let's get inspired!

06 jul. 2018
bridal fashion

Leuk fotomoment na je bruiloft: trashing your dress!

trashing the dress

The big day is voorbij, alle stylingattributen zijn opgeborgen en de trouwlocatie is weer zo goed als leeg; wat was het bijzonder…en wat een mooie herinneringen hebben jullie eraan overgehouden. Maar wat ga je nu doen met je trouwjurk? Je kan ‘m laten reinigen bij de stomerij en weer terughangen in de kast, maar je kan ook een heel gave ‘trashing the dress’ fotoshoot ermee schieten (oh my..)! Een concept dat voor de één een droom en voor de ander een nachtmerrie is, met het expres verpesten van de trouwjurk op een creatieve wijze. Deze trend is dit trouwseizoen helemaal hot & happening en maakt nu al een grote opmars voor 2019 op Pinterest! Fotografe Merette Kuijt heeft daarom een hele toffe ‘trash the dress’ shoot geschoten in Hotel Downtown in Mexico City en deze bevat lekker veel inspiratie voor alle brides(to-be)! Dus, waar wacht je nog op? let’s get inspired. 

trashing the dress
trashing the dress
trashing the dress
trashing the dress

Trashing the dress
Nog een keer die perfecte jurk aantrekken en op de foto worden gezet; dat wilt toch iedere bruid! ‘Maar wat als je er nou een spontane touch aan toevoegt?’ Dat dacht fotograaf John Michael Cooper, toen hij in 2001 kwam met een ‘trash the wedding dress’ fotoshoot in Amerika. Dit originele idee is niet onopgemerkt gebleven in de trouwbranche en is nu overgewaaid naar Europa en wordt overal op Pinterest, YouTube en trouwblogs gedeeld. 

Want hoe tof is het, om nog eens een trouwshoot te doen met je hubby (of BFF’s)..but in a fun way! Het idee erachter is, is dat je helemaal zo los kan gaan met je trouwjurk als je zelf wilt en niet meer voorzichtig hoeft te doen met dat ‘ie vies wordt. Eigenlijk dus alles wat je op de grote dag zelf niet durfde te doen en trust us: dit is een ervaring en herinnering om nooit meer te vergeten!

trashing the dress
trashing the dress
trashing the dress
trashing the dress
trashing the dress

Verschillende manieren
Maar hoe kan je nu je jurk perfect trashen? Well let us tell you, dat is vrijwel met alles mogelijk! Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het gebruiken voor de fotoshoot. Denk bijvoorbeeld aan springen in een zwembad of in de zee (erg leuk voor op jullie huwelijksreis!) of paardrijden, paintballen en survivallen kunnen ook toffe activiteiten hiervoor zijn. Het ligt dus erg aan je eigen smaak en hoe ver jij met je jurk bereid bent te gaan. Nog een ander idee? Een taart of verf gevecht kan ook heel gaaf uitpakken op foto’s, vooral als er dan verschillende kleuren worden gebruikt. Ben jij een echt feestbeest? Dan is een shoot met rode wijn of confetti ook awesome!

trashing the dress
trashing the dress
trashing the dress
trashing the dress
trashing the dress

Met wie?
Deze shoot is natuurlijk een perfecte kans om nog wat romantische foto’s met je knappe hubby te maken, maar misschien wil hij liever zijn pak voor na de bruiloft bewaren. Hij kan hiervoor bijvoorbeeld een ander setje aandoen, maar je kan ook de shoot met iemand anders schieten. Heb je namelijk al eens aan je (al getrouwde) BFF’s gevraagd wat zij met hun trouwjurk verder willen doen? Want hoe tof zou een gezamenlijke ‘trash the dress’ shoot zijn!

Ook kan je je natuurlijk heerlijk laten onder smeren of gooien door je eigen kinderen of bruidsmeisjes. Oh en een leuk detail, je huisdier kan hierin ook een rol spelen! Laat bijvoorbeeld je hondje met de pootjes in verf staan en over je heen lopen. Creëert een super leuk effect en achteraf heb je prachtige foto’s.

Wil je toch liever nog even wachten met het trashen van jouw precious en dure trouwjurk? Dat kan! De shoot kan je maanden of zelfs jaren na de trouwdag nog organiseren, dus er is geen haast bij. Doe dit dan ook alleen als je zeker weet dat je dit echt wilt. Want na het trashen van de jurk, is er (vaak) geen weg meer terug!

trashing the dress
trashing the dress
trashing the dress
trashing the dress

Wat doe je met je jurk daarna?
Als jij avontuurlijk genoeg bent om deze trend uit te proberen, dan is het aan te raden om vooraf te bedenken hoe ver je wilt gaan met je jurk en dit te overleggen met je fotograaf. Dit concept is immers bedoeld om eindelijk even te relaxen en nog een keer van je jurk te genieten! Begin daarom rustig aan en sluit af met een enorme knaller waardoor je je jurk niet meer terug herkend.

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of... Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Early Bird tickets are on sale now!Credits
Fotografie // Merette Kuijt Fotografie
instafeed

@engagedNL