers.

 

 

Aan man: hoe had de bruiloft eruit gezien als de planning/organisatie van jouw kant moest komen? Aan vrouw: Hoe had de bruiloft eruit gezien als jij je niet met de planning / organisatie bezig had gehouden?

A: Ik vertelde allerlei ideeën, maar Minze heeft alles geregeld en georganiseerd n.a.v. mijn input. Als ik deze input niet zou hebben gegeven, zou onze bruiloft meer basic zijn geweest, zonder styling, minder persoonlijke input van familie en vrienden. Niet buiten in de tuin, maar op het gemeentehuis trouwen e.d. Meer een standaard bruiloft.   

M: In grote lijnen hetzelfde, maar met veel minder aandacht voor details. Dat had ik dan achteraf wel heel jammer gevonden. We hadden geen fotobusje gehad, geen openingsdans gehad, we hadden geen styling gehad. De activiteiten waren hetzelfde geweest, maar de sfeer een stuk minder.


Wat voor een thema had jullie bruiloft?

M & A: Eco travel met veel natuur elementen. Wij houden namelijk enorm van reizen en doen dat zo vaak als het kan. Back to nature en back to basic. Dit kwam ook terug in onze bruiloft. We hielden zo veel mogelijk buiten, er was veel groen en veel reiselementen, zoals een hele oude atlas als gastenboek waar alle gasten hun reistips in gaven, een hele oude glazen wereldbol, camperbusje, etc. Kleuren waren marsala, rood en groen.


Waar bestond jullie diner uit?

A: Biologisch, puur en simpel. Niet te veel keus (want ik houd niet van voedselverspilling), maar een paar goede gerechten. Ondanks dat het nog maar 3 maanden geleden is, kan ik me niet meer in detail herinneren wat het precies was, want heb de kok de vrije hand gegeven en me niet met het diner bemoeid. Maar heerlijk was het wel.

M: Ik weet het niet meer precies. Stukje vlees of vis en bijgerechten van groenten. Brood met verschillende dips. En meer.


Hoeveel tijd en geld besteedde je aan je outfit?

A: Tijd niet zo veel, ik had mijn jurk na één passessie gevonden. Geld wel! Mijn jurk was van Atelier Pronovias en ondanks dat ik het pasexemplaar uit de winkel met fikse korting kon kopen, was hij nog steeds een paar duizend euro. Hoe veel precies, dat vertel ik niet, want ik heb hem van mijn ouders cadeau gekregen. Ik heb bewust geen sieraden gekozen, want ik houd van clean. De jurk met haar open rug was ook al een echte blikvanger.

M: In eerste instantie waren we binnen een uur klaar. Het pak kostte rond de 800 euro. Met schoenen en riem er bij iets meer dan 1.000 euro. Helaas zat het pak niet goed bij mijn schouders en stond het voor open als de knoop dicht zat. Ik ben erg vaak terug gegaan om het te laten vermaken, waardoor het uiteindelijk veel tijd en moeite heeft gekost. Het verkopend personeel dacht ook niet goed mee. We moesten telkens zelf met oplossingen komen.

 

Hoe kwam de keuze voor de ceremoniemuziek tot stand?

M + A: Wij hebben tijdens het eerste Engaged event Manoah Music gewonnen. Wat een geweldig mooie aanvulling op onze bruiloft was dat. Ze zong drie liedjes, waarvan twee onze lievelingsliedjes: Fields of Gold (Eva Cassidy), You & Me (Milow). Als derde zong ze All of Me van John Legend. 

 

Waarom denk je dat de man zich over het algemeen minder bezighoudt met een bruiloft dan de vrouw?

A: Omdat de vrouw hierin meestal het voortouw pakt. Zij heeft in een vroeg stadium al zoveel ideeën en plannen, dat er minder ruimte is voor een man. Ook denk ik dat veel vrouwen hun ideeën niet goed los kunnen laten als haar man met een alternatief idee komt wat zij minder leuk vindt. In ons geval was mijn man juist heel veel bezig met onze bruiloft, omdat hij al mijn ideeën concreet doorpakte en regelde. Hij was contactpersoon voor alle leveranciers.

M: Ik denk dat het komt omdat mannen meer in hoofdlijnen denken en vrouwen meer met details bezig zijn. Dat ligt denk in onze aard. Een vrouw heeft er ook meer zicht op, verstand van en ideeën bij. 
instafeed

@engagedNL